Aileme mezuna kaldığımı nasıl anlatabilirim?

qnpases

Hectopat
Daha fazla  
Eşit ağırlık 800k, Dilden ise 40k yapmışım. Çok çalışmadım ve ilk girişimde mezuna kalmak istiyorum. Lakin ailemin bu konularda pek bir bilgisi yok. Mezuna kalmayı olması gerekenden çok daha ağır bir kayıp olarak görüyorlar. Sizce ne yapmalıyım?

Bu seneki başarından memnun olmadığını, daha iyi bir derece yapmayı gerçekten istediğini tatlı bir dille açıklayabilirsin. Ailen başarısızlığın senin hatan, böyle olacağı belliydi gibi sözler sarfederse haklısınız deyip tekrar nazik bir şekilde iletişime devam et. Mezunda say 23k'dan 7k'ya çeken biri olarak çok daha iyisini başarabileceğine inanıyorum, sen de bu inancı ailene yansıtmaya çalış.

Bence onlara ilk önce çalışmadığın halde bu şekilde olduğunu ve seneye çalışarak daha iyi şeyler yapabildiğini anlatmakla başlayabilirsin, beni yanlış anlama ama aileler hayalleri sever bu yüzden sende onlara hayal satmalısın yani bölümünle gidebileceğin 2 yıllık güzel isimli bölümleri bi sırala 4 yıllık bölümleride sırala örneğin 800k dan 2 yıllıkta "İç tasarım" diye bir bölüme gidebiliyor olduğunu hatta iç tasarımın mimarlığın bir programı olduğunu falan anlat yani kısaca onlara biraz hayal satman gerekiyor, ki bence buda gayet normal. Onların istediği senin güzel bir bölümde okuman ve sende onlara istediğini vericeksin güzel isimli bölümleri sıralayacaksın ki onlarda bu bölümlere gidebildiğin halde daha iyisini istediğini düşünecek ve bence daha da iyisine gidebilmen için biraz daha anlayışlı olacaklar diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı