Ailemle yaşadığım kumbara sorunu

Bu çok iyi oldu. Şimdi kendine parayı saklayacağın yer, 2 yalancı arkadaş ve gelir kaynağı bul.

Yalan
Bu tür işlerde yalan olmazsa olmazdır. Arkadaşarımla yedim paramo diyebilirsin.

Para Saklanacak Yerler
  • Fermuarlı yastıkların içi
  • Okul çantanın astarının içi
  • Dolabının görünmeyen köşesi
  • Papara gibi sanal kart servislerini de kullanabilirsin.

2 Yalancı Arkadaş
Ailen parayı kiminle yedin derse ne diyeceksin? Tabii ki 2 yalancı arkadaşını söyleyeceksin. Dikkat et seçtiğin kişilere, ağzından laf kaçırmayan sağlam tipler olması gerek.

Gelir Kaynağı
Genellikle harçlıklar olabilir. Ayrıca yaptığında para kazanacağın basit işler de yapabilirsin.



Anlamadığın bir yer olursa sorarsın, iyi günler.
 
Ne düşünüyorsunuz?

Alırlar abisi. İstediğin kadar para biriktir istediğin kadar bir şeyler yapmaya çalış hep engel olurlar. Bu sadece senin başına gelmiyor.
Altın dolar vs. alınmaz o paraya. Sigara içiyorlarsa sigara alıyorlardır içmiyorlarsa da ıvır zıvıra gidiyordur baştan söyleyeyim.
Yaşın küçükse, ekonomik özgürlüğün yoksa ve ailenle yaşıyorsan paranı alırlar laf edemezsin. Laf edersen ya da aşırı tepki gösterirsen olay kavgaya doğru gider. Ne zaman para kazanırsın, ne zaman ekonomik özgürlüğünü elde edersin o zaman biriktirdiğine, harcadığına, yaptığına ettiğine karışan olmaz. Bir de geç karşısına anne babanın konuş demişler. Dinlemezler. O kadar medeni bir ülke değil burası.
Bak yukarıda birkaç kişi demiş gizli biriktireceksin diye. Bu yöntem olabilir. Ya paralarını onların bulamayacağı bir yere saklayacaksın ya da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Papara hesabı açıp oraya yatıracaksın. Aslında bu yaptıkları davranışa söylenecek çok şey var da şimdi yaşın küçük laf edemezsin de yaşın Kemal'e erdiğinde bu yaptıklarının bir bir hesabını sorarsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı