İşlemci termal macununu yeniledikten sonra sistemin açılmaması

  • Konuyu başlatan EiA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 138

EiA

Yoctopat
Katılım
14 Mayıs 2024
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
AMD RYZEN 5 3500 MPK 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 İşlemci
SSD veya HDD modeli
SANDISK Ultra 3D 500GB NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma
Ekran kartı
Radeon™ RX 6700 XT MECH 2X 12G OC
Anakart
ASUS PRIME B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VG
İşlemci
AMD RYZEN 5 3500 MPK 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekird
Bugün termal macunu yenilemek ve genel bi' temizlik amacıyla kasayı söktüm. Termal macunu yenilemek amacıyla işlemci fanını çıkarırken işlemci de beraberinde çıktı ve haliyle pinleri zarar gördü. Fakat ben bunu fark etmedim ve devam ettim işleme.

Topladım tekrar kasayı. Güç tuşuna bastığımda hiçbir karşılık alamıyordum. İnternette yaptığım araştırmalar sonucu işlemciden kaynaklı olabileceğinden şüphelendim. Çünkü fanı çıkarırken işlemcinin de beraberinde geldiği aklıma geldi.

Neyse ki pinleri düzelttim ve tekrar topladım. Güç tuşuna ilk bastığımda bütün sistem anlık olarak çalışır duruma geliyor ve anında tekrar sönüyor (ekran kartı fanları da anlık oynuyor). İkinci basışımda sistem tam anlamıyla çalışıyor. Ekran kartının fanları hiç tepki vermiyor ama. Ekran da gelmiyor hiçbir şekilde.

-RAM'leri çıkarıp taktım.
-Ekran kartını çıkarıp taktım.
-BIOS pilini de çıkarıp taktım.
Bir sonuç alamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Pinlerin hepsi sağlam mı diğer parçaların bağlantıları olsun her şeyin tam olduğuna dikkat et eğer anakartın soketi macun olmuş ise oda yapar.
 
Pinler tam diyebilirim. Pinler tam olmasa işlemci çalışır mı?
20240513_215857.jpg


Pinler tam değil mi?
Pinler tam diyebilirim. Pinler tam olmasa işlemci çalışır mı?
 
Son düzenleme:
Bacağa bağlı ama %80-90 çalışmaz bir eksik göremedim o beyaz taraf macun sanırsam soket ne durumda? Diğer parçalar kablolamada sıkıntı yok ise tek sorun burası gözüküyor işlemciyi zarar vermeden temizlesen fena olmaz soketteki pinlerde sağlam mı acaba
 
Bacağa bağlı ama %80-90 çalışmaz bir eksik göremedim o beyaz taraf macun sanırsam soket ne durumda? Diğer parçalar kablolamada sıkıntı yok ise tek sorun burası gözüküyor işlemciyi zarar vermeden temizlesen fena olmaz soketteki pinlerde sağlam mı acaba?

Evet beyaz taraf macun, küçük bir pin kısmına bulaştı. Sokette de iki nokta da macun var. Nasıl temizleyebilirim ki?
 
Sorunu düzelttim tüm aksamları söküp takarak ayrıca çift RAM'den biriyle başlayarak. Fakat kapattıktan sonra açmaya çalıştığımda anlık geri kapanıyor. Elim Power tuşuna basılıyken çalışmaya devam ediyor ve ekran gelmiyor. Bıraktığım anda sistem kapanıyor.
 
İşlemciyi sogutucudan ayirmak icin önce stress testi başlatın (5 dakika yeterli) sonra sistemi kapatın yarım daire yaparak sağa sola oynatın kendiliginden sogutucu ayrılacaktır.
 

Geri
Yukarı