SE2 daha kompakt ve daha sade, iPhone 6 gibi değil kasası, (tasarim iPhone 8'in ki gibi) inanin bana çok daha kaliteli
Hocam renkler ve zevkler tartışılmaz tasarım konusunda daha fazla durmaya gerek yok bence. Göreceli olmayan tek konu tasarım olarak XR daha güncel. Hangisi daha güzel kişiden kişiye değişir.
Ayrica gerçekten SoC'lar farkli olduğunda mAh hep arka planda kalir.
Hocam neredeyse 2 katı fark var mAh olarak, işlemci falan kurtarmıyor. İki cihazı da kullandım zamanında.
Diğer arkadaş belirtmiş yukarıda "Eski tasarımı güncel tutmak için" diyerekten, eski tasarımı sevenler için çıkartılıyor ve seven alıyor dostum senin tasarım dediğin şey tamamen göreceli bir kavram, sen sevmezsin ama ben severim. Güncel tasarım var zaten Apple telefonlarda, dediğim gibi eski tasarımı sevenler için üretiliyor bu tasarım.
Hocam diğer ülkelerde fiyat avantajı vs oluyor, çocuklarına ilk telefon olarak falan alıyorlar. Küçük ekran isteyen adam mini serilerine yöneliyor. Göreceli olduğuna katılıyorum ama tamamen kendi fikrim olarak kimsenin keyfi ile o çerçeveleri isteyeceğini düşünmüyorum.
1 çip+ 1 sene daha güncel bir telefon alacak, biz burada bunun avantajını anlatmaya çalışıyoruz.
Ben de son kullanıcı olarak aralarında çok fark olmadığını söylüyorum. Güncelleme desteğinin 1 yıl fark olması bence yine önemli değil. 2-3 yıl olsa belki değerlendirilebilir.
Son olarak, telefonu siz almıyorsunuz konu sahibi alıyor ve tasarım göreceli bir kavram.
Soruyu burada soruyor, fikirlerimizi istediği için soruyor, telefonu kendi alıyorsa burda konu açmasının anlamı yok. Burası fikir alma ortamı. Tasarım göreceli olabilir ben tasarım olarak güncellikten ve pil avantajından bahsediyorum.
Birisi 2022 cihazi, birisi 2019 cihazi. Tasarima bakarak fiyat bicmek dogru degil.
SE 2022 cihazı değil, 2020 cihazı. Donanım olarak 11 ile SE birbirlerine çok yakın, 11 daha güncel tasarımlı, aynı parayı vermek varken neden 11 almayasın. Neyse konumuz bu değil.
Hocam ben objektif şekilde iki cihazı zamanın da kullanmış birisi olarak yorumluyorum. Bir tarafı savunmak gibi bir derdim yok. SE modelini kullanan arkadaşlar savunmaya çalışıyor olabilir. 2 modeli deneyimleme fırsatınız olsa son kullanıcı olarak kesinlikle XR seçeceğinizi düşünüyorum. Fikirleri okuyarak karar verebilirsiniz.