Anime izlemeye nereden başlayabilirim?

Mirai Nikki ile başlamıştım ben, çizimleri, konusu ilgi çekici gelmişti, önemli olan ilgini çeken birşeyle başlamak. Gidip hiç beğenmediğin bir türden başlarsan izleyemezsin.
 
Birkaç kişi türe göre seç demiş. Ancak anime izlememiş birisinin kategoriler hakkında bir fikri de olamaz. O yüzden her kategoriden en az birkaç anime izleyip ona göre sevip sevmeyeceğine karar vermelidir. Mesela ben komedi kategorisinde hiç film izlemem çünkü sevmiyorum. Ancak komedi animelerini oldukça severim. Mesela komedi filmi sevmiyorum diye animeye başlarken onu düşünüp komedi animesi de sevmem diye önyargı ile yaklaşsaydım yanlış olurmuş. En basit örnek bu olur.
 
Tek sevdiğim anime Death Note bence ondan başla. Anime hastası arkadaşlarım bir kaç anime izletmeye çalıştı fakat gerçekten saçma sapan animeler var örnek veriyorum sadece rastgele 1 bölüm izletmişti arkadaş olay şu kim daha kaslıysa o en güçlü... Adam 70-80 yaşında en kaslı o (nasıl oluyorsa) en güçlüsü bu sadece 1 örnek anime sevmeyen biri değilim ama Death Note hariç bana göre değil.
 
@MPienaar13 Death Note dark anime kategorisine giriyor yani karanlık atmosferli bir tarzı var. Eğer o tarz bir animeden hoşlandıysan ona benzer gizem, psikoloji, gerilim animeleri mevcut. Başka bir konuya bu tarz öneriler yapmıştım istersen bir gözat:

 
Valla izlediğim tek çizgi filmi vardı küçükken o da animeymiş haberim yok. Sana da ufak yaşta gece 1'lere kadar beklediğim çizgi film, yani anime olan Samuray Jack öneririm. Çok keyiflidir, bölümleri vardır.
 
@MPienaar13 Death Note dark anime kategorisine giriyor yani karanlık atmosferli bir tarzı var. Eğer o tarz bir animeden hoşlandıysan ona benzer gizem, psikoloji, gerilim animeleri mevcut. Başka bir konuya bu tarz öneriler yapmıştım istersen bir gözat:


Bu aralar beklediğim filmlere bile gidemedim hatta izlediğim dizileri bile izlemeye zamanım yok ama bana öneri yapabilir misin? Death Note'a birebir benzeyen gerçekçilikten çok uzak olmayan en fazla Death Note kadar olsun en önemli şeyi atlamayayım mantıksız şeyler olmasın verdiğim örnekteki gibi ne demek kaslı biri en güçlüdür ya :D
 
Fansublar mesela paylaşmıyor.
Öyle sinir oluyorum ki onlara anlatamam. Adam 480p/720p çöp görüntüyü çevirip upload etmiş, ben gidip Blu-ray'ini indiriyorum fansublardan da rica ediyorum altyazıyı verir misiniz diye vermiyorlar. Gerçi bazı fansublar veriyor, onlara buradan da teşekkür ediyorum. Ayrıca bazı animelerin altyazıları da PlanetDP'de bulunuyor.

Konuya dönecek olursak başlangıç için şu animeleri tavsiye ederim:
- Death Note
- Charlotte
- Angel Beats
- Sword Art Online
- Tate no Yuusha no Nariagari
- Akame ga Kill
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı