AMD - Nvidia çatışması

Aslında mesele AMD-Nvidia çatışması değil. Mesele bilmeden tavsiye vermeye çalışanlar. Adam R9 390X alacağım hangi markayı alayım diye soruyor, öteki gelip "R9 390X alma başın derde girer, GTX 970 aldım 2 gün önce harika çalışıyor, GTX 970 al" diyor. Yahu 2 gündür sahipsin sen bu karta :) Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? R9 390X kullandın mı hiç? Nasıl bir dertten bahsediyorsun? diye soruyorum cevap yok :) Aynı kişi başka bir başlıkta "MSI GTX 970'de coil whine sorunu yaşıyorum" diyen birine "Neden asus almadın? Asus alsan sorun yaşamazdın" diyor :) Şimdi bu kadar bilgiden uzak birine cevap yazmadan duramıyor insan. O da cevap yazınca kavgaya dönüyor. Dediğim gibi mesele AMD- Nvidia meselesi değil bana sorarsan. Cin olmadan adam çarpmaya çalışanlar asıl mesele.

Kaynak göstererek ve mantıklı açıklamalar yaparak bu tarz konular hakkında bilgi vermeye çalışıyorum kendimce. Tabii ki sonra biri gelip kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor. Sonra olay çıkıyor maalesef. :)

Zaten bana yardımcı olanlardan biri siz biri moderatördü. Hatta sana Emirhan demiştim yanlışlıkla. Onlarca mesaj geldi hepsi faso fiso. İlla kendi bildiğini okuyacak. :D

Madem bu kadar derine indik şöyle bir şey de ekleyelim o zaman. Türk insanında marka takıntısı vardır. Kim ne derse desin bu böyledir. En güzel örnek ekran kartı olayında oluyor. Yeni 300 serisi çıktığında Sapphire Nitro diye bir soğutma ile piyasaya sürdü ki önceki halinden daha serin ve stabil çalışıyor vede öbür markalardan daha ucuz. Fakat Sapphire markasının önceden kalmış bir kötü görüntüsü olduğu için her zaman "Sapphire alma o yanıyor Asus-Msi-Gigabyte vs. vs. al" şeklinde yorumlar geliyor. Artı olarak AMD-Nvidia konusunda şöyle bir şey de var. GTX 970 3.5gb bellek ile yanlışlıkla(!) üretildi. Bu durum AMD'de olsa eminim ki bütün Nvidia sahipleri isyan ederdi. Fakat Nvidia bu durumu direk örtbas etmeye çalıştı ve kart hala 4GB olarak satılıyor. (Ha bu arada 500. mesajım hayırlı olsun :) )

@Luck Star Özellikle R9 390X ve R9 390 modellerinde Asus soğutma olarak başarısız. MSİ ve Sapphire çok daha başarılı. Verdiğin değerler doğru değerler. Buradaki çoğu kişi Asus markasını görünce hemen öneriyor ama bilmiyorlar ki o modeller de rakiplerine göre başarısız. Her firma ekran kartlarının bütün modellerinde başarılı olacak diye bir şey söz konusu değil. MSİ ve Asus firmalarının da ekran kartlarında sorun çıkması gayet olağan durumlardır. Sapphire firmasına karşı olanların çoğu bilinçsiz kullanıcılardır, Sapphire kullanmayan kişilerdir. Eğer Sapphire firması dedikleri gibi sorunlu bir firma olsaydı bu Sapphire firması çoktan batmıştı.

Askerdeyken benim sorumlu olduğum bölgeye bir er verdiler yardımcı olarak malum her gün temizlik vs... kontrol ettim askerin bulunduğu bölge çöp içinde
toplasana şunları dedim
neyleri ağabey dedi
görmüyor musun bu çöpleri dedim
yok ağabey nerede çöp dedi
revire gönderim oradan gata ya göndermişler bir gözü 6 diğeri 7,5 numara çıktı
yani bildiğiniz görme engelli
ancak hayatınını bu şekilde geçirdiği için kör olduğunun farkında değil.
Şimdi konuya dönersek...
neyse ben konuya dönmeyeyim anlayan anladı.

@Akın Tahta İnceden inceden ayarı vermişsiniz. Cidden durum böyle. Ayrıca @BERWAR hocam Asus'un R9 280X indeki sorunları biliyorsunuzdur büyük ihtimalle :) . Birden ekrana çizgiler geliyor ve pc kendini kapatıyor-reset atıyordu. Çoğu Asus R9 280x bu sorun yüzünden garantiye gitmiştir mesela. Ayrıca Sapphire AMD'nin EVGA'sıdır (Sadece AMD'ye kart üretir tıpkı EVGA'nın sadece Nvidia'ya üretmesi gibi.)

İşte şu konudaki insanlar gibi bilgisi olanların yardımcı olması bu kişilere de yöneticiler tarafından destek olunması gerekiyor. Böyle adaletsiz bir ortamda çok fazla sorun çıkacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı