5 senedir bir işlemci değiştiriyorsundur o zaman 6+6 bir önemi kalmıyor oyunlarda. Yani AMD çok çekirdek diye güçlü olmuyor.
Belirttiğiniz kısım AC: Odyssey ise bunun dışında bir darboğaz göremiyorum, hatta 5.0 GHz OC'la aradaki ufak kayıp da rahatlıkla kapatabileceği gibi 6/6 diye dalga geçilen bu işlemcinin oyun konusunda ne kadar başarılı olduğu açık ve net bir şekilde belli oluyor.
Şimdi 5.0 GHz O.C yapıp kim ekstradan soğutucu almak ister ki? Millet işlemciyi alıp O.C yapacağı pek zannetmiyorum.
Yalnız o işlemciyi overclocklamak için alacağınız soğutucuyla 3600'ü de overclocklayabilirsiniz rahatlıkla 4.2GHz ve üstüne.
Hocam 3600'ü stok fan kullanıyorum ve CBP açık, oyunlarda maksimum 65 derece görebildim. Genelleme kullanmasak daha iyi olur bence, burada kasa çok büyük etken oluyor bildiğiniz gibi.Ryzenlerin OC limiti Intel'in K serisi gibi yüksek değil, bana 5 Ghz ve üstünde uzun süre stabil çalışabilen Ryzen CPU gösterebilir misiniz? Ek olarak CPB aktif haldeyken R5 3600'ü stok soğutucuyla ideal sıcaklıklarda zapt etmek mümkün değil, ikisine de sonuç olarak sağlam bir hava(opsiyonel olarak sıvı da olabilir) soğutma şart oluyor, değişen pek bir şey yok.
Hocam 3600'ü CBP açık kullanıyorum, oyunlarda maksimum 65 derece görebildim. Genelleme kullanmasak daha iyi olur bence, burada kasa çok büyük etken oluyor bildiğiniz gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.