Aileye Müslüman Olmadığını Açıklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu asıl mevzusundan saptı bu doğru, ancak yine de son derece seviyeli bir tartışma söz konusu. :)Başını ağrıttığımız başta konu sahibi olmak üzere, kimseler varsa affola.

Ben de olabildiğince seviyeli yaklaşmaya çalışıyorum ancak şöyle ilk mesajlara doğru gittiğimizde yada ilk mesajdan buraya gelene kadar ki yapılmış tartışmalarda amacı dışına çıktığını söyleyebiliriz. Genelde hep böyle oluyor. Ne düşünerek yapılıyor bilmiyorum da kendi inancı dışındaki şeylere hakaret edebilen insanları gördüm. Hep bu tarz tartışmalara katılmamak için kendimi tutarım, seviyeli olur diye katılırım sonrasında hayal kırıklığına uğrarım. Ama istisnalar da olmuyor değil. Bazı arkadaşlar ile gerçekten seviyeli tartışma yapılabiliyor. Bunu şu basitliğe indirebiliriz; Messi mi Ronaldo mu? Bu konu da bile bir çok görüş ayrılığı var. Her toplum ve kültürde kendi inancı ve bildikleri dışındaki her şeyi karalayan insanlar mutlaka vardır, ama saygı göstereni de vardır.

Ben de olabildiğince seviyeli yaklaşmaya çalışıyorum ancak şöyle ilk mesajlara doğru gittiğimizde yada ilk mesajdan buraya gelene kadar ki yapılmış tartışmalarda amacı dışına çıktığını söyleyebiliriz. Genelde hep böyle oluyor. Ne düşünerek yapılıyor bilmiyorum da kendi inancı dışındaki şeylere hakaret edebilen insanları gördüm. Hep bu tarz tartışmalara katılmamak için kendimi tutarım, seviyeli olur diye katılırım sonrasında hayal kırıklığına uğrarım. Ama istisnalar da olmuyor değil. Bazı arkadaşlar ile gerçekten seviyeli tartışma yapılabiliyor. Bunu şu basitliğe indirebiliriz; Messi mi Ronaldo mu? Bu konu da bile bir çok görüş ayrılığı var. Her toplum ve kültürde kendi inancı ve bildikleri dışındaki her şeyi karalayan insanlar mutlaka vardır, ama saygı göstereni de vardır.
Ona bakarsanız herkes dinini kendi içinde yaşar. Ne kadar tartışılsa da kişi inanmak istediğine inanacaktır. En doğal hakkıdır da.

Ona bakarsanız herkes dinini kendi içinde yaşar. Ne kadar tartışılsa da kişi inanmak istediğine inanacaktır. En doğal hakkıdır da.
Bu yüzden her mesajımda özellikle yanlış anlaşılmamak adına bunu belirtiyorum. İnsanların inançlarına saygı duyuyorum ancak beklediğim saygıyı göremiyorum genel anlamda. Ben ateistliği detaylı olarak bilmiyorum bu yüzden ateistlik hakkında yorum yapmaktan kaçınıyorum. Neden? Çünkü bu din hakkında yeterince bilgiye sahip değilim. Yorum yapacak olsam da kırıcı olmaktan ve aşağılamaktan mutlaka kaçınıyorum.

Konu sahibinin sorduğu soru dışında her şeyi konuşmuş bazı üyeler. Özellikle bazıları çarpıtmaya çok meraklı. Burada 4-5 sayfa polemiğe girmişsiniz, ortada bir şey elde edildiğini göremiyorum ama. Bu yaptıklarınız konunun kitlenmesine sebep oluyor anca. Yapmayın, bak benden naçizane bir tavsiyedir :)

Konu sahibi soruna gelecek olursak ailen muhafazakar ise söyleme. İnanç gösteriş için yapılmaz. Düşünce ve inanç özgürlüğün var. Buna da ailen dahil kimse karışamaz. Ama dediğim gibi muhafazakar bir ailen varsa bunu kabul edemeyeceklerdir.

Ailen daha anlayışlı ise paylaşabilirsin. Bunu gösterişe vurmadığın sürece sorun yok. Önemli olan insan olmandır, neye inandığın değil.

Arkadaşlar size açıklayacağım zaten. Ama evrenin nasıl oluştuğunu düşünüyorsunuz bilmiyorum. Ben de bunu size açıklayacağım o yüzden soruyorum. Ben evrenin Allah tarafından yaratıldığına inanıyorum. Nedenini açıklıyorum; Aklı, iradesi, kudreti,kuvveti, şuuru olmayan cansız bir atom evreni var etmiş olamaz. Tesadüfen olduğunu da düşünmüyorum neden mi? Çünkü evren muazzam bir denge içinde. Milyonlarca atomlar birleşerek muazzam şeyler yaratıyor. Mesela alfabeden tesadüfen 'TESADÜF' kelimesinin yazılma oranı kaç biliyor musunuz? 1/17.249.876.309 şimdi size soruyorum bu evrenin oluşması tesadüf mü?
Bir örnek daha veriyim. Sen bir resim galerisine gittin orda herkesin başında toplandığı bir resim gördün. Ama gittin baktın yanına o resimin ressamı orda yok. Ama sen yine de onun bir ressam tarafından yapıldığına inanırsın. Çünkü o resmin kendi kendine yapılmış olma ihtimali yok.

Evren kendi kendine oluşamaz, yani onu yaratan bir şey vardır.”

Bu yanlış bir düşünce. Madem tanrı kendi kendine oluşuyor, bu evren için de geçerli olabilir. Bu argümanla da diğer bütün fikirleri yok sayamazsınız. Simülasyon teorisini baz alırsak, tanrının ahirete göndereceği gerçek evrende olma ihtimalimiz, senin o verdiğin sayıdan daha azdır.

Yanlış olmasının üstüne, bu İslam ile ateizmi karşılaştıran bir soru değil. İslam ateizmin kulvarında değildir. Anca bir tanrının varlığını sorgulayabilirsiniz bu soruyla. Diğer yüzlerce dinin inananlarının adına, “e biz?” diye sorma hakkım var.

Bu argüman o kadar eskidi ki, artık tekrar tekrar duymaktan sıkıldım. Cümle alem pilot kalem esprisiyle dalga geçerken halen aynı sözleri sarf etmeyin lütfen.

Evren kendi kendine oluşamaz, yani onu yaratan bir şey vardır.”

Bu yanlış bir düşünce. Madem tanrı kendi kendine oluşuyor, bu evren için de geçerli olabilir. Bu argümanla da diğer bütün fikirleri yok sayamazsınız. Simülasyon teorisini baz alırsak, tanrının ahirete göndereceği gerçek evrende olma ihtimalimiz, senin o verdiğin sayıdan daha azdır.

Yanlış olmasının üstüne, bu İslam ile ateizmi karşılaştıran bir soru değil. İslam ateizmin kulvarında değildir. Anca bir tanrının varlığını sorgulayabilirsiniz bu soruyla. Diğer yüzlerce dinin inananlarının adına, “e biz?” diye sorma hakkım var.

Bu argüman o kadar eskidi ki, artık tekrar tekrar duymaktan sıkıldım. Cümle alem pilot kalem esprisiyle dalga geçerken halen aynı sözleri sarf etmeyin lütfen.
Evet haklısınız bir daha mesaj yazmayacağım. Aynı sözlermiş :D

• Beğen
İfadeler: acv
Eğer demekte israrcıysan şunu diyebilirsin:
Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz.Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Siz de benim ibadet ettiğime, ibadet edecek değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana.Bu mantıklı bir cevap olabilir.Ama keşke vazgeçmeseymişsin eğer forumda belirli sınırlar olmasaydı takıldığın yerler ve dinden çıkmana sebep olan aklındaki cevabını bulamadığın soruları cevaplayabilirdim :) Ama Allah dilediğini yoldan çıkartır dilediğini doğru yola sokar değilmi :D
Allah dilediğini yoldan çıkartıyorsa yoldan çıkana neden ceza veriyor?

Söyleme boşver bak ben söylemedim namaza git diyorlar gitmiyorum oruç tutmuyorum falan kendileri de kabullendi zaten bu durumu.

@umut763476, inanıyor ve huzurlu isen, ne mutlu sana. :) Umarım henüz çok genç, öğrenimine devam eden bir insansındır. Yazdıklarında anlam, içerik ve yapı olarak birçok hata söz konusu.

Hemen herkes konu ile ilgili söylemek istediklerini söyledi zaten. Geleceğin hepimize göstereceği bir şeyler var. Daha da uzatmaya gerek yok. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı