AKP Diyarbakır İl Başkanı'ndan İnciler

Vatandaşlığı olan herkes Türk falan değildir. Vatandaşlık alan Suriyeliler'e de Türk diyelim o zaman. Baban Türk değilse Türk değilsindir vesselam.
Onlar yabancı kategorisine giriyor. Demek istediğim uzun zamandır bu topraklarda yaşayan birisi Türk'tür. Örneğin kurtuluş savaşında savaşan birinin torunları.

Vatandaşlığı olan herkes Türk falan değildir. Vatandaşlık alan Suriyeliler'e de Türk diyelim o zaman. Baban Türk değilse Türk değilsindir vesselam.
O halde onun, bunun Türk olduğu ne malum? Belki yüzlerce yıl önce göç etmişler. O şekilde bakarsan devlette Türk var mı yok mu belli değil.

Bir insanın ırkı nasıl oluyor da yaşadığı ülkeye göre değişiyor anlamadım. X Yunan kişisi Hindistan'da yaşıyor mesela, biri gelip ''sen artık Hintlisin'' dese X kişisi ''tamam'' der mi sizce? Ben mi yanlış taraftan bakıyorum yoksa?

Türk milliyetçiliği, "Ne mutlu Türküm diyene!" ilkesine dayanır. Irksal değildir bu yüzden. Ülkeye fayda sağlayan herkes Türktür. Ve de ırksal olarak Türk olduğundan bu kadar emin olma.

Bir insanın ırkı nasıl oluyor da yaşadığı ülkeye göre değişiyor anlamadım. X Yunan kişisi Hindistan'da yaşıyor mesela, biri gelip "sen artık hintlisin" dese X kişisi "tamam" der mi sizce? Ben mi yanlış taraftan bakıyorum yoksa?

Hocam bir insanın uzun yıllar boyu sülalesi bir ülkede yaşarsa asimile olur. Örneğin bir laz ailesi yüzyıllardır Türkiye de yaşıyor. Bizden ne farkı kalır. O da bizim gibidir. Hem konu türklük ise ülkemizde saf Türk olan insan sayısı çok az. Çoğunluk melez. Bu konuları bırakmalıyız. Lazı da, çerkezide, kürdü de türkü de, bulgari da türkdür.

İfade özgürlüğü kapsamında söylemiş ise bende bu doğrultuda düşüncemi söylemek istiyorum. Bu iktidar devam ettikçe bize "mesneviden ders aldım" şarkısını söyletip fortnite dansı yaptıracaklar.

İfade özgürlüğü kapsamında söylemiş ise bende bu doğrultuda düşüncemi söylemek istiyorum. Bu iktidar devam ettikçe bize "mesneviden ders aldım" şarkısını söyletip fortnite dansı yaptıracaklar.İfade özgürlüğü var tabi ki.
Düşünce ve ifade özgürlüğü var tabi ki. Ama sadece kendilerinden olanlara var bunlara göre.

Ki karşısındaki insan da bir düşünmez mi?

Kürt şehirlerini bomba yağmuruna tuttunuz, taş üstünde taş bırakmadınız, bodrumlarda insanları yakıp utanmazca "aşk bodrum'da yaşanıyor" şarkıları ile alay ettiniz, hergün parti binalarına baskın yapıp keyfinize göre hapse atmadığınız insan kalmadı, seçilmiş vekilleri ve belediye başkanlarını sudan sebeplerle siyasi tutsak haline getirdiniz, yerlerine belediyeleri talan eden kayyımlari doldurdunuz, "6'lı Masa'da HDP de var" diye yalan söylediniz, "CHP-HDPKK" vs türlü şekillerde zırva yakıştırmalar yaptınız vs...

Bu ne perhiz ne lahana turşusu...
Bu adamın boş sözlerini Kürtler yemez de buralarda herkese terörist diyen troller nerelerde acaba?

Adam hem HDP´yi meşru ve Kürtleri temsil eden bir parti olarak görüp muhatap almıyorlar diye 6´lı masaya çatıyor, hem de kendi partisinin HDP´yi PKK ile eş gören açıklamalarına sessiz kalıyor. Süleyman Soylu daha geçenlerde HDP için “HDPKK” dedi. Akıllarını kaçırmış bunlar. İşlerine gelince hem HDP´ci oluyorlar, işlerine gelmeyince de HDP için PKK´dır, kapatılsın diyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı