5900X bilgisayarımda zararlı uygulama olabilir

Atalayq

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2021
Mesajlar
1.139
Arkadaşlar, bilgisayarımda anakart değişikliği ve SSD takviyesine gittim. Değişimi kendim yapamadım. Sıvı soğutmamı çıkaramadım kablolarından ötürü ve anakart kasama boyu boyuna oturdu. Zarar vermek istemediğim için armut uygulamasından anakart montajı için bir abiyle anlaştım. Gelip montajı tertemiz yaptı. Tüm kasayı topladık. Yeni SSD için flash belleğimde Windows 10 lisanssız kurulum dosyası vardı. Açıp 2-3 BIOS ayarından sonra Windows 10 yükledik. Abimiz iyi niyet göstergesi olarak flash belleğim yanımdaysa Windows 10'u sana lisanslı yapayım dedi okey dedim. Taktı flası lisanslı yaptı(o ara bakamadım ama artık ürün anahtarı istemiyordu PC) neyse asıl kafama takılan bundan sonrasıydı. Bir dosya içerisinde PC'yi hızlandırır dediği 3-4 tane komut dosyası çalıştırdı(çift tıklayınca komut istemi penceresi 1 saniye görünüp kapanan dosya). Bunlarda zararlı bir şey olma durumu beni endişelendiriyor. Bu arada abinin geldiği gün o gittikten 1-2 saat sonra talihsiz bir olaydan ötürü hastaneye yatış aldım yarın çıkacağım. Bilgisayarı kullanma fırsatım olmadı. 6 gün oldu. Yarın eve geçip kullanacağım. Ne tavsiye edersiniz?

R9 5900X
Yeni Anakart: MSI B550-A Pro
Yeni SSD: Corsair MP600 Pro
 
Pek mantıklı gelmedi açıkçası. Zaten yeni OS'u kullanmaya başlayalı çok olmamış gibi gözüküyor. Kendiniz temiz bir kurulum yapmanızı öneririm, Windows keyleri de zaten internette 50-60TL gibi cüzi miktarlara satılıyor.
 
Dosyanın içeriğini paylaş.
Kendi flashında yok bende.
Lisansı KMSpico ile mi yaptı?
hocam o ara kafamı çevirmiştim dedim ya. Bi baktım adam ürün anahtarı girişini arıyor . Lisanslı yapmış o arada.
Temiz bir format tavsiye edebilirim.
Kolay sıfırlama gibi bir seçenek vardı sanırım yeterli olur mu? Baştan bir win10 mu yüklemeliyim?
Pek mantıklı gelmedi açıkçası. Zaten yeni OS'u kullanmaya başlayalı çok olmamış gibi gözüküyor. Kendiniz temiz bir kurulum yapmanızı öneririm, Windows keyleri de zaten internette 50-60TL gibi cüzi miktarlara satılıyor.
Evet ben normalde istemezdim boşluğuma geldi. Belkide bir sorun yoktur ben abartıyorum ama rahat değilim. Sanırım baştan win10 yükleyeceğim
 
Temiz kurulum yapmanı tavsiye ederim. Başlamadan önce anahtarı kaldırabilirsiniz.


Ayrıca temiz kurulum rehberi aşağıda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
KMS kurmuş olması çokta olağandışı değil, çok kafana takılıyorsa temiz kurulum çak olsun bitsin.
 
Kendi flashında yok bende.

Hocam o ara kafamı çevirmiştim dedim ya. Bir baktım adam ürün anahtarı girişini arıyor. Lisanslı yapmış o arada.

Kolay sıfırlama gibi bir seçenek vardı sanırım yeterli olur mu? Baştan bir Windows 10 mu yüklemeliyim?

Evet ben normalde istemezdim boşluğuma geldi. Belkide bir sorun yoktur ben abartıyorum ama rahat değilim. Sanırım baştan Windows 10 yükleyeceğim.

Benim tavsiyem diski tamamen silip, yeniden kurulum yapmanızdan yana olur. Arkadaşın da dediği gibi nette uygun fiyatlı keyler mevcut ben 2 yıl olacak neredeyse bir sorun yaşamadım 30 lira gibi bir fiyata satın almıştım o zamanlar.
 
Windows 10'u sana lisanslı yapayım dedi okey dedim.
CMD'yi yönetici olarak çalıştır ardından "slmgr /xpr" komutunu yaz. Makine kalıcı etkinleştirildi yazıyorsa sorun yoktur. Tarih veriyorsa eğer "****** tarihinde sona erecek" yazarsa KMSpico gibi korsan yola başvurulmuş demektir.

(KMS ile kurulduysa direk format)
PC'yi hızlandırır dediği 3-4 tane komut dosyası çalıştırdı(çift tıklayınca komut istemi penceresi 1 saniye görünüp kapanan dosya). Bunlarda zararlı bir şey olma durumu beni endişelendiriyor.
CMD üzerinden bazı servisleri devre dışı bırakmış olabilir, onu pek bilmeniz mümkün değil. Komut dosyaları tehlikelidir. Başkasının sizin kişisel bilgisayarınıza dokunmasına izin vermeyin.
 

Geri
Yukarı