AMD almak pişmanlıktır diyenler

AMD almak pişmanlık mıdır?

• Oy verenlerin toplamı
    244
Ryzen işlemci alınabilir fakat ekran kartında kesinlikle tercih etmezdim diyorum. AMD kullanıp Nvidia'ya geçmeye çalışan da çok gördüm. 1060 3GB GamingX satıyorum ve yakın zamanda 2 tane RX580 ile takas teklifi geldi. Üzerine para veren de var.
Mining yapmislardir. :D

Aldığım zamanlarda i7 8700K'nın fiyatı Ryzen 7 1800X'ten daha ucuzdu (1650 TL). Tam hatırlamıyorum. Ben kampanyaya da denk gelmiş olabilirim. Tek çekirdek performansı 8700K'ya göre berbattı 1800X'in. Çoklu çekirdekte bile ufak bi' overclock ile 1800X performansını aştığını gördüm işlemcinin. Fazla düşünmeden aldım 8700K'yı. Tabi delid işlemini göze alarak aldım. Şimdi iyi ki almışım diyorum. O zamanlarda 1800X almam enayilik olurdu. Şimdi 8700K'nın fiyatı uçmuş. 2700X varken 8700K'ya para saymak mantıksız olur. 2700X'in tekli çekirdek performansı da ilk nesil ile karşılaştırıldığında baya iyileştirilmiş. İlk nesil için fikrim farklı olduysa da 2. nesil ile birlikte AMD bana göre F/P anlamında Intel yerine tercih edilebilir. Yani pişmanlık değil.

Nvidia ekran kartım varken AMD ekran kartına geçtim ve eskiden 0 kasma video çekebiliyorken AMD ile video çekemez hale geldim. Bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve AMD tercih etmem kuvvetle muhtemel.

Ekran kartı olarak AMD Nvidia'dan geride fakat işlemci olarak yarışırlar.

Affedersiniz ama boş yorumlarda bulunuyorsunuz o zaman. Bilginiz olmayan konularda yorum yapmamanız hepimiz için daha sağlıklı olur.

Burada yapılan boş olsa zaten moderatör arkadaşlar gerekli işlemi yapardı. İnsan ile düzgün konuşmayı öğrenin biraz. Kendine söylenmesini istemediğin kelimeleri başka kişilere söyleme. İyi geceler.

Sapphire RX VEGA 56 NİTRO+ kart aldım 5 saat çalıştı benimde şansım buymuş 😢. Kısa devre. Umarım yaşadığım sorunu kimse yaşamaz.

Neden Sapphire tavsiye etmiyorum...

//Konuya gelecek olursak AMD işlemci gayet güzel ama ekran kartında daha yolu var. Güç tüketimini çözmeleri lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı