Aile baskısından nasıl kurtulunur?

Tartışmaların sonunda babam seni okuldan alırım falan diyor :/ Arkadaşlarımı çok sorguluyorlar. Teker teker aile mesleğine kadar. Her şeye tamam deyip geçmekte, odama kapanmakta ve asosyelleşmekte çözümü bulacağım galba en sonunda.
Ne yazık ki geri kafalı ve laf anlatılamaz bir ailen var gibi gözüküyor. Büyüyene kadar katlanacaksın yapacak bir şey yok gibi gözüküyor.
 
Kazanamayacağın bir savaşa girmemeyi, boyun eğmek ile her şeyi yapmamak arasındaki farkı anlamaya çalış. Onları kabullen. Seni değiştirmelerine izin vermediğin gibi onlar da değişmeyecek. Sana kimse gerçekten tavsiye veremez. Kendini sanata, hobilere ver. Gözlerinde olduğunda dersine odaklan, boş kaldığında kendine zaman ayır. Kitaplar oku, onlara daha çok gül mesela. İyi ki var olduklarını söyle. Dilin merhametli olsun. Kavga etme. Saygısızsın demiyorum ama kabullenmekten öteye geçemezsin. Orta yolu aramalısın.
 
Aile baskısından kurtulmak için ne yapabilirim? Onunla görüşme, bununla arkadaşlık etme, şuraya gitme, bunu yapma, kız çocuğusun az düzenli ol, sakın öyle bir şey yapma, elalem ne der... Her şeye karışıyorlar. Çok sorguluyorlar ve bunaltıyor bu da doğal olarak insanı. 9.sınıfa gidiyorum. Her gün en basit şeyden hakaret yiyorum. Bir kahve içip bardağını tezgahta bırakınca annemin gözünde aptal, işe yaramazın teki oluyorum. Babam ise geçen gün yaptığı yemeği servis ederken soğan istemediğim için hakaret etmişti. Neymiş bu soğansız yenmezmiş, saçma bence ama neyse. Gerek var mıydı bunun için kalp kırmaya, bilmiyorum. Bugün ise odam dağınık diye 50 ton laf yedim. Hakkımı savunmaya, karşı çıkmaya kalkıştığımda bağırıyorlar. Sinir küpüne dönüyorum, her şeyi içime atıyorum. Kendime nasıl hakim olabilirim? Fikrini bırakan herkese şimdiden teşekkürler.

Benim yaşadıklarım sizinkilerin birkaç tık üstü. En son bir arkadaşım mesajda küfretti diye telefonu yasakladılar. Evim okula yakın olduğu halde çıkıştan 15 20 dk önce gelip okul bahçesinde bekler. Her şeyimi bilmek, kontrol altında tutmak ister. Her konuda mükemmel olmamı ister. En iyi çözüm derslere odaklanmak ve kafanızı dağıtacağınız bir hobinizin olması. Bu baskı artık beni ders çalışma konusunda motive ediyor. Derslerinizi sıkı tutup üniversiteyi farklı bir şehirde okuyabilirsiniz. Evdeki kadar baskı olmaz üzerinizde.
 
Kardeşim yaşadığın durumu ben de yaşıyordum lise zamanlarında. Maalesef senin bağımsız bir birey olduğunu inkar ediyorlar ve kendi düşündükleri şekilde yaşaman gerektiğine inanıyorlar. Arkadaş ortamından evdeki giyi mine kadar kendi istedikleri en iyi sanıyorlar. Klasik geri kafalı Türk ailesi. Bu yüzden kimsenin seni değiştirmesine izin verme. Dediklerine evet de ancak kendini inandırma. Sosyallikten çok hobilere, sanata, spora yönel ve stressini bunda at. Ne yaparsan yap asla haklı veya iyi olamazsın onların gözünde ve her gece kendini üzüp ağlamakla kendini harcarsın. Ama inan bana gerçekten değmez. Yaşın ilerledikce özellikle 10-11. Sınıf gibi baski azalıyor ancak sınav senesi 5 katı geri geliyor özellikle seni bir saniye telefonda veya ders yapmıyorken görseler. Ailenle bağını onları sevip sevmediğini bilmiyorum. Ancak ben ailemi sevmiyordum ve her şey sen iyi bir üniversite kazandıktan sonra bitiyor. Şimdilik buna katlanıp dediklerini daha iyi yapmaya çalış. Onlar kızsa da kendin kavga çıkarma tamam deyip geçiştirmek en kısa çözüm oluyor genelde. Derslerine odaklan. Iyi notlar al ve sessizce kendini geliştirip olmak istediğin kişi ol. Kendi geleceğin için çabala. Inan bana lise arkadaşlığı geçici. Kardeşim dediğin kişiler 2-3 sene sonra hal hatır sormaz oluyorlar sen peşlerinden koşmazsan. Tabii ki istisnalar olur ancak demem o ki sosyal hayata pek takılma bu seneler. Kendine dikkat et. Iyi bir gelecek seni bekler pes etmek yok ^^
 

Geri
Yukarı