4000 TL'ye Laptop Tavsiyesi

deniz özer

Hectopat
Katılım
4 Şubat 2015
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 1 hafta kadar sonra bir bilgisayar alacağım. Toshiba Qosmio x70 iyi midir? Başka önerileri olan varsa yardımcı olabilir mi? Bütçe 4000 TL.
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım, marka'ya bakma. Herhangi bir markanın bu fiyata alabileceğin, kafana yatan, performansını ve tasarımını sevdiğin herhangi bir modeline bakabilirsin. Teknoloji biraz şans işi elbet...

Genel olarak etrafımda toshiba'ların sürekli arızalandığı ile ilgili ve tasarımlarının kötü olduğu ile ilgili insanlar konuşurken babamın iş yerindeki bilgisayarı bir toshiba ultrabook'tu. Misal o modelini çok beğendim. Benim eski toshiba laptop'um var ve o laptop bana toshiba'dan nefret ettirirken babamın iş yeri bilgisayarı toshiba'ya hayran bıraktı. Modelden modele değişiyor kısaca. Araştır, incele, mağazaya git kurcala. Zaten oyun laptop'u aldığına göre windows kullanacağını var sayıyorum. Freedos ve Linux laptop'tan uzak dur bu durumda ve direk orjinal windows lisanlı bir cihaz al ki sana ileride sorun çıkarmasın.

Dediğim gibi burada soracağına mağazaları gez ve ne istediğine kendin karar ver. Bunun dışında tasarım olarak dell'in alienware serisine bir hayranlığım var. Eğer yakınlarda satan bir yer bulabilirsen tavsiye edebilirim :) Her yerde satılmadığı için bulması da zor. İstanbul'da bazı mağazalarda satılıyor diye duydum ama firmalar genelde Dell ürünlerini satmıyor malesef. Biraz araştırmak lazım...

Alienware 13 Dizüstü Oyun Bilgisayarı | Dell

Alienware 15 Dizüstü Oyun Bilgisayarı | Dell

Bu da benim önerim. Dediğim gibi burada her kafadan bir ses çıkar, seninki hariç. Kendine sor aynı soruyu, cevap bulursun :)

Monster ve MSI'de iyidir, ikisini de tavsiye ederim... Dediğim gibi, bilgisayarların incelemelerine bak, özelliklerini ve fiyatlarını karşılaştır. En azından 1 hafta boyunca araştır bunu...
 
Son düzenleme:
Arkadaşım yıllardır öğrendiğim bir şey varsa oda ortalıkta lafı çok yapılan bilinen her sektörde adı olan markalar %90 oranda tırt çıkıyor(Hepsinden biraz hiç birinden tam değil hesabı.). Monster gibi MSI gibi işi kovalamayanların belki hayatlarında hiç duymadıkları markalardan çıkar asıl makineler. Ve sakın, bak sakın exper falan alma kutuyu açmadan tuttuğun yer kalır elinde. Monsterın sitesine gir 4000 liraya sınırsız seçenek mevcut MSI'ı çok kurcalamadım ama oda aynı hesap belki çok daha kaliteli. Yani özet şu Monster mı, MSI mı? Uzun oldu biraz, umarım yardımcı olur.
Edit: Bu arada ben Monster kullanıyorum. Abra A5 V1.1 ben alırken gtx860m vardı Abra'ların içinde, şuan gtx960m takıyorlar.
 
Son düzenleme:
Yani özet şu Monster mı, MSI mı? Uzun oldu biraz, umarım yardımcı olur.
Ben olsam monster alırdım. Çünkü cihazları diğer markalara göre acayip ucuz ve kaliteli. Aynı fiyata lenovo yada asus alsan çok aşağı model bir işlemci ve ekran kartı alıyorsun. Ekran kalitesizliği de cabası...
 
@Scorpio55 bilgisayardan hiç anlamiyorsun degil mi? :)
Bilgisayardan anlayan hiç kimse gerek malzeme kalitesi gerekse sürücü problemlerinden dolayı monster önermiyor.
@Ulgoray nin tavsiyesi en mantıklısı daha fazla üstüne konuşmaya gerek yok.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı