Adolf Hitler sizin için kimdir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avrupa'da da Hitler'in görüşlerini savunan çok insan var?
Kendi ülken ya da kültürün gibi zannediyorsun işte bilmediğin için. Türkiye'nin toplumsal belleğinde bununla ilgili bir algı veya hassasiyet yok. Avrupa'da (özellikle Avrupa'da) veya Amerika'da bırak Hitler'i ulu orta savunmayı bir konuşmasını dahi göstermek toplumsal olarak rahatsızlık yaratan ve doğru algılanmayan bir davranıştır. Savunan cahil ruh hastaları yok mu Hitler'i, var tabii ki. Her toplumda var böyle insanlar.

Siz cehaletten arındırıldıysanız yaşamayın o zaman Orta Doğu'da.
Zaten o yüzden bu ülkeden gitmeye çabalıyorum. İmkanını bulduğum zaman da bir saniye durmayacağım.

Kendi ülken ya da kültürün gibi zannediyorsun işte bilmediğin için. Türkiye'nin toplumsal belleğinde bununla ilgili bir algı veya hassasiyet yok. Avrupa'da (özellikle Avrupa'da) veya Amerika'da bırak Hitler'i ulu orta savunmayı bir konuşmasını dahi göstermek toplumsal olarak rahatsızlık yaratan ve doğru algılanmayan bir davranıştır. Savunan cahil ruh hastaları yok mu Hitler'i, var tabii ki. Her toplumda var böyle insanlar.

Zaten o yüzden bu ülkeden gitmeye çabalıyorum. İmkanını bulduğum zaman da bir saniye durmayacağım.
Senin gibi açık ve parlak zihinler bu ülkeden gittikçe, bizler karanlık da boğulmaya devam edeceğiz.. Ne olur gitme...

Hiç bir zaman oturup gerçekten araştırma şansım yada araştırmaya yetecek kadar ilgim olmadı zatı muhtereme ve tabi ki yaptıklarını mazur görecek bir yol da yok. Gel gelelim bugün dünyanın anasını ağlatan İsraile bakınca da, ulan acaba adamın bir bildiği mi vardı demeden geçmek imkansız. Adamın yaptıklarını haklı kılacak tek şey yine soykırım yaptığı ırk ve onlarda bunu başarmak için emin adımlarla ilerliyor.

Senin gibi açık ve parlak zihinler bu ülkeden gittikçe, bizler karanlık da boğulmaya devam edeceğiz.. Ne olur gitme...
Senin de gitmeni tavsiye ederim dostum. Bir tane ömrümüz var sonuçta harcamaya değmez ve düşman çok güçlü. O düşman topuyla tüfeğiyle de gelmiyor. Bazen anne babanla bazen yanında oturduğun sınıf arkadaşınla geliyor. Düşmanın adı da cehalet ve geri kalmışlık. Ufacık bir umut görseydim yemin ederim kalır savaşırdım ama Atatürk'ün kurduğu ülkede, Atatürk'e 7/24 küfredenler bakanlarla boy boy poz veriyor. Dediğim gibi asıl sorun cehalet ve geri kalmışlık ama iktidar, siyaset falan değil.

Kötü yanı bir çoklarına göre ağır bassa da, iyisiyle kötüsüyle bu dünyadan gelip geçmiş tarihi bir şahsiyettir. Bizlerin yapması gereken ise 75 sene önce ölmüş birinin arkasından sövüp saymak yerine bir takım dersler çıkarmaktır... o7
Hiç bir zaman oturup gerçekten araştırma şansım yada araştırmaya yetecek kadar ilgim olmadı zatı muhtereme ve tabi ki yaptıklarını mazur görecek bir yol da yok. Gel gelelim bugün dünyanın anasını ağlatan İsraile bakınca da, ulan acaba adamın bir bildiği mi vardı demeden geçmek imkansız. Adamın yaptıklarını haklı kılacak tek şey yine soykırım yaptığı ırk ve onlarda bunu başarmak için emin adımlarla ilerliyor.

Dostum söylediğinin tam tersine İsrail isimli devletin kurulmasında ve dünyanın farklı noktalarından Yahudilerin bu bölgeye çekilmesinde Nazilerin çok büyük bir payı var.

Türkiye ile alakasını pek göremedim. Avrupa'da da Hitler'in görüşlerini savunan çok insan var? Siz cehaletten arındırıldıysanız yaşamayın o zaman Orta Doğu'da.

Bu ülkeye eskiden Avrupa-Asya ülkesi denirdi. Ortadoğuya benzedikçe kötülemek amacı ile ortadoğu ülkesi denmeye başladı. Artık o kadar kanıksanmışki, "yaşamayın ortadoğuda" diyerek ülkeyi savunurken sende kabul etmişsin.

Bugün Avrupa'da Hitleri savunanlar marjinal gruplar sadece. Onun dışındaki herkes oldukça hassas bu konuda. Geçmişten tecrübeliler ve ırkçılığa vb. tahammülleri yok.

1. Dünya ülkelerinde ifade özgürlüğü sınırsızdır ama nefret suçu yasaktır. Türkiye gibi 3. Dünya ülkelerinde ise ifade özgürlüğü yoktur ama her türlü azınlığa karşı nefret suçu serbesttir. Yeterki azınlıkta olsunlar.

Nasyonal Sosyalizm'i hayata geçiren diyebiliriz(yönetim anlayışı Evrim'e birçok yakın nokta barındırır), Marxist Leninizm'ciler tarafından da bertaraf edilmiştir.

Polonya’yı Dümdüz etmiş bir ordu NAZİ ORDUSU. Sanırım polonyalılar At’ların ölmesini kaldıramadı.. bu düşmanlık nazi ile sınırlığı değil içinde Ruslar da var. Bizim ülkemizi işgale gelen ingilizlerle,fransızlarla hala nasıl kol kola giriyoruz akıl alır gibi değil. Japonya’da Amerikanları sevmiyor bildiğimiz gibi.

Ben kendisini severim ama şöyle belirteyim yahudileri fırınlarda kızartıp onların sıvısından sabun yapmasını da savunacak insan değilim yahudileri sevmiyorum soykırım yapılmasaydı belki daha büyük dertler olacaktı fakat onlar da insan ve yaşamaya hakları var ama bence kendileri zeki bir insan.Bu benim görüşüm çoğu kişi biliyordur 2WW zamanında savaş pilotlarını trenk körü seçmesi onların sivilleri daha iyi ayırt etmesini kolaylaştırırmış.Ayrıca eşiyle evlendikten bir gün sonra siyanür dolu bir kapsülü birlikte ısırmış ve kafalarına 1 kurşun ile intihar etmişlerdir.Arkalarından ise şu mektubu bırakmışlardır.Almanlar ben intihar etmeseydim şehrin meydanına bir heykelimi yaptırırlardı.Tabi bu da bir çeşit algı.Kısaca kendisini kişilik yönünden severim.Sevenlere karşı yapılan eleştirileri gördüm arkadaşlar sizin sevmediğiniz birisini başkası severken suç oluyorsa Dünya'nın yaşanamayacak yerlerden olması da bence bunun yüzündendir...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı