Android Telefon İçin Antivirüs Programına Gerek Var mı?

Hocam herkes sizin gibi bilgili değil ki adam müzik indireyim derken onlarca virüs indiriyor reklamla :p
Ya tabi ki öyle ama. Bence deneyimli olsan bile virüsün nerden girceğini bilemezsin. Hiç beklemediğin anda veya hiç beklemediğin bir siteden girebilir. Yanlışlıkla bir link'e tıkladığını düşün. Yinede herkesin kendi fikri.

Hiç antivirüs programı kullandığımı hatırlamam hele mobil cihazlar için aşırı gereksizdir eğer virüsle ilgili şüpheye düşersem Avast'ın başlangıç taramasını yaparım, işim bittiğinde direk silerim. Ama son zamanlarda sık gördüğüm virüs desen virüs değil uygulama desen uygulama değil garip bir şey dolanıyor.Yabancı sitelerden indirdiğim bazı setup dosyaları setup'u açar açmaz programlar kurmaya başlıyor. Garip ve rahatsız edici programlar çince arşiv açma uygulaması, masaüstü temaları daha birsürü şey. Nedense bir türlü ısınamadım şu antivirüslere.

Bence gerekli. Eset'in ücretsiz versiyonunu kullanıyorum telefonumda. Hiç yoktan iyidir. Android'de bilgisayara göre bulaştırması daha zor ancak silinmesi de daha zor. ROM'a yerleşip formatla bile silinmeyen virüsler mevcut. Böyle bir durumda orijinal ROM'u tekrar yüklemek gerekiyor.

Hocam iş nemelazımcılığıa kalırsa birçok şey zaruri değilken zaruri hale gelir.

Ve siz hep risk istatistikçiliği ile risk mağduriyetini birbirine karıştırıyorsunuz.

İlki güvenlik literatürü ile, ikincisi ise tamamen sizin hareketleriniz ile alakalı bir durum.

------------------------------------------------------------------------------------------

Her neyse. Ben bunun savunuculuğuna soyunmayacağım. Kendi adıma AV kullanmıyorum. Bu kadar basit. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı