AMD vs Intel

Belirttiğiniz kısım AC: Odyssey ise bunun dışında bir darboğaz göremiyorum, hatta 5.0 GHz OC'la aradaki ufak kayıp da rahatlıkla kapatabileceği gibi 6/6 diye dalga geçilen bu işlemcinin oyun konusunda ne kadar başarılı olduğu açık ve net bir şekilde belli oluyor.

Yalnız o işlemciyi overclocklamak için alacağınız soğutucuyla 3600'ü de overclocklayabilirsiniz rahatlıkla 4.2GHz ve üstüne.

Şimdi 5.0 GHz O.C yapıp kim ekstradan soğutucu almak ister ki? Millet işlemciyi alıp O.C yapacağı pek zannetmiyorum.

İşin parası hakkında konuşmuyorum, işlemcinin gerçek potansiyelinden bahsediyorum. Ayrıca OC yapılmasa da o kadar ciddi bir kayıp yok arada yani, FPS bandında birbirine çok yakınlar zaten.

Yalnız o işlemciyi overclocklamak için alacağınız soğutucuyla 3600'ü de overclocklayabilirsiniz rahatlıkla 4.2GHz ve üstüne.

Ryzenlerin OC limiti Intel'in K serisi gibi yüksek değil, bana 5 Ghz ve üstünde uzun süre stabil çalışabilen Ryzen CPU gösterebilir misiniz? Ek olarak CPB aktif haldeyken R5 3600'ü stok soğutucuyla ideal sıcaklıklarda zapt etmek mümkün değil, ikisine de sonuç olarak sağlam bir hava(opsiyonel olarak sıvı da olabilir) soğutma şart oluyor, değişen pek bir şey yok.

Ryzenlerin OC limiti Intel'in K serisi gibi yüksek değil, bana 5 Ghz ve üstünde uzun süre stabil çalışabilen Ryzen CPU gösterebilir misiniz? Ek olarak CPB aktif haldeyken R5 3600'ü stok soğutucuyla ideal sıcaklıklarda zapt etmek mümkün değil, ikisine de sonuç olarak sağlam bir hava(opsiyonel olarak sıvı da olabilir) soğutma şart oluyor, değişen pek bir şey yok.
Hocam 3600'ü stok fan kullanıyorum ve CBP açık, oyunlarda maksimum 65 derece görebildim. Genelleme kullanmasak daha iyi olur bence, burada kasa çok büyük etken oluyor bildiğiniz gibi.

Hocam 3600'ü CBP açık kullanıyorum, oyunlarda maksimum 65 derece görebildim. Genelleme kullanmasak daha iyi olur bence, burada kasa çok büyük etken oluyor bildiğiniz gibi.

Haklısınız hocam, tabii ki dediğiniz gibi bazı spesifik durumlarda bu değerler değişebiliyor. Genele vurmadan konuşmak en sağlıklısı, ama çevremde her gördüğüm R5 3600 stock fanla 80-85+ derece bandında geziyordu, o yüzden söyledim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı