Amazon 3. Taraf satıcı iade mağduriyeti

İnternetten alınan ürünler için mesafeli satış sözleşmesi gereği 14 günlük yasal süreç içerisinde tüketicinin cayma hakkı bulunuyor. Karar 1 Ocak 2025 tarihinde ticaret bakanlığı sayfasında resmi duyuru ile uygulanmaya başladı. Eğer mağazadan almış olsaydı evet iade hakkı gördüğü için sınırlı olurdu. Ek olarak 23 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete karar namesinde bu durum açıkça belirtiliyor ve incelenmesinde fayda var. Aynı durumu bizzat ailem de yaşadı doğrudan ürünü değiştirdiler. Kararı dosya eki olarak göndereceğim

Abicim copy paste gelme gözünü seveyim. Millet iç çamaşırı alsın o zaman iade etsin. Yazıları okumuyor musunuz? Hijyen ürünlerinden bahsediyoruz burada 2'dir aynı mesajı yazıyorsun. Eğer ki yapay zeka falan mesajı otomatik yazıyorsa forumdan banlatalım. Cayma hakkına uymayan bir durumdan bahsediyoruz burada. Hijyen ürünleri kapsamında bu kulaklık. Klavye alsa mouse alsa monitör alsa sorun olmaz ama kulaklık aldığı için sorun yaşıyor. Yazılanları okuyup yaz Allah'ını seversen. Amazon'un iade koşulları sayfasınıda paylaştım. Ticaret bakanlığından madde paylaşıyorum. İlk 14 gün iade yaparsın ama iç çamaşırını açıp kullanıp iade edemezsin. Kulaklıkda aynı kategoride. Senin ailenin yaşadığı durum nedir bir anlat bakalım. Nasıl bir kulaklık almışlarda iade de sorun yaşamışlarda çözmüşler.

1739810576320.png

Konu sahibi arkadaş üretim hatasına denk gelmemiş. Beğenmediği için iade etmek istediğini söylüyor. Durum şu ki kulaklıklar hijyenik ürün kategorisine dahil edildiği için iç çamaşırıyla aynı muameleyi görüyor. Bu sebeple arkadaşın keyfi iadesi kabul görmesi biraz zor. Üretim hatası varsa dediğiniz gibi 6 ay içinde iade 2 yıl içinde de değişim gerçekleşebiliyor. Hatta servis raporuna göre üretim hatası kaynaklı ürün garantisi bittikten sonra bile iade ya da değişime girebiliyor. Bununla ilgili geçenlerde bir müşterinin 10 yıllık televizyonuna verilen bir karar bile vardı.

Konuyu açtığınız ilk mesajınızda bunların hiçbirinden bahsetmediniz. Mesajınızda "beğenmediğim için iade talebi oluşturdum." yazıyor. Hijyen ürünü olduğu için beğenmeme durumunda keyfi iade yapılamaz. Mikrofonu cızırtı yapıyorsa servise gönderilir. Servis raporuna göre değişim ya da iade çıkartılır. Baş ağrıtması, performansı, leş gibi olması, ses bile kasılamaması ürünü satın aldığınız gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Satın alacağınız hijyen kapsamına girecek kulaklık gibi ürünleri önceden araştırın. Yoksa memnuniyetsizlikle kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu arada Amazon halledecek dedinizde satıcı kabul etmezse iadeyi Amazon size para iadesi yapsa bile Amazon'ya da satıcı bir yerde zarar edecek. Kulaklık gibi hijyen sorunu yaratacak bir ürün alırken lütfen mevzuatı ticaret bakanlığının yayınlarını iade koşullarını takip edin. Yoksa çoğu insanın yaptığı gibi satıcıyı mağdur edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2426166

Selamlar, öncelikle müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca tüketici kanunu 1 Ocakta değişti incelmeni tavsiye ederim. Eğer üretici hatası var ise 6 ay içinde koşulsuz değişim ve iade hakkın bulunmakta kolay gelsin

İnternetten alınan ürünler için mesafeli satış sözleşmesi gereği 14 günlük yasal süreç içersinde tüketicinin cayma hakkı bulunuyor. Karar 1 Ocak 2025 tarihinde ticaret bakanlığı sayfasında resmi duyuru ile uygulanmaya başladı. Eğer mağazadan almış olsaydı evet iade hakkı gördüğü için sınırlı olurdu. Ek olarak 23 Ağustos 2024 tarihli resmi gazete karar namesinde bu durum açıkça belirtiliyor ve incelenmesinde fayda var. Aynı durumu bizzat ailem de yaşadı doğrudan ürünü değiştirdiler. Karara bakanlık duyuru sayfasından ve resmi gazeteden ulaşabilirsin. Bir ek daha yapayım eğer Amazon, Trendyol vb. yerlerde sorun yaşarsan doğrudan firma ile iletişime geçmen gerekir amazon aracı oluyor. Son olarak bazı ürünlerde cayma hakkı bulunmuyor detayı bakanlığı arayarak öğrenebilirsin

Abicim copy paste gelme gözünü seveyim. Millet iç çamaşırı alsın o zaman iade etsin. Yazıları okumuyor musunuz? Hijyen ürünlerinden bahsediyoruz burada 2'dir aynı mesajı yazıyorsun. Eğer ki yapay zeka falan mesajı otomatik yazıyorsa forumdan banlatalım. Cayma hakkına uymayan bir durumdan bahsediyoruz burada. Hijyen ürünleri kapsamında bu kulaklık. Klavye alsa mouse alsa monitör alsa sorun olmaz ama kulaklık aldığı için sorun yaşıyor. Yazılanları okuyup yaz Allah'ını seversen. Amazon'un iade koşulları sayfasınıda paylaştım. Ticaret bakanlığından madde paylaşıyorum. İlk 14 gün iade yaparsın ama iç çamaşırını açıp kullanıp iade edemezsin. Kulaklıkda aynı kategoride. Senin ailenin yaşadığı durum nedir bir anlat bakalım. Nasıl bir kulaklık almışlarda iade de sorun yaşamışlarda çözmüşler.

Eki Görüntüle 2426194
Ben kendim gidip Söğütözü vatandan kulaklık almıştım ailem ile birlikte sorun çıkarmaya başladı ses gitmiyordu. Firmaya gidip başvuru yaptım ve durumu da açıkladım kendilerine temsilci de oldukça ilgiliydi talebimi aldı ve form imzalattı teknik incelemeye gonderdiler ve 2 hafta sonra yeni ürünü fatura ve form ile alıp çıktım. Olay bu kadar ailemin de başına Arçelik çamaşır makinesinde gelmişti aynı durum. Şunu da belirteyim daha yeni dijital olarak aldığım ürün iptal edildi yazdığım yazılar da kopyala yapıştır değil kendi tecrübeme ve ailemin yaşadıklarına dayanıyor böyle en az 3 - 4 kez iade ve değişim işlemi yaptım. Herşey detaylarda saklı araştırmasını bilene

Son düzenleme:
Ben kendim gidip Söğütözü Vatan'dan kulaklık almıştım ailem ile birlikte sorun çıkarmaya başladı ses gitmiyordu. Firmaya gidip başvuru yaptım ve durumu da açıkladım kendilerine temsilci de oldukça ilgiliydi talebimi aldı ve form imzalattı teknik incelemeye gonderdiler ve 2 hafta sonra yeni ürünü fatura ve form ile alıp çıktım. Olay bu kadar ailemin de başına Arçelik çamaşır makinesinde gelmişti aynı durum. Şunu da belirteyim daha yeni dijital olarak aldığım ürün iptal edildi yazdığım yazılar da kopyala yapıştır değil kendi tecrübeme ve ailemin yaşadıklarına dayanıyor böyle en az 3 - 4 kez iade ve değişim işlemi yaptım

Aldığın kulaklıkta servislik işlem varmış ve servisede gitmiş. Konu sahibi direk babasının keyfine göre cayma hakkı kullanmak istiyor onu anlatmaya çalışıyorum. Çamaşır makineside konu sahibinin durumuyla da alakalı değil. Aldığınız kulaklıkta servise gitmiş keyfi iade yapabildiniz mi? Yazdığınız yazılarda konu sahibinin durumuyla birebir bağdaşan bir durum yok anladınız mı? Bu sebeple üstüne basa basa "HİJYEN" diye yazıyorum. Benim mesajımdan alıntı yaptığınız yer benim yazdığım hijyenle alakalı kısımla ilgili hiçbir yazı yazmamışsınız.
Alakasız alıntıladığınız mesaj 1:

1739811446203.png

Sonra aynı mesajı yazıp tekrar aynı yazıları yazmışsınız. Verdiğiniz cevaplar benim yazmış olduğum mesajlarla alakalı değil yani. "HİJYEN" ile halen alakası yok.
Alakasız alıntıladığınız mesaj 2:

1739811571834.png

Eki Görüntüle 2426194

Amazon'da konuştuğum yetkili ürünü açtığımı ve kullandığımı biliyor daha baştan reddederlerdi o zaman.

Aldığın kulaklıkta servislik işlem varmış ve servisede gitmiş. Konu sahibi direk babasının keyfine göre cayma hakkı kullanmak istiyor onu anlatmaya çalışıyorum. Çamaşır makineside konu sahibinin durumuyla da alakalı değil. Aldığınız kulaklıkta servise gitmiş keyfi iade yapabildiniz mi? Yazdığınız yazılarda konu sahibinin durumuyla birebir bağdaşan bir durum yok anladınız mı? Bu sebeple üstüne basa basa "HİJYEN" diye yazıyorum. Benim mesajımdan alıntı yaptığınız yer benim yazdığım hijyenle alakalı kısımla ilgili hiçbir yazı yazmamışsınız.

Eki Görüntüle 2426209

Sonra aynı mesajı yazıp tekrar aynı yazıları yazmışsınız. Verdiğiniz cevaplar benim yazmış olduğum mesajlarla alakalı değil yani. "HİJYEN" ile halen alakası yok.
Alakasız alıntıladığınız mesaj 2:

Eki Görüntüle 2426210
Ve ayeiyetten kutunun tarafıma ezilmiş halde geldiğinin fotoğraflı kanıtı var kutunun ön yüzünü çektim sol ve sağ köşesi ezik.

Eki Görüntüle 2426209

Amazon'da konuştuğum yetkili ürünü açtığımı ve kullandığımı biliyor daha baştan reddederlerdi o zaman.

Alakasız alıntıladığınız mesaj 2
[ATTACH =full]2426210[/ATTACH]
Ben anlatamıyorum galiba bazı şartları var. Sayfada mevcut diyorum elbette ki isteğe bağlı iade yok. Ancak teknik sorun varsa bunu düzeltmek zorundalar ben de vardı düzeltirler hiç de hijyen ürünü demediler. İstisnalara bakmanızı şiddetle tavsiye ederim

İşte şu an satıcıyı ikna etmek kalıyor. Dediğim gibi satıcı inisiyatif tanırsa iade olur. Eğer ki satıcı inisiyatif tanımazsa Amazon müşteri memnuniyetini korumazsa iade almazlar. Eğer ki satıcı inisiyatif almadı diyelim bu sefer Amazon müşteri memnuniyetini korudu zorla iade yaptırtmaya çalıştı bu sefer siz iade yaparsınız ama Amazon'la satıcı arasında bir sorun yaşanır.

Ben anlatamıyorum galiba bazı şartları var. Sayfada mevcut diyorum elbette ki isteğe bağlı iade yok. Ancak teknik sorun varsa bunu düzeltmek zorundalar ben de vardı düzeltirler hiç de hijyen ürünü demediler. İstisnalara bakmanızı şiddetle tavsiye ederim

Serviste işlem görmüş işte. Dostum Allah aşkına bu forumdan çık olur mu? Senin yaşadığın durumu da yazdım Senin durumunun cayma hakkıyla alakası bile yok. İstisna falan değil senin durumun. Senin arızalı ürünün servise gitmiş serviste iade ve değişim yapılabilir çıkartılmış. Bu kadar.

İşte şu an satıcıyı ikna etmek kalıyor. Dediğim gibi satıcı inisiyatif tanırsa iade olur. Eğer ki satıcı inisiyatif tanımazsa Amazon müşteri memnuniyetini korumazsa iade almazlar. Eğer ki satıcı inisiyatif almadı diyelim bu sefer Amazon müşteri memnuniyetini korudu zorla iade yaptırtmaya çalıştı bu sefer siz iade yaparsınız ama Amazon'la satıcı arasında bir sorun yaşanır.

Serviste işlem görmüş işte. Dostum Allah aşkına bu forumdan çık olur mu? Senin yaşadığın durumu da yazdım Senin durumunun cayma hakkıyla alakası bile yok. İstisna falan değil senin durumun. Senin arızalı ürünün servise gitmiş serviste iade ve değişim yapılabilir çıkartılmış. Bu kadar.
Tamam sizler haklısınız
Daha fazla açıklama yapmama gerek yok. Anlamasını bilen kişi çoktan anlarlardı ben firmaya iade diye gittim zaten onlar sistemleri gereği önce teknik servise gönderiyorlar. Ürün ilk aldığımda sorunluydu zaten konuyu daha fazla uzatmayacağım umarım hallolur diyorum ve iyi forumlar diliyorum.

Serviste işlem görmüş işte. Dostum Allah aşkına bu forumdan çık olur mu? Senin yaşadığın durumu da yazdım senin durumunun cayma hakkıyla alakası bile yok. İstisna falan değil senin durumun. Senin arızalı ürünün servise gitmiş serviste iade ve değişim yapılabilir çıkartılmış. Bu kadar.

Ona bakılırsa benim ürünümde sorunlu oyuncu kulaklığı neden oyunlarda kulak tırmalayan bir ses kalitesine sahip? Bu yüzden ürünü beğenmedim direk kısa kestim konuyu açarken çünkü amazona yazmıyorum bunları.

Serviste işlem görmüş işte. Dostum Allah aşkına bu forumdan çık olur mu? Senin yaşadığın durumu da yazdım senin durumunun cayma hakkıyla alakası bile yok. İstisna falan değil senin durumun. Senin arızalı ürünün servise gitmiş serviste iade ve değişim yapılabilir çıkartılmış. Bu kadar.

Satıcı bu sorumsuzluğunu yaptığı için artık satıcının durumu umurumda değil iade kodunu göndermemek kadar sorumsuzluk olabilir mi ya.

Ona bakılırsa benim ürünümde sorunlu oyuncu kulaklığı neden oyunlarda kulak tırmalayan bir ses kalitesine sahip? Bu yüzden ürünü beğenmedim direk kısa kestim konuyu açarken çünkü amazona yazmıyorum bunları.

İşte servis raporuna ihtiyaç duyabilirsiniz bu durumda. Eğer ki serviste bu kulaklığın kalitesi bu kadar olağan bir ses kalitesi var sorun yok derlerse yine de elinizde kalır. Eğer ki gerçekten arızalıysa iade değişim hakkı sunulur. Bu arada harbi Cloud 3 kulaklık bayağı kötü. Ben bu zamana kadar memnun olanını görmedim. Giriş seviyesi Rampage kulaklıklarla aynı hissiyatı veriyor. Başka bir öneri kulaklık bakmanızı öneririm.

İşte servis raporuna ihtiyaç duyabilirsiniz bu durumda. Eğer ki serviste bu kulaklığın kalitesi bu kadar olağan bir ses kalitesi var sorun yok derlerse yine de elinizde kalır. Eğer ki gerçekten arızalıysa iade değişim hakkı sunulur. Bu arada harbi Cloud 3 kulaklık bayağı kötü. Ben bu zamana kadar memnun olanını görmedim. Giriş seviyesi Rampage kulaklıklarla aynı hissiyatı veriyor. Başka bir öneri kulaklık bakmanızı öneririm.

Havit Gamenote 2002p bile daha iyi :D iade edebilirsem Logitech G PRO X SE modelini alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı