18 yaşımda başladım ve 26 yaşımda bıraktım. Su hayatta aldığın en iyi karar ne derseniz, sigarayı bırakmak derim. Bırakamam diyenlerin hepsi korkak, açık ve net diyorum. Dünya da hiçbir şey vazgeçilmez değil. Çok erken senin için ve birak.
Ben de ekleme yapayım. Toprak da olur. Disarida iciyorsan parmaklarini topraga sokup elinde gezdir biraz, eve gelene kadar ağzından nefes al veya at bir naneli sakız.
Odanda iciyorsan bulasik süngerini ıslatip odana koy dumani çekip kokuyu ciddi oranda azaltacaktir.
Balkonda ise kolu komsuya dikkat et, rontgenlenme.
Banyoda icilecekse suları ac, havalandırma izgarasini ac, süngerle aynı etki zaten. Direkt dus alsan daha kolay aslında.
Taktikler unutulmadi hahahaha.
Sağlığı için diyoruz. 15 yaşında sigaraya başlamış birinin ciğeri 30 yaşında olan birinin ciğerinden farksızdır şu an.Cidden buraya "sigara içmeyin zararlı"demek için öğüt vermeye mi geldiniz? Milletin içip içmemesinden size ne ne? Hadi yanında düzgün cevap verse konuya anlayağım ama direk gelip"sigara zararlı içme eheheh" diyenler 13-14 yaşındalar galiba.
Konuya gelecek olursak, eğer gerçekten söylemek istiyorsan paketi açıkta bırakma fikri güzel, deneyebilirsin. Ya da kıyafetlerine bilerek koku bırak, ailen farkedince de, babanla özellikle, oturup düzgünce anlat. Azarlayabilir üsteleme. Biraz çileli geçebilir bu durum ama alışırlar zamanla. Ama yakın zamanda ayrı eve çıkacaksan, ya da sayıyı azaltacaksan söylememen daha iyi olabilir. Ailene göre değişir.
Sağlığı için diyoruz. 15 yaşında sigaraya başlamış birinin ciğeri 30 yaşında olan birinin ciğerinden farksızdır şu an.
@ahmetaltkn Bak sana, senin zihniyetin ile cevap veriyorum. Sana ne milletin sigarayı bırak demesinden? Tavsiyesi, direkt bırakması.
Aynen öyle. Ayrıca gidin deyin ki ben sigara içiyorum. Ama bir tane de kamera saklayın. Eğer babanız sizi öldürmeye çalışırsa kamera şakası deyin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.