Amerika'da iş önerisi

• Konuyu başlatan 334155
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 77
  • Görüntüleme 7.968
Yazılanları okudum da o kadar fuzuli şeyler yazılmış ki. Mesajların neredeyse hepsi bilmeden yazılmış. Soruna gelecek olursam alacağın vize türüne göre çok farklı cevaplar olabilir. Birkaç kişi yazmış Green Card vs. diye. Öncelikle şunu belirteyim ki vasıfsız bir eleman, ben Amerika'ya gidiyorum açın kapıyı, diyerek giremiyor ülkeye. Amerika'ya turist olarak gitmek için bile sizin vize almanız lazım. Benim bildiğim kadarıyla gitmenin iki türlü yolu var: Greencard ya da Work and Travel gibi programlar. Evliliği niye yazmadın derseniz, onu yapmak birincisi hiç kolay değil. İkincisi de bu yaş için makul bir yol değil. Adamlar da biliyor ki pek çok kişi bu yoldan vatandaşlık kazanmaya çalışıyor. Buna karşı önlem alıyorlar tabii ki. Gidip evlen üç sene sonra boşanırsın goygoyları fazla abes :D Trump'ın eşini bile sınır dışı etme gündemdeydi yakın zamanda. Düşün ki kadın yıllardır orada yaşıyor ve başkanın karısı.

Oraya gidince hizmet sektöründe garson gibi bir iş bulunca hayatın kurtulacak sanıyorsan yanılıyorsun, baştan bu detayları halledelim. Orada 2000 dolar asgari ücret var, mis gibi geçinirim falan yok. Üniversite okuma gibi planın yoksa, gidip bulduğum işte 2-3 bin dolara çalışırım diye düşünüyorsan gitme, ciddiyim. Daha rahat edersin burada.
Garsonların saatlik ücreti orada 3 dolar diye biliyorum, daha fazlası değil ama orada garsonlara bahşiş bırakmak gibi bir kültür var. İyi bir yerde garsonluk yaparsa hayatını güzel bir şekilde geçindirebilir ama tabiki günde fazla çalışma saatleri olması lazım ve ingilizcenin aşırı iyi olması lazım ki müşteriyi anlayabilsin
Yazılanları okudum da o kadar fuzuli şeyler yazılmış ki. Mesajların neredeyse hepsi bilmeden yazılmış. Soruna gelecek olursam alacağın vize türüne göre çok farklı cevaplar olabilir. Birkaç kişi yazmış Green Card vs. diye. Öncelikle şunu belirteyim ki vasıfsız bir eleman, ben Amerika'ya gidiyorum açın kapıyı, diyerek giremiyor ülkeye. Amerika'ya turist olarak gitmek için bile sizin vize almanız lazım. Benim bildiğim kadarıyla gitmenin iki türlü yolu var: Greencard ya da Work and Travel gibi programlar. Evliliği niye yazmadın derseniz, onu yapmak birincisi hiç kolay değil. İkincisi de bu yaş için makul bir yol değil. Adamlar da biliyor ki pek çok kişi bu yoldan vatandaşlık kazanmaya çalışıyor. Buna karşı önlem alıyorlar tabii ki. Gidip evlen üç sene sonra boşanırsın goygoyları fazla abes :D Trump'ın eşini bile sınır dışı etme gündemdeydi yakın zamanda. Düşün ki kadın yıllardır orada yaşıyor ve başkanın karısı.
Work and travel da 3-4 ay kalınıyor ve sonradan ülkeye yeniden dönmezse kaçak kalmış oluyor orasıda sıkıntı :D ama üniverstenin yazında çalışmak için ve yurtdışı görmek, ingilizce gelişimi açısından ve parayı 2ye 3e katlayıp gelme açısından güzel

Garsonların saatlik ücreti orada 3 dolar diye biliyorum, daha fazlası değil ama orada garsonlara bahşiş bırakmak gibi bir kültür var. İyi bir yerde garsonluk yaparsa hayatını güzel bir şekilde geçindirebilir ama tabi ki günde fazla çalışma saatleri olması lazım ve İngilizcenin aşırı iyi olması lazım ki müşteriyi anlayabilsin.
Öyle bir dünya yok. Asgari ücret alan, asgari ücretten 3-5 fazla alanlar hiçbir yerde güzelce yaşayamaz her daim o ay sonunu dert ederler. Asgari ücret demek yaşamak değil hayatta kalmak demek.

Garsonların saatlik ücreti orada 3 dolar diye biliyorum, daha fazlası değil ama orada garsonlara bahşiş bırakmak gibi bir kültür var. İyi bir yerde garsonluk yaparsa hayatını güzel bir şekilde geçindirebilir ama tabiki günde fazla çalışma saatleri olması lazım ve ingilizcenin aşırı iyi olması lazım ki müşteriyi anlayabilsin
Amerika'da her eyaletin saatlik minimum ücreti vardır. Oradaki sistem Türkiye'den çok farklı, insanlar genelde zorluk çekiyor anlamakta. Hatırladığım kadarıyla en düşük saatlik ücret 9 dolardı ülke genelinde. Yanılıyor olabilirim. Her eyaletin kendi belirlediği rakamlar var. Saati üç dolar ile "yasal" olarak işçi çalıştıramazsınız.
Dediğiniz gibi bahşiş kültürü orada mevcut. Zaten garsonluk yapanlar genellikle bahşişle köşeyi dönüyor.
Karıştırılan bir husus da: Gider bir yerde garson olurum n'olacak ki demek. Amerika'da garsonların belirli bir kültürel birikimi olması beklenir. Kafanıza göre garson olamazsınız. Ama gidip McDonalds'da kasiyer olabilirsiniz :D onun için vasfa gerek yok.
Öyle bir dünya yok. Asgari ücret alan, asgari ücretten 3-5 fazla alanlar hiçbir yerde güzelce yaşayamaz her daim o ay sonunu dert ederler. Asgari ücret demek yaşamak değil hayatta kalmak demek.
Bu dediğin kesinlikle doğru değil. Nedenini öğrenmek istersen şayet açıklayabilirim.

Bu kadar kolay olsa herkes giderdi zaten. Amerika öyle eskisi gibi az nitelikli göç almıyor artık hele müslüman ülkeden geliyorsan normalden daha fazla sorun çıkarıyor. Hepsi uzak ihtimal ama hadi ülkeye gittin ve iş falan buldun, başına bir kaza gelse ve hastaneye gitsen en küçük bir masraf bile 5-6BIN dolar tutuyor.

Niteliklerin veya yapabildiğin şeyler var mı?

5-6K vereceğime Türkiye'ye dönerim tedavi için.

Oraya gidince hizmet sektöründe garson gibi bir iş bulunca hayatın kurtulacak sanıyorsan yanılıyorsun, baştan bu detayları halledelim. Orada 2000 dolar asgari ücret var, mis gibi geçinirim falan yok. Üniversite okuma gibi planın yoksa, gidip bulduğum işte 2-3 bin dolara çalışırım diye düşünüyorsan gitme, ciddiyim. Daha rahat edersin burada.

Asıl amacım ben ve 2 arkadaşımla birlikte gitmekti. Fakat gördüğüm kadarıyla biraz zor duruyor. Ayrıca gidince hepimiz çalışacağız ve aynı evde kalacağız. Bildiğim kadarıyla kira fiyatları pek de fazla değil.

10 bin dolar ile sürünürsün ben sana gerçekleri söyleyeyim burada yaşayan biri olarak, 30 bin dolar ile geldikten sonra Uber ve Lyft işi yapıp para kazanacaksın, daha sonra da kendini herhangi bir alanda geliştirip freelance küçük bir şirket kurup çalışacaksın, yazılım olabilir, düğün, YouTube vesaire çekimi için kurulan küçük şirket olur ona siz karar vereceksiniz, ayrıca çalışma ve oturma izni veya Greencard olmadan giderseniz ne size araba satarlar ne ev verirler, bir polisin gözüne batarsanız da sınır dışı edilirsiniz. Greencard çekilişine katılın her yıl yapılıyor. Amazon FBA işi de yapılır, muhasebe şirketine de girilir Amerika'da fırsat çok.

10 bin dolar ile sürünürsün ben sana gerçekleri söyleyeyim burada yaşayan biri olarak, 30 bin dolar ile geldikten sonra Uber ve Lyft işi yapıp para kazanacaksın, daha sonra da kendini herhangi bir alanda geliştirip freelance küçük bir şirket kurup çalışacaksın, yazılım olabilir, düğün, YouTube vesaire çekimi için kurulan küçük şirket olur ona siz karar vereceksiniz, ayrıca çalışma ve oturma izni veya Greencard olmadan giderseniz ne size araba satarlar ne ev verirler, bir polisin gözüne batarsanız da sınır dışı edilirsiniz. Greencard çekilişine katılın her yıl yapılıyor. Amazon FBA işi de yapılır, muhasebe şirketine de girilir Amerika'da fırsat çok.
Yazılım konusuna çok merağım var, deneyimli de birisiyim fakat matematik olmadan olmaz deniliyor.

Matematik ile aram hiç yok. Sizce yapabilir miyim bu yazılım işini?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı