Ailemin cimriliğinden bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bazi yerinde küfür var küfürlü mazur görün ama faydalı.

Arkadaşlar 2. paragrafı okuyabilir misiniz tekrar? Hangi aile çocuğu iyi dersler iyi notlar çıkarsın LGS de fazla puan yapsın diye "senden bir halt olmaz" cümlesini kullanır? Lütfen söyler misiniz?
Kanka sen mağaradan mı çıktın?

Mamut avlıyordu en son

Ailen cimri değil, senin sınavını ve geleceğini düşünüyorlar. Bilgisayar ya da konsol aldıklarında okulunun kötüye gideceğinin farkındalar. Ben de o yaşlarda aynı şeyi düşündüm ve ailemle kavga ettim. Fakat yaş ilerledikçe insan daha iyi anlıyor ailesinin mantıklı hareket yaptığını. Belki bu dediklerim sana çok saçma gelmiştir ama yıllar sonra bu yazına geri dönüp baktığında ailen için böyle düşündüğünden dolayı utanacaksın.

Hak veriyorum ama bir noktaya kadar. Yani teknolojik şeyler dışında bile cimrilik yaptıklarını 2. paragrafta yazmıştım.

Arkadaşlar ailesi cimri falan değil. Anladığım kadarıyla ailesi LGS sınavına çalışması gerektiği için oyun bağımlılığı yaratacak bir cihaz almak istemiyorlar ve onların kuşağında olan birisinin düşünceleri her zaman böyle olacaktır. Mantık olark ailesi her zaman onun iyiliğini ister değil mi? O yüzden kimse burada ailesi cimri falan deyip ailesini kötülemesin.

Konu sahibi kardeşime de en kısa zamanda bu yazdığın yazıyı ailenin karşısına geçip kendin dile getirmen. Eğer kendini onlara doğru ve sakin bir şekilde ifade edebilirsen sana yardımcı olacaklardır. Eğer yine orta yolu bulamadıklarını ya da seni dinlemediklerini düşünüyorsan rehber öğretmeninle bu konuyu konuşabilirsin.

Benden sana bir tavsiye;
Sana oyun bağımlısı demeyeceğim ama zamanında ben de senin gibi oyun oynardım ve hayatım karardı. Büyük nasiyatı falan vermek niyetinde değilim ve zaten ben de nasiyatlerin hiçbiri işe yaramadı. Büyük ihtimalle sende de yaramayacaktır. Yapman gereken tek şey dediğim gibi önce ailenle eğer olmazsa rehber öğretmeninle konuşman. Oyun bağımlılığının olduğunu kabullenmek çok zor bir şeydir ve sende olduğunu vurgulamıyorum. Oyun bağımlılığı bu yaşlardan sonra başlıyor diye diyorum. En kısa zamanda destek alırsan benim gibi hatalar yapmazsın. En azından bir şans verirsen çözüme ulaşacaksındır. aile'nin her zaman senin iyiliğini istediğini sakın aklından çıkarma.

Onun dışında yaptıkları cimriliği okudunuz mu acaba? 2. paragrafı okuyun lütfen.

Hem oyun konusunda bağımlılık yapacak bir rekabetçi oyun da oynamıyorum. Arkadaşlarım Rust, LoL, Valorant falan falan oynarken ben o oyunlar ile ilgilenmiyorum bile. Arkadaşım sürekli gel LoL'e başla dedi ama reddettim hep.

Evet, artık her şeyden bıktım. Artık sonunda bu konuyu açma vaktim geldi. Hayatta ailem sayesinde bildiğin yoksul yaşıyorum. Bilgisayarım 9, telefonum 10 yıllık. Ekipmanlarımdan tut kıyafetlerime kadar her şeyim dandik. Ben her zaman her şeyin en düşüğünü istedim. iPhone X çıktı, ben 5C istedim. PS4 çıktı, ben PS3 istedim. Xbox Series X çıktı, ben Series S istedim. Ryzen 9 3900X çıktı, ben Ryzen 2200G'li sistem istedim. Ama elimde ne var? Hiçbir şey. Buradan sadece PS3'ü alabildim, onu da 7 yıl önceki 2-3 TL'lik harçlıklarımdan, bayram harçlıklarımdan ve kendi çalışarak kazandığım para ile almıştım. Sonra gittim, 7 yıllık tabletimi, 12 yıllık bilgisayarımı ve PS3'ümü satarak 2100 TL kazandım. Lakin o ile Xbox One S almama bile karıştılar. Başlangıçtan itibaren geçen cümleler şöyle.

- PS4 alabilir miyim?
+ Hayır, onda oyun olmadığı için bizden para isteyeceksin oyun için.
-Peki bilgisayar toplayabilir miyim?
+Kesinlikle olmaz, bu devirde kasa mı toplanır? İstiyorsan sana 100 TL'lik kasa getireyim okuldan.
- Xbox One S alabilir miyim?
+ Yine hayır, bizden para çıkmaz senin oyununa.
- Ama onda Game Pass var. (anlatırım)
+Olmaz, alırsak derslerine çalışmazsın.

Daha ekmek almaya giderken gofret falan için 1, 2 TL istiyorum, lakin onu bile vermiyorlar. Günde 7, 8 saat (derslerim 7 saat sürüyor) bilgisayar başında oturunca "o bilgisayara bağımlısın sen, çık artık oradan" diye bağırıyorlar. Daha LGS sınavına girmeme yaklaşık 2 sene var, lakin öyle bir baskı yapıyorlar ki anlatamam. LGS'yi kazanamazsan hayatın biter, senin temellerin iyi değil ki LGS'yi kazanabilesin, senden bir halt olmaz, 450 puan alırsan hiçbir yere giremezsin, çalış çalış çalış, kitap oku... Artık o kadar bıktım ki dayanamıyorum her gün bu sözleri duymaktan. Her tartışmayı onlar açıyor, sonunda da suçu bana yıkıyorlar. Yetti bu kadar. Gören sanacak sınava girmeme 1 ay kalmış. Ha bu arada söylemeyi unuttum, ilkokul öğretmeniler. Toplamda 12.000 civarı maaş almalarına rağmen hala beni bildiğin fakir gibi yaşatıyorlar. Bu forumdaki yazdığım mesajları okumuş kişiler öyle zanneder. Hep dandik ve eski şeyler kullandığımdan bahsettim de. Daha memleketteki ninelerin bile iPhone X'leri varken hala Samsung Note 5 kullanıyorlar, ve anneminki hurda olmuş iken. Babam hala 15-20 yıllık şeyleri giyip duruyor, hatta velileri olmasa 14 yıldır aynı fareyi ve bilgisayarı kullanırdı babam. Mesela helikopter sesi çıkaran kim bilir kaç yıllık buzdolabımız ya da çamaşır makinemiz ya da çaydanlığımız ya da tost makinemiz ya da bilgisayarımız falan bozulursa tamir etmek ile uğraşır. Yıllardır kendilerine bilgisayar bile almadılar. Dediğim gibi, babam en son 14 yıl önce döneminin en ucuz bilgisayarlarından birini almıştı. Hep sınıftaki bilgisayarları kullandılar. Bana yıllardır harçlık bile vermiyorlar, ben 3. sınıfta iken yemekhaneye yazdırmıştılar, ondan beri 5 kuruş bile vermedi. Babam hep ailesinden gördüğünü uygulamaya programlanmış. Kendisi okunmaya zorlanmış, beni de zorluyor. Kendisine değer bile verilmemiş, bana da verilmiyor. Kendisine harçlık bile verilmemiş, bana da verilmiyor. Babası (yani dedem) hiçbir zaman annesine (yani babaanneme) çok fazla değer vermemiş, babam da anneme öyle davranıyor. Kendi çalışarak kazandığı parayı harcamasına bile izin vermiyor babam. Tabii böyle davranmasına rağmen asla bağırmaz ya da sesini çıkarmaz. O konuda iyi birisi. Bu arada, geçim olarak hiç sıkıntı yaşamıyorlar hatta 1 maaş bile geçinmeye yetiyor. Daha en son dışarıdan sipariş edilip yenilen yemeği 7 yıl önce yedim, o da bir kere hamsi diğerinde pizza idi. Yani o kadar cimriler ki bir kafede oturup kahve içmeye bile "hayır, çok pahalı" diyorlar. Tüm arkadaşlarım toplanıp Valorant, CS:GO, Minecraft falan oynadığında gelemiyorum çünkü bilgisayar sağ olsun. Sürekli "LGS tek defa ama üniversite sınavına istediğin kadar girebilirsin. Lisede iken istediğin kadar oyna, karışan yok" falan diyorlar.

Kısacası, ailemin baskılarından ve cimriliğinden dolayı her şeyden bıktım. Uzun zamandır içimi dökmek istiyordum ve sizlere dökmek istedim. Eğer buraya kadar olan kısımları okuduysanız size çok teşekkür ederim. Bir tavsiye veya öneriniz var ise duymaya her zaman hazırım. Yazmak için 1 saat uğraştım. İyi günler dilerim, herkese.

Cevap basit. Sizi hala bebek gibi görüyorlar. Annem de bana yapıyordu 14 yaşına kadar. Artık sinir hastası olunca bırakmıştı. Daha 6. sınıfsınız sakin olun 1-2 sene geçsin LGS'den iyi puan alın. Size PC'nin kralını alırlar. Ama cimriliklerine bir şey diyemem okurken içim daraldı.

Ailen nasıl bir hata yaptığının farkında değil, liseye geçtiğinde büyük bedeller ödemeleri olası. Yorumların da çoğu çöp bu arada utanmasalar çocuğa git simit sat yemek paranı kendin çıkar diyecekler.

Büyük isyan çıkartmazsan bu durum daha yıllar sürer haberin olsun.

Cevap basit. Sizi hala bebek gibi görüyorlar. Annem de bana yapıyordu 14 yaşına kadar. Artık sinir hastası olunca bırakmıştı. Daha 6. sınıfsınız sakin olun 1-2 sene geçsin LGS'den iyi puan alın. Size PC'nin kralını alırlar. Ama cimriliklerine bir şey diyemem okurken içim daraldı.

Bu cimrilik altında ben olsam. İnsanlıktan çıkardım. Nasıl dayandığını anlayamıyorum bile. Hayır hani mesela şımarmasın diye her şey alınmaz. Bu öyle bir şey de değil. Cidden anlam veremiyorum. Az önce annemi arayıp teşekkür ettim. Halime şükrediyorum.

Bu cimrilik altında ben olsam. İnsanlıktan çıkardım. Nasıl dayandığını anlayamıyorum bile. Hayır hani mesela şımarmasın diye her şey alınmaz. Bu öyle bir şey de değil. Cidden anlam veremiyorum. Az önce annemi arayıp teşekkür ettim. Halime şükrediyorum.
Benimkiler bakkala göndermiyordu, ne istiyorsan alalım biz diyordu. Şunu istiyorum diyince buna gerek yok boşver deyip başkasından alıyordu. 16 yaşıma geldim ilk defa 0 telefon aldım iyi bir tane.

Bu kadar ailevi konuşmaya bence gerek yok, benim ailem de konsol almama izin vermiyor fakat bu kadar dert edilecek bir konu değil.

Ekonomik özgürlüğüne kavuşunca yine oynarsın oyunları.

Yahu dostum lütfen lütfen 50 tane mesaj attım. Okuma beceriniz varsa tekrar okuyun. Yazmaktan ellerim ağrıdı. O kadar sinir bozucusunuz ki. Olay teknoloji değil anlayın artık. Sinir kaslarımı geliştirdiniz.
TLC ekibini çağır kardeşim aşırı pintiler olarak Türkiye'de televizyona çıkın çözüm bu.

Rating falan fişkan derken parayı bulursunuz cimriliğede gerek kalmaz.
Bu haberlere çıkarsa sonra mamut avlayan insanlar tekrar buradaki yorumları söylerler. Emin ol.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı