5700 XT sorunları çözüldü mü yoksa RTX 2060S mi alınmalı?

73083

Hectopat
5700 XT sorunları devam ediyor mu? 2060S ile 5700 XT arasında kaldım. Kafamda 5700XT var ancak sorunlar düzeldi mi? Güncel hali nasıl? Rica etsem cevap verir misiniz?

Bu arada eski kasam Zalman Z3'ten kalma 600W 80Plus PSU sorun çıkarmaz herhalde, değil mi? 3 yıl oldu alalı.

Fantezi olsun diye 800'lük, 850'lik PSU al, elektrik trafosundan kablo çek 30 bin W ver o karta, o yakışır gibi şeyler yazmazsanız sevinirim.

5700 XT sorunları devam ediyor mu? 2060S ile 5700 XT arasında kaldım. Kafamda 5700XT var ancak sorunlar düzeldi mi? Güncel hali nasıl? Rica etsem cevap verir misiniz?

Bu arada eski kasam Zalman Z3'ten kalma 600W 80Plus PSU sorun çıkarmaz herhalde, değil mi? 3 yıl oldu alalı.

Fantezi olsun diye 800'lük, 850'lik PSU al, elektrik trafosundan kablo çek 30 bin W ver o karta, o yakışır gibi şeyler yazmazsanız sevinirim.

5600XT kullanıyorum güncel Driver'da eski sorunların hiçbirini yaşamadım. Stabil Driver bulduğun sürece sorun olmuyor.

4 Aydır Gaming X modelini kullanmaktayım ufak tefek 1-2 watman hatası dışında bir sorun ile karşılaşmadım. RTX aranmıyorsa RX 5700 XT öneririm. 1080P'de tam performans alamazsınız ancak ileriye dönük güzel bir seçim olabilir. Modeller arasında Sapphire Nitro+ ya da Gaming X'i öneririm Türkiye'de bulanan en başarılı soğutmaya sahip kartlar. Gaming X'in garanti süresi 3 Nitro'nun ise 2 yıl bunuda göz önünde bulundurmalısınız.
Not: 650w 80+ psu ile kullanıyorum bir sorun yaşamadım ancak 600w ile tam yükte ne olur net birşey diyemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX5700XT XFX AMD Radeon THIC III kullanıcısıyım. Bence driverlerini güncelleyip, detaylı bir şekilde ayarlarını yapıp fanlarını kasaya göre "MSI Afterburner" programından ayarladıktan sonra gayette iyi olacaktır. RTX2060S ile RX5700XT performans testlerine bakarsanız RX5700XT çok rahat bir şekilde performansı iyidir. Ben şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım sorunu yok, varsa da düzeltildi.

Sorunlar devam ediyor,sadece şans işi.Kumar oynamak istiyorsan sıkıntı yok, tutarsa çok karlı iş.Zaten sorunlar olmasa,Nvidia 5700xt parasına 2060 süper satamaz,yemişim ışın izlemesini afedersin.

Sapphire RX 5700 XT Nitro+ kullanıcısıyım. Son 3-4 aydır hiçbir problem olmaksızın kullanıyorum. GPU 13 ay önce tanıtılmıştı. Markaların çıkardıkları kartları 1 yıllık varsayarsak ilk 6 aylık dönemin çok sıkıntılı olduğu ve onlarca farklı problemin rapor edildiği görülebilir. Daha sonraki 6 aylık dönemde iyice azalıp bittiği söylenebilir.

Ben kasım 2019'da sistemi toplayıp kullanmaya başladığım ilk zamanlar birkaç defa mavi ekran ve başta BFV ve CS:GO olmak üzere oyunların ani kapanması sorunları yaşadım. Birde stuttering vardı ve bir süre daha devam etti. Sonrasında o da çözüldü. "Recommended (WHQL)" yani önerilen sürücülerin çok daha stabil olduğunu deneyimledim. Geniş çaplı test edilen bu sürücülerde çok az sorun yaşanıyor. Örneğin Adrenalin 2.4.2 sürücüsü (önerilen) tıkır tıkır çalışmakta. Adrenalin 2.7.2 sürümü (isteğe bağlı güncelleme) oyun zevkimin içine ettiği için derhal geri döndüm.

Bu GPU ancak RTX 2070 veya 2070 super ile kıyaslanabilir. 2060s normal performası olarak geri kaldığı gibi tatmin edici bir ray tracing performansı vermemekte. Onun için en azından 2070s ve üstü olmalı bence.

Uzun zamandır 5700 XT kullanıyorum önerilen sürücülerde şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Aksine her oyunda muazzam sonuçlar veriyor. 2K da oynuyorum.

Msi 5700xt kullanıyorum performansı gayet güzel RTX 2060'a göre,benim kart blower tek fan olduğu için sıcak çalışıyor biraz.Bir kaç kez sürücü kaynaklı problem yaşadım, ama gayet memnunum.Biraz da şans işi tabi karar sizin.

2060S alırdım ben DLSS 2.0 ve RTX ile 1080P Ultra'da cok guzel sonuclar veriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı