Aklım almıyor, Tanrı veya madde nasıl ezeli olabilir?

Ezeli demek: Başlangıcı olmayan, sonsuzdan beri var olan demektir. Yani 1 trilyon x 1 trilyon x 1 trilyon yıl öncesine git gene de var olandır.
Bir dine inananlar ve deistler Tanrı ezelidir diyor. Ateistler madde ezelidir diyor.
Aklım almıyor, Tanrı veya madde nasıl ezeli olabilir?
Bir Müslüman olarak Allah'a inanıyorum bir aralar benimde kafama böyle şeyler takıldı fakat biz insanlar nasıl oluştuk? insandan önce evren nasıl oluştu? bu tarz sorularla dinden çıkma değil dine yönelmen gerek normalde bu kadar şey nasıl oluştu bunu kimse cevaplayamaz maymundan evrilme gibi bişey olmaz olamaz?
 
Konu bilime gelince "hipotez", "teori" kelime anlamlarına çok dikkat ediliyor da, konu din olunca sadece "öyle inanıyorum" demek nasıl tatmin edici bir cevap oluyor anlamıyorum.
Dikkat edilmesi son derece önemli. Mesela yukarıdaki mesajda diyor ki: "Maymundan evrilme gibi bir şey olmaz olamaz?" Bu arkadaşımız eğer teorinin ne olduğunu biliyor olsaydı ve okuyan araştıran biri olsaydı bunu demezdi. Ortada duran gerçekliği yok sayma inancı(sanrısı) yaşıyor-lar ve gerçekliği kesin olmayan şeyler hakkında da ön kabullere sahip-ler. Bir tek dünya düz demediği kalmış.
 
Bilim sabit bir şey değildir, değişir. Bilim kümülatif bilgi birikimi ile ilerler. Teist inançlarda tanrı tarafından koyulan kurallar vardır ve değişmez, mutlaktır. Verilen emir, kural ve vb. şeylerin yorumlanması da yoruma açık bir şekilde verilmesidir ki bu da kusursuz bir tanrının ürünü olmadığını gösterir, bu benim düşüncem ve bu argüman ile kendimce teizim'de ki tanrı/ları çürütmüş olurum. İnanan birisi de bu argümanı, Tanrı bilerek yoruma açık bırakarak diğer hayvanlardan farkımız olan aklımızı kullanmamızı istiyor olabilir diyerekten kendince benim argümanı çürütebilir. Yani kimse objektif bakmadığı sürece kendi çöplüğünde hapsolur.
Doğru, orada yanlış bir tabir kullanmışım. Bilim, kişiden kişiye göre değişmez demek istedim. Yorumunuzda kalın bıraktığım yerde aşağı yukarı benim demek istediklerimi anlatmışsınız sağ olun. Ama benim düşünceme göre tek objektif bakış açısı bilimdir. Tanrının varlığına inanmak/inanmamak da sizin dediğiniz gibi kişiseldir.

Daha önce atmış mıydım bilmiyorum ama durum bu dostlarım.
iki.png
iki ucu b*klu değnek.
 
Daha önce atmış mıydım bilmiyorum ama durum bu dostlarım.
iki.png
Zayıf ateist ve teistlere inat sadece okuyan insanlara özel makale yazdım.
 
Büyük patlama teorisine hipotezine göre ilk anlarda madde diye bir şey yoktu. Son 3 saattir uzun bir makale yazdım, o yüzden üşeniyorum kusura bakmayın.

Madde diye bir şey olmasa bile enerji vardı. Enerjinin maddeye dönüşebildiğini zaten belirttim. Bu yüzden enerji ile maddeyi ayrı tutmak mantıksız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı