Acer servis saçmalığı

Laptop geldiğinde sadece bu bilgisayara tıklayıp baktım. Anlık olarak aklıma gelmedi, ama hard disk laptopu yollamadan önce sağlam olduğundan eminim. HDD hiçbir yerde gözüküyorsa ne yapmak gerek? Tüketici hakem heyetine başvuracağım zaten.

Acer yorumlarına bakarsanız sayısız kişiden RAM ve HDD çalmaktalar. 16 GB RAM'lar hep 4 oluyor. Aslında yapacağınız şey basit. Şu an bilgisayarınızı tamir ettirmeye değil direk size yapılan ayıba odaklanmalısınız. Elinizdeki tüm mevcut kanıtları da toplayıp savcılığa suç duyurusunda bulunmalısınız hırsızlık yaptıklarına dair. Artık elinizde ne kanıt kaldıysa. Daha önce böyle bir şey yaşayan olmuştu, resmiyete dökmezseniz siz yılana kadar git gel yaptırırlar fakat arkadaş işi resmiyete dökünce yalvar yakar özür dileyip 2 tane son model bilgisayar gönderdiler de dava açtırmadılar. Niye sorunu hala dolandırıcılarla çözmeye çalışıyorsunuz? Onun üstüne Acer'in genel merkeziyle iletişime geçmekte de fayda olur E-Posta Desteği burası yetkili bir şeye benziyor. İletişime geçince yetkili olmadığını farkederseniz beni müdürüne bağla diye talepte bulunun. Orada çalışan elemanlar her gelenin parçaları çalıp bilgisayarcılara satıyor durum bundan ibaret. Sizi müdürüne bağlamazsa başka bir müşteri desteğiyle iletişime geçip bağlamadığı için onu şikayet edin. Bağlaması gerekmekte.

Veri kurtarma programı kuracaksanız çoğu zaman programlar görür HDD'nizi sonra derin tarama başlatıp verilerinizi kurtarmaya başlacayacaksınız.

Rehberi okumanız hatta rehber içinde olan videolara bakmanızı tavsiye ederim.

HDD disk yönetiminde ya da BIOS'da gözüküyorsa nasıl kullanılabilir hale getireceğim laptopu aynı zamanda formatlanmışlar.

Acer yorumlarına bakarsanız sayısız kişiden RAM ve HDD çalmaktalar. 16 GB RAM'lar hep 4 oluyor. Aslında yapacağınız şey basit. Şu an bilgisayarınızı tamir ettirmeye değil direk size yapılan ayıba odaklanmalısınız. Elinizdeki tüm mevcut kanıtları da toplayıp savcılığa suç duyurusunda bulunmalısınız hırsızlık yaptıklarına dair. Artık elinizde ne kanıt kaldıysa. Daha önce böyle bir şey yaşayan olmuştu, resmiyete dökmezseniz siz yılana kadar git gel yaptırırlar fakat arkadaş işi resmiyete dökünce yalvar yakar özür dileyip 2 tane son model bilgisayar gönderdiler de dava açtırmadılar. Niye sorunu hala dolandırıcılarla çözmeye çalışıyorsunuz? Onun üstüne Acer'in genel merkeziyle iletişime geçmekte de fayda olur E-Posta Desteği burası yetkili bir şeye benziyor. İletişime geçince yetkili olmadığını farkederseniz beni müdürüne bağla diye talepte bulunun. Orada çalışan elemanlar her gelenin parçaları çalıp bilgisayarcılara satıyor durum bundan ibaret. Sizi müdürüne bağlamazsa başka bir müşteri desteğiyle iletişime geçip bağlamadığı için onu şikayet edin. Bağlaması gerekmekte.
Hocam Acer servisine dediğimde geri yollayın takılır dediler. Zaten tüketici hakem heyeti gerekli incelemeyi yapınca her şey açığa çıkar. Pazartesi laptop ulaştığında müşteri hizmetlerini arayıp yetkili birime bağlanmasını isticem.

Son düzenleme:
Hocam Acer dediğimde geri yollayın takılır dediler. Zaten tüketici hakem heyeti gerekli incelemeyi yapınca her şey açığa çıkar. Pazartesi laptop ulaştığında müşteri hizmetlerini arayıp yetkili birime bağlanmasını isticem.

Acer'e geri yollamayın, bu sefer RAM'ı da çalarlar sen yapmışsın derler. Öyle olacak bariz belli. Bilgisayarı asla ama asla açmayın. Bilgisayarı hiç açmamış olmak da yararlı bir kanıt olarak kalacaktır. Açtıysanız da pek önemi yok, dursun. Acer servisiyle iletişime dahi geçmeyin. Gerek yok. Çözecek olsalar ilk gittiğinde çözerlerdi. 2 ay daha tutacaklar laptopunuzu sonra aynen gönderecekler bozmuşsun diye. Hakem heyeti de pek sorun çözen bir kurum değil ben hala suç duyurusundan yanayım ama siz bilirsiniz.

Acer'e geri yollamayın, bu sefer RAM'ı da çalarlar sen yapmışsın derler. Öyle olacak bariz belli. Bilgisayarı asla ama asla açmayın. Bilgisayarı hiç açmamış olmak da yararlı bir kanıt olarak kalacaktır. Açtıysanız da pek önemi yok, dursun. Acer servisiyle iletişime dahi geçmeyin. Gerek yok. Çözecek olsalar ilk gittiğinde çözerlerdi. 2 ay daha tutacaklar laptopunuzu sonra aynen gönderecekler bozmuşsun diye. Hakem heyeti de pek sorun çözen bir kurum değil ben hala suç duyurusundan yanayım ama siz bilirsiniz.

Kargoyla gönderdim. İletişime geçmemek de ayrı saçmalık. Organize suç çetesi mi kurdular hocam? Tamam doğru çok büyük saçmalık var ama eğer yine bana RAM'i takıp ama hard disk arızalı şekilde gelirse ilk hakem heyetine gideceğim zaten onlar gerekli yönlendirmeyi yaparlar. Bunu onların yanına bırakmam yani. Konu büyük bir destek görseydi belki daha çok dikkat çekebilirdim. Acer Instagram sayfası çoğu forumu takip ediyor. Yani yöneticilerin yararı dokunur belki.

Öncelikle geçmiş olsun, gelen bilgisayar sizin yolladığınız bilgisayar mı? Seri numarasını veya başka bir detayı kontrol ettiniz mi? Belki de sadece servisde karışıklık oldu ve size yanlış bilgisayar yolladılar.
Eğer ki kontrol ettiyseniz ve bilgisayar size ait ise bu durumda yapılacak tek bir şey var. O da en yakın savcılığa gidip şikayetçi olmak.

Burada iki suç unsuru bulunuyor;
1- Güveni kötüye kullanmak
2- Nitelikli Dolandırıcılık

Öncelikle geçmiş olsun, gelen bilgisayar sizin yolladığınız bilgisayar mı? Seri numarasını veya başka bir detayı kontrol ettiniz mi? Belki de sadece servisde karışıklık oldu ve size yanlış bilgisayar yolladılar.
Eğer ki kontrol ettiyseniz ve bilgisayar size ait ise bu durumda yapılacak tek bir şey var. O da en yakın savcılığa gidip şikayetçi olmak.

Burada iki suç unsuru bulunuyor;
1- güveni kötüye kullanmak.
2- nitelikli dolandırıcılık.

Bilgisayarı aceleyle geri yolladım seri nosuna bakma fırsatım olmadı. Benim cihazımda klavyenin sağ alt kısımdaki stickersları sökmüştüm. Arka kapağında 4 köşesinde bulunan ayakları mı denir bilmiyorum ama onlardan birinin yapışkanı bitmek üzereydi. Gelen cihaz da böyleydi. Zaten defalarca ürün gelmeden önce sormuştum.

Bilgisayarı aceleyle geri yolladım seri nosuna bakma fırsatım olmadı. Benim cihazımda klavyenin sağ alt kısımdaki stickersları sökmüştüm. Arka kapağında 4 köşesinde bulunan ayakları mı denir bilmiyorum ama onlardan birinin yapışkanı bitmek üzereydi. Gelen cihaz da böyleydi. Zaten defalarca ürün gelmeden önce sormuştum.
Bilgisayarın onlara ulaşmasını beklemeden pazartesi günü savcılığa gidin ve durumu anlatın. "Bilgisayarımı servise verdim ve içindeki parçasını çaldılar" diye belirtin. Giderken yanınızda kanıtlarınızı götürmeyi unutmayın, fatura ve servis forumları gibi.

Bu arada bilgisayarı yolladığınız yer yetkili servis mi? Öyleyse acer müşteri hizmetlerine de durumu aktarın.

Hocam kim savcılığa şikayet edince 2 laptop hediye ettiler?Konuyu açar mısın belki yardımın dokunur.
Bilgisayarın onlara ulaşmasını beklemeden pazartesi günü savcılığa gidin ve durumu anlatın. "bilgisayarımı servise verdim ve içindeki parçasını çaldılar" diye belirtin. Giderken yanınızda kanıtlarınızı götürmeyi unutmayın, fatura ve servis forumları gibi.

Servis formu fatura her şey kutuda yani kargoda. Hepsiburada'yla iletişime geçtiğimde servis raporunu istediler. Servis raporu tekrar geldiğinde her şeyiyle birlikte gerekli yerlere başvuracağım zaten.
Bilgisayarın onlara ulaşmasını beklemeden pazartesi günü savcılığa gidin ve durumu anlatın. "bilgisayarımı servise verdim ve içindeki parçasını çaldılar" diye belirtin. Giderken yanınızda kanıtlarınızı götürmeyi unutmayın, fatura ve servis forumları gibi.

Bu arada bilgisayarı yolladığınız yer yetkili servis mi? Öyleyse Acer müşteri hizmetlerine de durumu aktarın.

Dostum konuda dil döktüm. Tabii ki Acer yetkili servisi. İstanbul ümraniye SMS infocomm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı