Ailem Bilgisayar Almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

banlamanoluy

Centipat
Basit gelebilir aslında size. Webtekno Battle Gold sisteminde SSD ve RAM'ı RGB yapınca fiyat 5700 TL tutuyor. Annemi ikna ettim fakat bu sefer babam almadı. Taksitlerin yarısından çoğunu ben 100 TL gibi fiyatı da annem ödeyecek. Annem okeyledi fakat babam 18 ay yüke giremem diyor. Bu arada taksitleri 18 ay yapacağım. Berberde çırağım. Babam ya 1 ay içinde az bahşiş kazanıp borcunu ödeyemezsen diyor. Daha 3 gün önce sıkışığım dedi ablama 3600 TL ile iPhone 7 aldılar. O parayı o telefona verdiğine mi yanayım? Lise 1 öğrencisiyim bu arada. Şu an evde kiracı gibiyim. Eve geliyorum kendim yemek yiyip bilgisayara oturuyorum. Twitch, PUBG gibi aktivitelerim var. İnternetten para kazanmak istiyorum. Ailem bana geleceğini nasıl planlıyorsun? Diye sorduklarında ben geleceğimi sevdiğim iş yani bilgisayarla planlıyorum diyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taksit yapması bir şey fark etmez ki alacağın bilgisayar 5700 bira ise karta 5700 bira blokaj koyar taksit mantığı ise asgari ödemesidir. Baban limitinden 3600 ün üzerine 5700 lira daha blokaj yemek istememiştir. Bir de aileler zaten oyun oynayacak en azından ablasına telefon lazımdı mantığı düşünmüş olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ma
Basit gelebilir aslında size. Webtekno Battle Gold sisteminde SSD ve RAM'ı RGB yapınca fiyat 5700 TL tutuyor. Annemi ikna ettim fakat bu sefer babam almadı. Taksitlerin yarısından çoğunu ben 100 TL gibi fiyatı da annem ödeyecek. Annem okeyledi fakat babam 18 ay yüke giremem diyor. Bu arada taksitleri 18 ay yapacağım. Berberde çırağım. Babam ya 1 ay içinde az bahşiş kazanıp borcunu ödeyemezsen diyor. Daha 3 gün önce sıkışığım dedi ablama 3600 TL ile iPhone 7 aldılar. O parayı o telefona verdiğine mi yanayım? Lise 1 öğrencisiyim bu arada. Şu an evde kiracı gibiyim. Eve geliyorum kendim yemek yiyip bilgisayara oturuyorum. Twitch, PUBG gibi aktivitelerim var. İnternetten para kazanmak istiyorum. Ailem bana geleceğini nasıl planlıyorsun? Diye sorduklarında ben geleceğimi sevdiğim iş yani bilgisayarla planlıyorum diyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Madem bilgisayarla ilgilenmek istiyosun sabret üniversitede bilgisayar programcılığı gibi bir bölüm tercih et. Hem başarılı olursan iş imkanı fazla hem de puanı düşüktür, ama dersler programlama falan mantığını kavrayamayınca çok zor gelir. Hem bilgisayar programcılığını kazanırsan iyi bir bilgisayara ihtiyacın olacağından baban illaki bilgisayar alır. Visual studio adobe falan ağır uygulamalardır. Eğer ki durumunuz sıkışıksa ekran karti ve işlemciyi 2. El almayı düşünebilirsin :) diğer parçaları 0 alsanda olur.

Bir laf bir insana bir kere söylenir. Almıyorsa almasın. Yazın çalışıp alırsın bilgisayarını. Gururlu ol, baban da olsa eyvallah deme kimseye. Ben de ilk bilgisayarımı kendi çabalarımla senin yaşlarında almıştım.

Ablana İphone alıp sana bu konuda sırt çevirmeleri pek doğru değil, yada güzel bir dille ablanın masrafından dolayı şuan başka bir borca giremem evladım diyebilirdi. Tabi bu konuda yapabileceğin pekte birşey yok. Önünde iki seçenek var ya okulun olmasına rağmen bir yerde çalışacaksın yada ailenin alıp almayacağı bilinmezliğiyle bekleyeceksin. :)

Son düzenleme:
Ailenin durumunu düşün biraz empati yap sabır göster alırlar. Fazla baskı yapma notlarında yükselt alırlar elbet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı