46 kilo birisi askere nasıl gidebilir?

Dün aldığım sağlık muayenesi hastaneye sevk raporunu iptal edebilir miyim nasıl iptal edebilirim? Hastaneye muayeneye gitmek istemiyorum.

Sanmıyorum. Ama ara bir hastaneyi. Özele muyane olup öyle rapor alacağım falan deyin.

174 boya göre en az 65 kilo olmanız lazım hatta 65 kiloda bile zayıf gözükürsünüz, 46 kilo ne demek hocam? acilen kilo almanızı öneririm vücudumda yağ yok tek kolumla 20 kilo kaldırıyorum demekle olmuyor o işler, yağınız yok çünkü vücudunuz kemikten ibaret. Askerde yat şınav çek deseler ne yapacaksın? hadi askerliği geçtim sizi kırmak için söylemiyorum o kiloda olan birisi hayatında da mutlu olamaz (kendimden biliyorum 1 yıl öncesine kadar 186 boyunda 63 kiloydum ve kemik gibi gözüküyordum kendimden nefret ediyordum hırs yaptım ve 84 kiloya ulaştım).

174 boya göre en az 65 kilo olmanız lazım hatta 65 kiloda bile zayıf gözükürsünüz, 46 kilo ne demek hocam? Acilen kilo almanızı öneririm vücudumda yağ yok tek kolumla 20 kilo kaldırıyorum demekle olmuyor o işler, yağınız yok çünkü vücudunuz kemikten ibaret. Askerde yat şınav çek deseler ne yapacaksın? Hadi askerliği geçtim sizi kırmak için söylemiyorum o kiloda olan birisi hayatında da mutlu olamaz (kendimden biliyorum 1 yıl öncesine kadar 186 boyunda 63 kiloydum ve kemik gibi gözüküyordum kendimden nefret ediyordum hırs yaptım ve 84 kiloya ulaştım).

Keşke dediğiniz gibi kilo alabilsem ama aşırı zor benim vücudum da yani 2 ayda anca 2 3 kilo alabilirim o bile belki.

174 boya göre en az 65 kilo olmanız lazım hatta 65 kiloda bile zayıf gözükürsünüz, 46 kilo ne demek hocam? Acilen kilo almanızı öneririm vücudumda yağ yok tek kolumla 20 kilo kaldırıyorum demekle olmuyor o işler, yağınız yok çünkü vücudunuz kemikten ibaret. Askerde yat şınav çek deseler ne yapacaksın? Hadi askerliği geçtim sizi kırmak için söylemiyorum o kiloda olan birisi hayatında da mutlu olamaz (kendimden biliyorum 1 yıl öncesine kadar 186 boyunda 63 kiloydum ve kemik gibi gözüküyordum kendimden nefret ediyordum hırs yaptım ve 84 kiloya ulaştım).

Cahil ruhlu insan diye bunlara derler keyfinden kilo almıyor herhalde.

1699724721310.jpeg

Cahil ruhlu insan diye bunlara derler keyfinden kilo almıyor herhalde.

Eki Görüntüle 2010909
Toxicliğe ne gerek var? 8-9 yıl boyunca kilo almaya çalışıp alamamış biri olarak bu psikolojiyi iyi bilirim ve ondan düşüncelerimi belirtmek istedim. Her hangi bir sağlık sorunu yok ise kilo alamamak diye bir kavram yok demek ki yeterince yemiyor veya yiyemiyor bunu bilmek için beyin fırtınası yapmaya gerek yok. Bunu söylüyorum ki konu sahibi bilsin ve bilinçlensin kalori saymak en basit yöntemdir mesela. İnsanların bir şeyi başarması için onu teşvik etmeyi cahillik olarak yorumluyorsanız devam edin hocam iyi forumlar.

Keşke dediğiniz gibi kilo alabilsem ama aşırı zor benim vücudum da yani 2 ayda anca 2 3 kilo alabilirim o bile belki.
Hocam size önerim sabah erken kalkmaya özen gösterin ve telefonunuza fatsecret adındaki günlük kalori hesaplayıcı uygulamayı indirin. Günlük ne kadar kalori alman lazım Kalori İhtiyacını Hesapla - Fit Yemek burdan öğrenebilirsiniz. İhtiyacınız olan kaloriyi her gün aldığınız sürece inanın bana kilo alacaksanız.

Son düzenleme:
Toxicliğe ne gerek var? 8-9 yıl boyunca kilo almaya çalışıp alamamış biri olarak bu psikolojiyi iyi bilirim ve ondan düşüncelerimi belirtmek istedim. Herhangi bir sağlık sorunu yok ise kilo alamamak diye bir kavram yok demek ki yeterince yemiyor veya yiyemiyor bunu bilmek için beyin fırtınası yapmaya gerek yok. Bunu söylüyorum ki konu sahibi bilsin ve bilinçlensin kalori saymak en basit yöntemdir mesela. İnsanların bir şeyi başarması için onu teşvik etmeyi cahillik olarak yorumluyorsanız devam edin hocam iyi sosyaller.

İstersen sabah akşam kalori say metabolizması hızlı olanlar öyle her yediği kiloya dönüşen insanlarla eşit değil bol şeker ve karbonhidrat almalı atıştırma kavramı olmayacak sen bir tabak da kılo alıyorsan metabolızması hızlı olan 3 4 belki 5.

İstersen sabah akşam kalori say metabolizması hızlı olanlar öyle her yediği kiloya dönüşen insanlarla eşit değil bol şeker ve karbonhidrat almalı atıştırma kavramı olmayacak sen bir tabak da kılo alıyorsan metabolızması hızlı olan 3 4 belki 5.
Hocam diyorum ki 8 yıl boyunca hızlı metabolizma yüzünden kilo alamayan birisiydim hala da metabolizmam çok hızlıdır. Ayda 1 buçuk 2 kilo anca alabiliyorum ama bunu uzun süreye yayarsak 10 ayda 15 kilo yapar. En basit tabirle kusana kadar yiyorum bende. Hızlı metabolizması olupta düzensiz yemek yiyor ve günlük kaloriden az alıyorsa seneler boyunca kilo alamaz zaten. Tamamen kendini ne kadar zorlayıp fazla yediğiyle alakalı. Zaten çok zayıf olduğu için 3 öğün ana yemek yese ve yanına abur cubur atsa gereken kaloriyi hayli hayli geçer. Okul hayatı boyunca kemik adam diye lakap takılan ben bile kilo alabildiysem konu sahibide hayli hayli alır.

Son düzenleme:
Hocam diyorum ki 8 yıl boyunca hızlı metabolizma yüzünden kilo alamayan birisiydim hala da metabolizmam çok hızlıdır. Ayda 1 buçuk 2 kilo anca alabiliyorum ama bunu uzun süreye yayarsak 10 ayda 15 kilo yapar. En basit tabirle kusana kadar yiyorum bende. Hızlı metabolizması olupta düzensiz yemek yiyor ve günlük kaloriden az alıyorsa seneler boyunca kilo alamaz zaten. Tamamen kendini ne kadar zorlayıp fazla yediğiyle alakalı. Zaten çok zayıf olduğu için 3 öğün ana yemek yese ve yanına abur cubur atsa gereken kaloriyi hayli hayli geçer.

Bende de aynı durum vardı sabahları kahvaltı yerine cips arası 1 tam ekmek içeceksiz veya bol şekerli çay öğlede aynı şekil arada atıştırma akşamları makarna pilav yatarken 1 case cici bebe ve bombax kullanıyordum bu arkadaş böyle beslenecek ki o halde kilo alacak standart 3 ögünler ile yarım kilo dahi alamaz. 21 günde 4.5 civarı kilo aldırıyor bu besinler midesiz olman şart bu konuda.

Bende de aynı durum vardı sabahları kahvaltı yerine cips arası 1 tam ekmek içeceksiz veya bol şekerli çay öğlede aynı şekil arada atıştırma akşamları makarna pilav yatarken 1 case cici bebe ve bombax kullanıyordum bu arkadaş böyle beslenecek ki o halde kilo alacak standart 3 ögünler ile yarım kilo dahi alamaz. 21 günde 4.5 civarı kilo aldırıyor bu besinler midesiz olman şart bu konuda.
Ana öğünlerle kilo almak zordur tek öğünde çok yemek gerekiyor işkence, muz fıstık ezmesi ceviz gibi kalorisi fazla ve tüketmesi kolay şeyleri de yanında bulundurup ara sıra yese işini çok kolaylaştırır cicibebeyi ben şahsen sevmiyorum ama oda bayağı kalori içeriyor. Fakat ana öğün yemeyip tüm kalorileri bunlardan almaya çalışmak oldukça sağlıksızdır kilo alıcam derken skinny fat olmamak lazım.

Hocam askerliği şimdilik bir kenara bırakın, o olur ya da olmaz, önemli olan sağlık. Önce kilo almamanızın sebebi ne onu öğrenin. Bir iç hastalığınız mı var bunu engelleyen,doktora görünün. Yok eğer gerçekten düzenli beslenme sorunuysa beslenmenizi sağlam şekilde yapın. Bildiğim kadarıyla askerlik için kiloyla alakalı problem çıktığında 3 kere hakkınız oluyor, yani misal çok kilolusunuz veya çok zayıfsınız istenilen kiloya gelip gelmediğini öğrenmek için sene de bir kontrole gidiyorsunuz. İlk sene olmazsa öbür sene olur. Ama dediğim gibi önemli olan kilo probleminiz neyden kaynaklanıyor başta onu öğrenin. Bende de kilo problemi vardı misal zayıftım ama 57-58 kilolarda geziyordum, boy olarak aynıyız. Sizin belirttiğiniz kilo anormal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı