Aminoasitlerin oluşumu hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana kalırsa din de hiçbirşeyi tamamlayamaz, bilimde herşeyi ispatlayamaz. İspatlaya bilseydi eğer herşeyi, ölümden sonra cennet-cehennem olmadığını ispatlar bütün dinleri geçersiz kılardı, nitekim bütün semavi dinlerin ortak noktalarından biri cennet-cehennem kavramlarını neredeyse aynı olarak ele almasıdır.
 
@BERWAR zaten bu noktada asıl ben deizmi anlayamıyorum. Yani onların inancında tanrı var ama din yok. Peki ama din veya kitaplar yoksa tanrı olgusuna nasıl inanılabilir? Asıl karıştıran nokta da din yoksa tanrıdan nasıl haberdar olup kabul edebiliyorlar.
O iş karışık aslında. Ben ilk olarak hem kitaba hem Tanrı'ya inanıyordum. Daha sonra araştırınca ve düşününce dinlerin insan uydurması olduğunu anladım. Fakat Tanrı'ya inanıyordum. Çok uzun zaman sadece Tanrı'ya inandım. Artık Tanrı var ama evrene hiçbir zaman müdahale etmedi diye düşünüyorsun. Sadece Müslüman olanları cennete değil, iyi olan herkesi cennete alacak kötüler cehennemde kalacak diye inanıyorsun. Aslında ilk başlarda bu düşünce mantıklı geliyor. Biraz daha araştırınca işler değişiyor.

Ateist konusunu çok araştırdım. Her sorunun cevabını almaya çalışıyorsun. Fakat bir yerde tıkanıyor. Yani sorulan soruların cevabı yok. Mesela en basit sorusu Tanrı nasıl oluştu? Bunun cevabı hiç yok. İstediğiniz kadar düşünün cevap verebilecek varsa versin. Hiçbir şey yok ve bir anda Tanrı mı oluştu? Bir sürü soru var ve karşınızda tatmin edecek cevap yok.

Aslında her Deist olan bir gün Ateist oluyor. Kaçınılmaz gerçek. Ha Deist olmak çok zor değil. 1 saatte çok rahat olabilirsin. Çok hafif sorgulamaya başlayınca bazı şeylerin yanlış olduğunu anlıyorsun. Deist aslında ara durak. Ondan sonra zaten Ateist oluyorsun. Deist olan biri zaten yavaş yavaş Tanrı inancı sarsılmaya başlıyor. Belli bir süre sonra Ateist olup çıkıyorsunuz. Burada önemli olan ilk adımı atmak. Yani sorgulamak. Dinde sorgulama yoktur derler ya işte tam tersini yapıp sorgulayın neden böyle diye.
 
@HEXON1 Cennet Cehennem ifadesi Semavi dinler yokken de Sümer mitlerinde ve Zerdüştlük dininde vardı bunu demenin nedeni bu konuları bilmemen alinma ama gerçek bu.

Doğrudur bunda alınıcağım bir şey yok. Zaten yorumlarımda bu konuyla ilgili hiçbir şekılde birşey bildiğimi iddia etmedim kendi düşüncemi yazdım.
 
Aslında her Deist olan bir gün Ateist oluyor. Kaçınılmaz gerçek.
Aslında deist dediğimiz ara durak ama bazıları "tövbe tövbe saçmaladık yine" diyerek geriye dönüp tam bir dindar oluyor bu sefer:) Her zaman derim, insanın içinde olandır. Sen birine iyilik yaparken "ooo bugün götürdük yine cennet biletini" diyerek yapıyorsan zaten yapma kalsın:) Sen inan inanma kimseyi ilgilendirmez ama başkasının görüşü de kimseyi ve bizi ilgilendirmez. Ben sadece cehalete tahammül edemiyorum:)
 
@HEXON1 Alınacak bir şey yok kimse her şeyi bilemez. Kimseye bundan dolayı aşağılamayız biz. Sadece bazıları geliyor acayip derecede sallıyor onlara ister istemez kıl oluyoruz.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20181217_010423.jpg
    IMG_20181217_010423.jpg
    33,1 KB · Görüntüleme: 70
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı