AMD vs Intel

3'Ya da 5 FPS için gercekten değmez.
Karşılaştırmaları YouTube gıbı ortamda yapılıyor oyunlarda oyunun işlemesine göre bazen Intel iyi FPS verir bazen de AMD iyi FPS verir.
Ben FPS takılmam işlemci kullanıma bakarım ve AMD bu konuda tek geçerim.
Örnek: i9 9900K vs R9 3700X gibi sallasak AMD işlemci kullanım performansı nedense Intel'i geçiyor.
Benim kendi açımdan söylüyorum AMD bana göre çok iyi.

@kassandra13 o FPS farkını normal kullanıcı AAA oyunlarda göremez. Anca ekran kartı için çerezlik LoL, CS:GO gibi oyunlarda fark olur. Oyunu ekran kartı oynatır. GPU kullanımı %100 olduğu sürece Intel de olsa AMD'de olsa FPS farkı olmaz. Ayrıca uzun vadeli düşün. Şu an 6 ve 7.nesil Intel kullananlar ekran kartı yükseltmesi yaparken binbir dertle uğraşıyor mesela.

Hocam her şey nedir sizin için? Oyuna girdiniz diyelim Intel daha fazla FPS verdi(her şey FPS değil diyerek siz kabul ettiniz) tamam, sonrası? Sonrası dizi izleyeceksin, film izleyeceksin. İşlemci fark etti mi? Hayır. Ev kullanıcıysanız her şey FPS'tir çünkü bilgisayardaki işlemciye para ödemenizin tek sebebi oyun oynamaktır. Kimse film izlemek, masaüstünde dolaşmak için bu paraları ödemiyor. Genelden bahsediyorum, yoksa ben de simülasyon programı çalıştırıyorum, çizim yapıyorum. nm olayına girmek de aynı şekilde saçma, Intel'ın 14nm ile verdiği FPS ve sıcaklık değerleri ile AMD'nin 7nm ile verdiği FPS ve sıcaklık değerleri eğer aynıysa 7nm olmasının avantajı ne sizin için? Intel fanboyu değilim, hatta işlemci almaya niyetlendiğimde R5 2600 alacaktım. Dizüstü bilgisayarımda AMD işlemci var. Ama basit bir ev kullanıcısı için bu kadar detay içinde boğulmak, size hitap etmeyecek bir ürün için para ödemek anlamına gelebilir. İşlemciden de ekran kartından da siz kadar anlamam ama ürün alırken daha iyi olana değil de sizin işinizi daha iyi görecek alışverişi yapmak daha mantıklı.

Ya hocam elinizde ki işlemci sanırsam i5 9400F. Kullanıma hiç dikkat ettin mi? R5 2600 kendini bile fazla zorlamıyor. 14nm ve 7nm zaten aynı olamazlar. 10.nesil çıkti ve 14nm değil mi? Ama sıcaklığa bakarsak maşallah. AMD en çok avantaj çoklu çekirdek. Yayın açıp arkada istediği gibi program açın ama işlemci zorlanmıyor ve bu çoklu çekirdek avantaj sağlıyor. AMD daha 4.nesil çıkarmadan XT serileri duyuruldu ve resmen 10.nesil Intel'i tokatladı. Intel hemen 11.nesil duyurdu bakalım AMD 4.nesil çıkardığın yerle nasıl oynanacak göreceğiz.

Hakkatten Intel hala 14nm kullanıyor. Ne zaman yeni Intel işlemci çıkacak olsa "bu sefer daha iyi bir mimarisi vardır" diyorum ama nafile. Benim "cahil olan" Intel fanboylarında en çok güldüğüm şey "kArDeS AMD çOk ıSıNıyoR"

@kassandra13 Sen gel AAA oyunlarda dene bakalım FPS farkı var mı yok mu gör :D Normal bir kullanıcı olduğumu nereden biliyorsun? Belki arka planda 10 tane oyun açıyorum ve o sırada render yapıyorum? Intel'de yemez bunları yapmak ancak AMD sağ olsun saf gücü sayesinde işlemcimi 2 ayrı stres testine soktuğum zaman oyun dahi oynayabiliyorum, adamlar bu işi biliyor. Bilgisayara para dökmemizin sebebi sadece oyun oynamak mı? Tamamdır bundan sonrasına zaten cevap vermesem de olur, zaten dünyada hiç oyun yapan veya render yapan kişi yok değil mi? Basit bir ev kullanıcısı için bile bazen çok önemlidir, mesela ofis çalışanları Chrome üzerinden onlarca belki yüzlerce sayfa bile açabilir. Ha bak işte orada çoklu çekirdek öyle bir devreye giriyor ki aklın hayalin durur, hatta sana öneri 100 tane sekme aç gör bakalım nasıl takoza çarpar gibi sistemin kasıyor :) İşini daha iyi görecek diye hiçbir şekilde gelecekten kısmamak gerekir, bunu aklında tut. Mesela elindeki 9400F VR oyunlarında veya üst seviye oyunlarda yetersiz kalacak, hatta kaldığı oyunlar bile var.
Eğer Intel iyi olsa idi PS veya Xbox gibi konsollarda AMD, CPU ve GPU kullanılmazdı :)

AMD atağa geçmiş olabilir işlemcide. Ama ekran kartlarında çuvallıyor rezalet. İntel ders alıp 11.nesil için yeniden toparlanabilir.
AMD ekran kartında çuvallamıyor, sadece Nvidia gibi üst seviye kartlar üretemiyor. Olabilir, yakın bir zamanda bunlar da değişecektir. Intel 11. nesilde toparlasa ne olur? 5. nesil Ryzen gelir ve yine tokatlar geçer, Intel'in mimariden tutun da nm olayına kadar her şeyi baştan yapması gerekiyor ki rakibine tam kafa tutabilsin.

AMD ekran kartında çuvallamıyor, sadece NVIDIA gibi üst seviye kartlar üretemiyor. Olabilir, yakın bir zamanda bunlar da değişecektir. Intel 11. nesilde toparlasa ne olur? 5. nesil Ryzen gelir ve yine tokatlar geçer, Intel'in mimariden tutun da nm olayına kadar her şeyi baştan yapması gerekiyor ki rakibine tam kafa tutabilsin.

Hocam XT serisi 10.nesili tokatlıyorsa ise 4.nesil 11.nesil kapışır. Daha 4.nesil işlemci çıkmadı. 5.nesil Ryzen'e gerek yok 11.nesil için.

Hocam XT serisi 10.nesili tokatlıyorsa ise 4.nesil 11.nesil kapışır. Daha 4.nesil işlemci çıkmadı. 5.nesil Ryzen'e gerek yok 11.nesil için.
4. nesil Ryzen daha çıkmadığı için ve pazarda Intel'in cirit atmaması için işlemcilerin GHz hızlarını falan değiştirip satışa koydu. Ama o da ne? Daha 10. nesil o kadar övülürken 3. nesil ile benzer hatta 3. nesil bile daha iyi çıktı, 4. nesil geldiğinde ise daha kötü tokat yiyecek.
3000-XT-Cinebench-R20-Tek-Çekirdek-1028x1080.jpg

Bu liste her şeyi açıklıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı