8000 TL'ye XR vs 7000 TL'ye SE 2020

Hocam neden XR dediğimi açıklayayım. Bir kere SE, XR'a göre gerçekten kötü bataryaya sahip. Kamerası, işlemcisi güzel doğrudur. Fakat XR'ın aşağı kalır yanı yok. Aksine, 500 beygir bir arabanız var ama benzin deposu 20 litre gibi hissediyorsunuz SE'de. XR'da bu durum daha dengeli. Ben de küçük ekran takıntım yoktur, Face ID kullanmam falan diyordum. Evet zorunlulukta kullanabiliyorsunuz ama seçenek söz konusu olduğunda arada gerçekten fark var.

SE2'nin batarya performansi ile XR'ın batarya performansı eşit şartlar altinda çok farklı değil. MAh'a aldanmayın, zira A13, A12'den daha verimli bir SoC.

Son düzenleme:
Ben olsam XR alırdım. Diğeri Iphone 6'ya benziyor.
8 Plus kasasinda bir SE cihaz ciksa parasina bakmaksizin alirdim ama cikmadi :( Ben eski tasarimi seviyorum nedense ama batarya bu kadar kritik bir yerdeyken de SE 2020 dogru olmazmis.

SE alınmaz. İstedikleri güncelleştirmeyi iyileştirmeyi yapsınlar, bataryası çöp. İphone 7 bataryasıyla 2023'de 1 günü çıkarmak mümkün değil. Kesinlikle XR alınmalı tartışmaya bile açık değil bence. Eski tuşlu tasarımlı bir telefona 7000 TL verilmez.

8 Plus kasasinda bir SE cihaz ciksa parasina bakmaksizin alirdim ama cikmadi
Hocam Apple'ın hala tuşlu tasarım kullanması hata, yıl olmuş 2023 hala sitesinde parmak kadar çerçeveleri olan telefon tutuyor. Yeni gelecek SE modeli en kötü XR kasasında olacak zaten. Ve bu parmak kalınlığında çerçeveleri ve İphone 7-8 büyüklüğündekl bataryası ile 16.999 TL gibi bir fiyata satıyor. Gerçekten komik ama gülemiyorum.

Her türlü SE 2020, hem fiyat avantajı çok iyi.
Bataryası çok kötü, parmak büyüklüğünde çerçeveleri var. Pek avantajlı durmuyor. :D

XR;
  • Face ID calisiyor.
  • True tone calisiyor.
  • Pil 80-85 araliginda baktigim cogu ilanda.
  • TR kayitli.
  • Fiziksel hasar yok, degisen yok.
SE 2020;
  • Touch ID calisiyor.
  • True tone calisiyor.
  • Pil 80-90 araliginda baktigim cogu ilanda.
  • TR kayitli.
  • Fiziksel hasar yok, degisen yok.
  • Bazilarinda hala garanti devam ediyor.

Donanim olarak SE 2020 ustun, kamera olarak da SE 2020 ustun. Ama ekran boyutu ve batarya olarak XR ustun. Ama XR 1 yil once destek kesecek. Açıkçası biraz kararsiz kaldim. Ayni fiyatta olsalar XR alirdim ama 1000 TL SE 2020'den daha pahali olunca kararsiz kaldim.

Kucuk ekrani sorun etmiyorum, Face ID de onemli degil.

İkinci el SE 2020 almanı tavsiye ederim. Batarya sorunu için Deji'ya da rova batarya alabilirsin.

Bataryası çok kötü, parmak büyüklüğünde çerçeveleri var. Pek avantajlı durmuyor. :D
Fiyat konusundan avantajlı olduğunu söyledim, genel olarak değil ama şunu söylebilirim donanım ve güncellik konusunda daha iyi, bataryası da o kadar kötü değil @Erenk1905 dediği gibi Deji batarya ile 1 gün çıkarıyor bataryası normal kullanımda.

Fiyat konusundan avantajlı olduğunu söyledim, genel olarak değil ama şunu söylebilirim donanım ve güncellik konusunda daha iyi, bataryası da o kadar kötü değil @Erenk1905 dediği gibi Deji batarya ile 1 gün çıkarıyor bataryası normal kullanımda.
Hocam aralarında güncellik olarak 1 nesil fark var, önemli bir fark değil. XR alıp Deji marka batarya alsa 3610 mAh kapasite oluyor. Tasarım olarak, pil kullanımı olarak XR çok çok önde. XR ile 11 karşılaştırılabilir diye düşünüyorum 11'de bu fiyatlarda gelmez zaten. En mantıklısı bence XR almak. Şahsen 1 nesil güncellik farkı için parmak kalınlığında çerçeveler çekilmez. Konu sahibine kalmış.

Bu arada 1000 TL fiyat farkı verilir. Aralarında tasarım olarak çok fark var. Pil olayını falan almıyorum bile. Bir tarafta güncel sayabileceğimiz bir çentikli tasarım var, bir tarafta İphone 6'dan kalma bir tasarım var.

Hocam aralarında güncellik olarak 1 nesil fark var, önemli bir fark değil. XR alıp Deji marka batarya alsa 3610 mAh kapasite oluyor. Tasarım olarak, pil kullanımı olarak XR çok çok önde. XR ile 11 karşılaştırılabilir diye düşünüyorum 11'de bu fiyatlarda gelmez zaten. En mantıklısı bence XR almak. Şahsen 1 nesil güncellik farkı için parmak kalınlığında çerçeveler çekilmez. Konu sahibine kalmış.
Tüm yazdıklarınız sizin şahsi düşünceleriniz. Tasarım olarak XR nasıl daha önde? Sen mi karar verdin buna? Pil sorunu var evet ama daha iyi bir çip ve daha güncel bir cihaz için bu göze alınır ayrıca son olarak "parmak kalınlığında çerçeveler çekilmez." diyorsunuz, konu sahibinin yazdığını görmediniz sanırım? Küçük ekran sorun değil yazmış arkadaş keşke dikkatli okusanız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı