AMD'den neden nefret ediyorlar?

Gmişten bu yana NVIDIA 7300, 9800, 750 Ti ve Amd/Ati tarafında 9550, HD 4850 kullandım, şimdi de RX580 kullanıyorum.
ATI 9550 (açıklaması aşağıda) ve RX580 kullanırken sorun yaşadım.
RX 580 sorunun kaynağı aşırı overclock yapılmış ( XMP profili) G.Skill RAM'ler çıktı.
RAM hızını 3600MHz yerine 3533MHz yapınca hiçbir sorun kalmadı.

ATI 9550 açıklaması.
AMD öncesi ATI kartlar Linux sürücüleri tarafında aşırı sıkıntılı idi, mümkünse herkes NVIDIA tercih ederdi, fakat günümüzde AMD sayesinde açık kaynak sürücüler çok başarılı.
NVIDIA ise kapalı kaynak sürücü kullanmak gerekiyor en başından beri, açık kaynak sürücüleri berbat.

Kısacası çıkarıma ve cebime uyan markayı tercih etmeye çalışırım, fanboyluk yapmaya gerek yok.
 
Sadece meraktan soruyorum, AMD kullanıcısıyım ve kenar yumuşatma dışında hiçbir problemim yok. Nedir bu AMD haterlarının problemi?

Bence de çok saçma şu an fiyatlar yüksek olduğundan olabilir ya da bilinçsizce. Mesela gamer sistemler de NVIDIA GTX gördükleri için NVIDIA sevdalısı olabilirler. Intel fanlarına bir şey demiyorum. Kendilerini kandırıyorlar.
 
Genel olarak bir şeyin hateri olmak saçma.
AMD kullanıyordum eskiden şu an kullanmıyorum. AMD'de yaşadığım sorunların binde birini Intel ve NVIDIA'da yaşamadım.
Bu yüzden AMD sevmiyorum ve önermiyorum çok sorun yaşadığım için ama isteyen alabilir kendi tercihi ve dediğim gibi bir markanın fanı veya hateri olmak saçma.
 
Kim niye AMD'den nefret eder bilmiyorum. Aynı şey Intel için de geçerli. 2 şirketin de yeri ayrı açıkçası. Biri olmasa bilgisayar çağı batar zaten. 2'sinin de yokluğu hissedilir. AMD güzel marka açıkçası nefret edenlerin neden ettiğine anlam veremiyorum.
 
Hahaha epey bir komiksin. Benim aldığım ilk laptopta AMD Radeon R5 Graphics diye bir ekran kartı vardı dahili mi harici mi emin değilim. Bir gün 300 kbsn internet ile 13 GB'lık bir dosya indiriyordum. Şaka da değil dosyanın indirmesi %99 oldu ve bilgisayar ekran kartı hata verdi ve PC dondu ardından da reset attı. Ve ben bu bilgisayarı kullanıcı hatası diye kakalanarak 1 yıl boyunca kullandım. İstersen biraz düşün ve öyle konuş.

Haha epey komiksin laptopumda R5 M420 2 GB (512 MB) HD 8500M ( 2 GB) var hiçbir sorun yaşamadım sürücülerim güncel tam verim alıyorum işlemci AMD A9 9420 2C 2t 64 Bit 3.58GHz kullanıyorum oyunlarda.
Aslında harici de vardı ama modelini unuttum onu devre dışı bırakıyordum yani hatırladığıma göre. Çünkü R5 Graphics'i kapatınca mübarek PC'nin görüntüsünü devre dışı bırakıyordum.

Bunu yapmayın sakın güncellerseniz driverları HD 8500M 2 GB R5 M420 512MB (2 GB dahili ve harici)
Ve devre dışı bırakırsanız performans düşer yapmayın.
 
Son düzenleme:
Sadece meraktan soruyorum, AMD kullanıcısıyım ve kenar yumuşatma dışında hiçbir problemim yok. Nedir bu AMD haterlarının problemi?

Haterı değilim ama RX 580'i aldığımda Serious Sam 2'de 20 FPS ve GTA V'de "Radeon Boost" ile alakalı Bug'dan dolayı kartın yanmasından sonra, yemin ettim almayacağıma
NVIDIA ve Intel daha çekici benim için.

Envidya?
NVIDIA olacak
 

Geri
Yukarı