Açacağım İnternet Cafe İçin Öneri

Ve de kesinlikle içecek ve cips olmalı, bir de eğer tost türü bir şey satmaya bak kar amaçlı değil, müşterileri tutma amaçlı asıl mesele.
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum, ama cips konusunda cidden kararsızım. Dediğim gibi bir çırak bulunduracağım ve ekipman temizliği aktif olarak olacak. Ama yinede cips çok yağlı ya :D

Merhaba şu ana kadar bir sürü internet cafe kurulumu yaptım, bir çogunada bakım hizmeti yaptım. Turnuvalar düzenleyebilirsiniz sizin için en rahat olan diskless sistemini kurmak, başınız rahat olur virus derdine son diyebilirsiniz, artı oyunları güncelleme sorununuz olmaz. Tasarım ve konfor olarak'da görsellik çok önemli, iç mekan ferahlığı örneğin tavanda ışıklandırma olmalı, sonra klima kullanılmalı, sessizliğe çok özen gösterilmeli, her yerinden kalite akmalı. Yani tutulmak için aksi halde mahalle cafesin'den bir farkınız kalmaz.
Tam olarak üstüne bastın :D CCBoot Diskless Solution Successful Case in a Taiwan Cyber Cafe zaten örnek aldığım cafedede bu sistem kullanılıyor, benim düşüncemde bu sistemi kullanmaktı :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla internette kimler var diye bakmaya gidiyorum, gittiğim gibi cips alıyorum :) Yani çekirdek dışında her türlü abur cubur olursa ordan da kar yaparsın, hem müşteriyi tutarsın.

İlk olarak bütçe göz önünde bulundurulmalı. Bilgisayarlarınız bildiğim kadarıyla oyun için olacak. İşlemciyi i3 yapıp ekran kartını ise hd7850 ile r9 270x arasında bir ekran kartı seçin. Öncelik olarak ise kurallar koymalısınız. Gelirin yüksek gelmesini istiyorsanız reklam yapmalısınız. İlk ay fazla müşteri gelmez fakat ilerleyen zamanlarda müşterilerinizin ayağı alışacaktır. Dükkanınızı ise insanların en yoğun olduğu yerlerde açınız. Arkadaşların dediği gibi rahatlık önemli tabi bunun yanında sessizlik, ortam, atmosfer ve hava çok önemli. Şimdiden kolay gelsin.

İlk olarak bütçe göz önünde bulundurulmalı. Bilgisayarlarınız bildiğim kadarıyla oyun için olacak. İşlemciyi i3 yapıp ekran kartını ise hd7850 ile r9 270x arasında bir ekran kartı seçin. Öncelik olarak ise kurallar koymalısınız. Gelirin yüksek gelmesini istiyorsanız reklam yapmalısınız. İlk ay fazla müşteri gelmez fakat ilerleyen zamanlarda müşterilerinizin ayağı alışacaktır. Dükkanınızı ise insanların en yoğun olduğu yerlerde açınız. Arkadaşların dediği gibi rahatlık önemli tabi bunun yanında sessizlik, ortam, atmosfer ve hava çok önemli. Şimdiden kolay gelsin.
Kesinlikle sistemler bütün oyunları kaldırabilecek kapasitede olacak zaten, ekran olarak AOC kullanmayı düşünüyorum ve büyük ihtimal İntel yerine Amd tercih edeceğim :)

Bilgisayar başına kaç tl bütçe ayırdınız ?
Bilgisayar + Ekran olarak 1000 TL bütçe ayırmayı planlıyorum.
Şuanda bu sistemi bu fiyata mal etme olanağım var mesela.
KASA : Asus Vento TA-K61 450W
İŞLEMÇİ : AMD's Phenom II X4 955
ANAKART : Asus M5A78-L-M-LX
RAM : Kingston 4GB Hyperx Black DDR3 1600MHz CL9 Ram
HARDDİKS : Seagate Barracuda Green 1TB ST1000DM003
EKRAN KARTI : Sapphire HD6850 1GB 256bit DDR5
MONİTÖR : AOC E2043FS 20 LED MONİTÖR

Anca şu şekilde oluyor. Bütçeyi aşıyor derseniz apu sistem tavsiye ederim.
capture-20140720-sadssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.png

Pardon anakart eksik olmuş.
ssddddd.png

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı