AMD vs NVIDIA

AMD'nin ağustos ayında dünyayı sallayacağını biliyorum. Yeni kartları 9090 şimdiden 32 GB VRAM'a sahip olacağı söyleniyor. Bazı söylentiler 64 GB VRAM ile geleceği yönünde. Fiyat olarak NVIDIA'nın kartları gibi 2000 dolar seviyesinde olmayacakları kesin.

AMD'yi seviyorum çünkü insanları fahiş fiyat politikalarıyla bezdirmiyorlar. İnsanların Apple ve NVIDIA gibi firmalardan uzaklaştığını görmek çok güzel.

Bu arada kullandığım PS5 Pro çoğu NVIDIA ekran kartından daha ucuz olmasına rağmen çok daha iyi performans vermekte.

NVIDIA Apple gibi değil insanların da NVIDIA'dan uzaklaştığını sanmıyorum. Apple sadece var olanı biraz değiştirip cilalayıp satıyor yıllardır kayda değer bir yenilik sunmadı. NVIDIA ise DLSS, Multi-Frame Generation, Reflex 2 gibi teknolojilerle grafik alanında AMD'ye öncülük ediyor. Evet, NVIDIA da pahalıya satıyor ama insanlar markası için değil, sunduğu teknoloji için alıyor sadece kapitalizmi kullanmıyor. Buna rağmen AMD hâlâ daha ucuz olmasına rağmen piyasada NVIDIA'nın gerisinde demek ki NVIDIA bir şeyleri doğru yapıyor. NVIDIA işlemci piyasasında AMD'ye daha iyi bir alternatif olursa o zaman AMD sarsılır onu söyleyeyim.

PS ile PC farklı segmentteki ürünler yurt dışında zaten PS almak daha ucuz ve bütçe dostu olarak görülüyor TR de tam tersi aslında ikisinin de bazı avantajları var ama doğrudan kıyaslanamaz.

AMD yıllar önce yaptı bu antlaşmaları. Ayrıca o kadar da olacak elbette sonuçta AMD 2. sırada ki çip üreticisi hepsi de APU sistem.

Güncel liste derken neyin günceli senin hayal dünyanın mı? Daha AMD 5070 Ti'yi geçecek kart yapamıyor. Yüksek işlem derken AMD 3 yıllık 4090'ı geçememiş daha neden bahsediyorsun acaba. AMD direktörü açıklama yaptı amiral gemisinde rekabeti bıraktık diye. Daha bundan bile haberin yok.

Newbie gamer derken de herhalde konsol sahiplerinin newbie gamer olduğunu anlatmaya çalışıyorsun. Doğru diyorsun tak çalıştır yapıyorlar sonuçta ve konsollar içerisinde AMD sistem var.

Güncel liste atayım sana bak yeşil takımın 3 yıl önceki amiral gemisi ile AMD'nin 2025 amiral gemisi. Fanboylukta daha çok yol kat etmen lazım önce gerçekçi ol sonra fanboy olursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Büyük rekabet var gerçekten, AMD Radeon yazanlarda dizüstü ve APU sistemler yani masaüstü RX serisi değil. Tabii böyle olması tüketici için olumsuz durum.

Eki Görüntüle 2496360

Hocam ne alakası var gözünü seveyim adamların amacı 4090'a rakip kart üretmek mi? Kendi ağzınla söylemişsin zaten üst segmentten çekildi AMD. 5070 Ti'dan daha güçlü kart üretemezler demek o kadar komik bir ifade ki. Adamların 3 sene önceki amiral gemisi 4080s dengi zaten. Neden bu yıl çıkardıkları kart 5070 Ti'dan güçlü olamasın? Alttaki hocam gayet güzel açıklamış. Adamların amacı en iyi kartı üretmek değil, piyasanın en yaygın markası olmak. Bu işler en güçlü kartı çıkarmakla olmuyor.

Merhaba bildirim geliyorsa buraya mesaj atanlar gorur sanirim bir sorum olacak simdi ekran karti cikti fiyati belli birbirine yakin 2 sistem var şu an 5060 Ti 16 GB RX 9060XT 16 GB fiyat neredeyse ayni hangisini tercih etmeliyim render yazilim AI tarzi konulardada kullanilacak oneriniz varsa onu da atabilirsiniz. 37 38k maksimum 39 40 bile olmaz maalesef.

Merhaba bildirim geliyorsa buraya mesaj atanlar gorur sanirim bir sorum olacak simdi ekran karti cikti fiyati belli birbirine yakin 2 sistem var şu an 5060 Ti 16 GB RX 9060XT 16 GB fiyat neredeyse ayni hangisini tercih etmeliyim render yazilim AI tarzi konulardada kullanilacak oneriniz varsa onu da atabilirsiniz. 37 38k maksimum 39 40 bile olmaz maalesef.

GameGaraj'da olan 5060 Ti sistem gayet iyi. 9060XT sistemler şu an pahalı eğer ~32K bandında düşerse alınabilir.

Bütçeden bütçeye değişir ama işlemci konusunda kesinlikle AMD. Ekran kartında ise Nvidia.

Ekran kartında AMD dememe sebebim, hayatım boyunca hep Nvidia ekran kartı kullandım, ne PCLe slotları hakkında bir şey düşünmem gerekti ne de yazılım konusunda problem yaşadım. 4 Ay önce hayatımda ilk defa AMD ekran kartı kullanma kararı aldım ve RX 6500XT aldım.

Özellikle 5000 ve 6000 serisi yazılım sorunlarıyla dolu bir seri. + PCLe 3.0 slotunda kullandığımdan dolayı acı çektiriyor. Ha gider AMD'nin en iyi kartını alırsınız orası ayrı, adamlar gözde kartlarına en iyi hizmeti veriyor ama alt modelleri tınlamadıklarını gözlemledim.

Gidip eski driver sürücü versiyonlarını kullandım iki kat daha fazla FPS aldığımı fark ettim. Daha sonra Windows otomatik güncelledi FPS'ler gitti :D ama işlemci konusunda çok iyi.

Gerek yok hocam. 9000 serisi hız olarak pek farklı değil sadece daha serin çalışıyorlar. 7500F-7600 en F/P işlemciler.

7600 yapmama gerek var mı 700 TL fark verip değer mi?
Bir de sizce 16x2 mi yapayim DDR5'te Dual channel aşırı onemli degil diye duydum belki ileride direk 32x2 yaparim cok fark olur mu performans olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı