Aileme sigara içtiğimi nasıl söylerim?

Üniversitede başlamıştım bende. Şuan 25 yaşındayım bırakalı 1.5 yıl oldu 4 yıl içmişim toplam. Bence tam bağımlı olmamışsınız henüz bu yüzden bırakmanızı tavsiye ederim. Çünkü gerçekten bırakması çok zor. Çok büyük irade savaşı vermiştim. Aileye açıklama konusuna gelince bence açıklamayın. Neden diye soracak olursanız benim ailem öğrendiği zaman rahat etmiştim daha çok bağımlı olmuştum. 😄 Benim bırakma nedenim çoğunlukla maddi idi. Üniversitede 8.5 tlye Winston Slender 5.50 tlye de Starbucks'dan filtre kahvemizi alıp takılıyorduk. Şimdi 15 tl sigara , sanırsam kahvede 10 tl gibi bir şey. Sigara 12 Liraya zamlandığı zaman kendi kendime söz vermiştim bu daha da zam yerse bırakacağım diye 15 lira oldu bıraktım bende. Tütünde denemiştim içilecek gibi değildi o da. Cebinize ve kendinize yazık etmeyin. Bu arada 40 yaşınıza da gelseniz aileniz sigara içmenize üzülür bu küçük görmekle bence çok alakalı değil. Herkese bence çocuğu küçüktür. Sonuçta değerlisiniz onlar için.🙂

Ben de ekleme yapayım. Toprak da olur. Disarida iciyorsan parmaklarini topraga sokup elinde gezdir biraz, eve gelene kadar ağzından nefes al veya at bir naneli sakız. 😀
Odanda iciyorsan bulasik süngerini ıslatip odana koy dumani çekip kokuyu ciddi oranda azaltacaktir.
Balkonda ise kolu komsuya dikkat et, rontgenlenme.
Banyoda icilecekse suları ac, havalandırma izgarasini ac, süngerle aynı etki zaten. Direkt dus alsan daha kolay aslında. 😀
Taktikler unutulmadi hahahaha.
😀 😀 😀

Duşun suyuyla havadaki duman katılaşıp inebiliyor. Güzel taktik, ortalık neredeyse hiç kokmaz. Ancak banyo mermeri beyazsa denemeyin. Sararabilir çünkü.

Cidden buraya "sigara içmeyin zararlı"demek için öğüt vermeye mi geldiniz? Milletin içip içmemesinden size ne ne? Hadi yanında düzgün cevap verse konuya anlayağım ama direk gelip"sigara zararlı içme eheheh" diyenler 13-14 yaşındalar galiba.

Konuya gelecek olursak, eğer gerçekten söylemek istiyorsan paketi açıkta bırakma fikri güzel, deneyebilirsin. Ya da kıyafetlerine bilerek koku bırak, ailen farkedince de, babanla özellikle, oturup düzgünce anlat. Azarlayabilir üsteleme. Biraz çileli geçebilir bu durum ama alışırlar zamanla. Ama yakın zamanda ayrı eve çıkacaksan, ya da sayıyı azaltacaksan söylememen daha iyi olabilir. Ailene göre değişir.
Sağlığı için diyoruz. 15 yaşında sigaraya başlamış birinin ciğeri 30 yaşında olan birinin ciğerinden farksızdır şu an.

Sağlığı için diyoruz. 15 yaşında sigaraya başlamış birinin ciğeri 30 yaşında olan birinin ciğerinden farksızdır şu an.

Ee size ne sağlığından? Konu "aileme sigara içtiği nasıl söylerim?" cevaplar"sigarayı bırak".mantıklı mı sence bu? Her şeye bırak içme diyecekseniz işiniz zor. Önce konuya uygun cevap verin, sonrasında tavsiyenizi söylersiniz.

@ahmetaltkn Bak sana, senin zihniyetin ile cevap veriyorum. Sana ne milletin sigarayı bırak demesinden? Tavsiyesi, direkt bırakması.

Aynen "hangi HDD almalıyım?" konusuna "HDD alma eskidi SSD al" gibi bir şey bu. Tavsiye vermeyin demiyorum, sadece konu sahibinin istediği cevabı verin öncesinden. Ya da en basitinden: Yazmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı