Merhaba iyi forumlar. Bütçem yettiğince yeni bir sistem topladım, sıcaklık değerlerini paylaşmak isterim tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyaç duyuyorum amatör biri olarak.
Anakart ASRock B450 M PRO 4.
Ekran kartı ASRock phantom Gaming D RX 580 8 GB.
CPU AMD Ryzen 5 3600.
RAM 2X HyperX 8 GB.
Kasa Dark damond Pro ( 3 adet ön fan ve 3 adet ( ikisi tepede biri arkada ) egzoz fan bulunmakta.
Depolama 1 adet XPG 256 GB M.2 SSD ve Adata 240 GB SATA SSD.
Rehberinizi görünce sistemi test etmek istedim. Aida 64 Extreme ile sistemi denediğimde işlemci boşta 28 - 33 derece arasında gezmekte, tam yük altında 10 dakika testte maximum 58 derece ortalama olarak 55 derece görünmekte ( Dark Freezer X94 kule tipi soğutucu kullanmaktayım )
Ekran kartında ise boşta 23 - 30 derece ve tam yükte ise 70 - 75 dereceleri görmekteyim.
Ayrıca ekran kartını FurMark ile 1 saat boyunca test ettiğimde ortalama 75 FPS alıyorum ve sıcaklık 74 derecede sabit kalıyor.
Sonuçları yorumlayabilirseniz çok sevinirim, herhangi bir öneriniz olursa çok memnun olurum, amatörce bir işe kalkıştım umarım elime yüzüme bulaştırmamışımdır
. Açtığınız bu güzel konu ve verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkürler
@BilgisayarKurdu.
Fotoğrafta sağ altta bulunan değerler yeşl olan ekran kartı maximum değeri ve mavi olan işlemci maximum değeri. Cevabınız için şimdiden teşekkürler. İlk mesajımda herhangi bir kural ihlali yaptıysam affola.