AMD - Nvidia çatışması

Ha bide şu çok sinir bozucu. Adam AMD veya nVidia'dan para alır gibi ikisinide savunuyor illa bu diyor. Adamın fikrini değiştirip çorba ediyor. Şu günlerde en çok rastladığım konulardan biri R9 380 VS GTX 960 hayır kardeşim ikiside aynı aralarında fark yok. Hatta GTX 960 daha az ısınıyor, daha az güç tüketiyor fakat R9 380'de 3-4 FPS önde adam istediğini alır niye illa R9 380 yada GTX 960 al diyorsunuz anlamıyorum ki?

Hocam GTX 960'ın daha az ısınması size ne fark ettirecek? veya TDP değerinin 40-50watt düşük olması ne kadar fark ettirecek? Daha az ısınıyor dediğiniz kart ile aralarında 5 bilemedin 7-8 derece vardır. TDP değeri olarak ise R9 380 190 watt GTX 960'ın ise 120 watt . Şunu da unutmamak gerek TDP kartın harcadığı değer değildir. Neredeyse her zaman kart TDP değerinden az elektrik harcar.

Hocam GTX 960'ın daha az ısınması size ne fark ettirecek? veya TDP değerinin 40-50watt düşük olması ne kadar fark ettirecek? Daha az ısınıyor dediğiniz kart ile aralarında 5 bilemedin 7-8 derece vardır. TDP değeri olarak ise R9 380 190 watt GTX 960'ın ise 120 watt . Şunu da unutmamak gerek TDP kartın harcadığı değer değildir. Neredeyse her zaman kart TDP değerinden az elektrik harcar.
Haklısınız sonuçta internet cafe kurmuyoruz. Fazla elektrik harcaması AMD ekran kartı almamak için bir sebep değil.

Isınması değil de fan sesi önemli bence, evde uçak kalkıyor gibi olması hiç te hoş değil. Isıyı düşürmeye çalışıyorum bu sefer performans düşüyor o yüzden fan sessiz şekilde sogutabiliyor ise bence sorun yok isterse 90 dereceyi görsün. Ama tdp hakkında yanlışınız var. Mesela 390x 275 watt yazıyor ama loadda 340 watt'a kadar çıkıyor. Hani çıkmasi yine problem değil o karti alan sağlam bir 750w 80+ alır keyfine bakar ama benim için tek kilit nokta ses.

Msi gtx 960 ve 970 kullandım boşta 35 derece gta 5 te 55-57 derecede dolaşıyor fanlar 60 olmadan çalışmıyor. Ama AMD alırsam sapphire alıcam onda da böyle bir şey yok :( sapphire 72C msi 83C oluyor max. Bir de fiyat farkı var tabi.

Herhalde burda aldığım ceza kadar ömrüm boyunca babamdan ceza almamışımdır. Tartışma elbette olacak herkesin aynı fikri beyan ettiği aynı markayı önerdiği bir yer olmasını herhalde kimse istemez sanırım. Yanlız tartışmanında bir hudutu olduğunu altta kalmanın yada üste çıkmanın kimseye birşey kazandırmadığını bilmek gerekir. Teknoloji nankör kedi gibidir bugün aldığının yenisi ve daha iyisi çıktığında eskisinin bir daha yüzüne bakmazsın. Zaman zarfında yapılan araştırmalar neticesinde aynı ürünün daha yeni ve iyileri çıkarsa aynı bütçelere eskiden iyi ürünü önermek duygusallık göstergesinden başka bişey değildir. Teknoloji'de duygusallığa yer yok bugün iyi olan ürün hep iyi kalmaz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı