Anime izlemeye nereden başlayabilirim?

Birkaç kişi türe göre seç demiş. Ancak anime izlememiş birisinin kategoriler hakkında bir fikri de olamaz. O yüzden her kategoriden en az birkaç anime izleyip ona göre sevip sevmeyeceğine karar vermelidir. Mesela ben komedi kategorisinde hiç film izlemem çünkü sevmiyorum. Ancak komedi animelerini oldukça severim. Mesela komedi filmi sevmiyorum diye animeye başlarken onu düşünüp komedi animesi de sevmem diye önyargı ile yaklaşsaydım yanlış olurmuş. En basit örnek bu olur.
Kategoriler hakkında nasıl fikri olmasın? Romantik animeyse orada komedi işlenecek değil ya. Ama komedi filmi sevmeyen birinin komedi animesi seviyor olmasına katılıyorum tabi.

Kategoriler hakkında nasıl fikri olmasın? Romantik animeyse orada komedi işlenecek değil ya. Ama komedi filmi sevmeyen birinin komedi animesi seviyor olmasına katılıyorum tabi.

Hayır anlamadın. Mesela ben romantizm içerikli filmleri de asla izlemem ancak romantizm animelerini seviyorum. Ben şimdi romantizm filmlerini sevmiyorum diye romantizm animelerine bulaşmasaydım bu yanlış olurdu çünkü sevip sevmeyeceğimi bilemezdim. O yüzden kategoriler hakkında, o kategoriden birkaç anime izlemediği sürece fikir oluşamaz. Filmden bu yüzden yola çıkılamaz. Çünkü anime bambaşka bir dünya. Kategoriler ve içerikler çok farklılık gösterebilir. Animeden animeye bile değişir. O yüzden mutlaka her kategoriden anime izlenmelidir. Ona göre karar verilmelidir. Çünkü izlenmediği sürece bilinemez.

Nanatsu no taizai bence güzeldir animesini izledim yetmedi mangalarının bir kısmını satın aldım mangaları ile anime arasında nerdeyse pek fark yok. Türkanime adlı bir site var oradan 1. sezona başlıyabilirsin şu anda 3. sezon yayınlanıyor oradan konusunada bakabilirsin.

Hocam arkadaşın izlediği anime fena bir anime değil bu kadar neden yükseldiniz? Şahsen bende AOT sevmem :D

Adam "kötü anime diye bir şey olmadığını düşünüyorum" tarzında bir söylemde bulunmuş. Ben de ne zaman başladın ve kaç tane izledin diye soru sordum. Çünkü ilk başladığım zamanlarda ben de izlediğim her animeyi beğenip 10/10 puan veriyordum. Sonra izlediğim anime sayısı arttıkça daha spesifik bir bakış açısı kazanmaya başladım ve tabiki puanlarım gitgide düştü. Daha nadiren 10/10 puan veriyordum. Çünkü kafamda belli bir standart oluşmuştu artık ve kötü anime diye bir şeyin varlığını görebilmeye başlamıştım.

Berserk 1998 (anime) Berserk (manga)
Merhaba sayın Technopat kullanıcıları!
Ben anime izlemeye başlamak istiyorum ama çok uzun bir seri olmamasını ve beni saracak bir hikayesinin olmasını istiyorum. Anime izlemek ve manga okumaya sizce nereden başlanır?
Evet Sword Art Online izleyerek en fiyasko anime nasıl yapılır onu görmüş olursun.
Ortalama animelere şaheser dememesi için ilk önce b** gibi olanları görmesi lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı