7 Nisan'da ABD'de COVID-19 nedeniyle bir günde 1970 kişi hayatını kaybetti

Şu ana kadar bir günde gerçekleşen en yüksek ölüm sayısı. İnsan ABD'nin haline baktıkça Çin'in verilerinin güvenilirliğini sorguluyor. Çin'in toplam ölü sayısının yarısından fazlası ABD'de bir günde gerçekleşti.

1586326197559.png
 
Trump bize bir şey olmaz kafasıyla geziyordu, yani gerekli önlemleri hemen almadılar. Aynı İtalya ve İspanya gibi, yaz geliyor veya bağışıklık ile yeneriz tarzında davrandılar. Hatta Trump açıklamasında dalga dahi geçmişti, havalar sıcak oluyor virüs yok olur. Sonrasında ise işi kıvırdı, Çin ve Güney Kore şu anda bu virüse karşı en iyi önlem alan ülkelerdir. Amerika ciddiye alsaydı bu durum olmazdı, bu arada Türkiye'de son durum nedir?
@108550 Virüs illaki çıkacaktı, bunun Çin ile alakası yok. Ek olarak Çine hiçbir devlet yaptırım yapamaz, dünyada en büyük sanayi bölgesi olan Çindir. Yaptırım uygulanırsa, asıl büyük sorun o zaman olur.
 
Amerika'nın bu denli büyük bedel ödemesindeki en büyük faktörlerden birisi de çökmüş sağlık sistemidir. Virüs gelmeden önce de çökmüş bir sağlık sistemi vardı, geldikten sonra da değişen bir durum olmadı. İnsanlar basit bir diş tedavisi yaptırmak için bile güç yetiremiyor.

Ülkemizi gerekli konularda eleştirmekten çekinmiyoruz ancak bizdeki sağlık sistemi herkesin faydalanabileceği, kimsenin en azından diğer ülkelerdeki kadar olumsuzluk yaşamayacağı bir yapıda.

Ben evden çalışmaya başladım başlayalı ekmek almaya gitmek dışında kapının önüne bile adımımı atmadım. Herkes kendine düşen sorumluluğu yerine getirirse hayırlısıyla bugünleri de atlatırız.
Kötü günleri geride bırakırız, daha kötü günler bizi bekliyor tabi diğer taraftan :)
 
Son düzenleme:
80'lerde başlayan sağlıkta özelleşme ve sosyal devletten uzaklaşma etkileri bunlar. İngiltere'de Thatcher, ABD'de Reagan, başka ülkelerde de benzer politikalar uygulayan kankaları vardı. Gelir ve servet uçurumları açılırken sağlık pahalı hale geldi.

Geçtiğimiz dönemde de yine iki ülke sağlık alanında kısıntılar, uzman yerine politik atamalar yapmış ve salgına karşı hazırlıklarını cidden zayıflatmıştı.

Ayrıca ABD'de virüse dine karşı bir komplo olarak bakıp, ibadet için inadına toplaşarak ayin yapacağını açıklayan farklı dini gruplar vardı. Bunlar gazete ve TV'lere açıklama filan yaptı. Cehalet yüzünden Corona partisi ile grup eğlenceleri yapan gruplar mı dersiniz, ne ararsanız oldu. En son İngiltere'de 5G baz istasyonu yakanlar bile oldu.

Sorun zengin olup olmamak değil, cahil olup olmamak.
 
Çinli yamyamların kafasızlığının bedelini diğer insanlar çekiyor. Virüs atlatıldıktan sonra umarım çok ağır yaptırımlar uygulanır Çin’e. Dünyadan izole edilmeleri dileğiyle.
Burada onların bir suçunun olduğunu düşünmüyorum. Senin açından baksak bile adamların suçu olmuyor. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar virüs için. Burada aslında diğer ülkelerin sağlık sistemi ve temizlik anlayışlarında sıkıntı var.
 
Trump'ın ilk işi Obama'nın getirdiği sağlık sistemini ortadan kaldırmak oldu. Yerine başka bir sistem de getirmeyince bedelini şimdi devlet ödüyor.
Ve, bu virüsün bir Biolojik silah olma şüphesi de ortada. Daha önce Aids, Kuş gribi, Domuz gribi gibi salgınlar da yine bir Biolojik savaş eseri olabilirler. Aids Afrikanın tamamını sardı, diğer salgınlar da sanyileşmenin doruğuna gelen Asya ülkelerinde başladılar. Ve en büyük zararı da yine o ülkelerde vermişlerdi. Bu sefer ters tepmiş olabilir. Trump'ın bir ara Nisan ayına kadar aşının çıkacağını iddia etmesi de bu şüpheyi güçlendiriyor.
 
Son düzenleme:
Burada onların bir suçunun olduğunu düşünmüyorum. Senin açından baksak bile adamların suçu olmuyor. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar virüs için. Burada aslında diğer ülkelerin sağlık sistemi ve temizlik anlayışlarında sıkıntı yok.

Ellerinden geleni mi yaptılar? Vaka oranlarını saklıyorlar sadece orada günde 3000 - 4000 kişi öldüğüne eminim ama kanıtlayamam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı