Antidepresandan çekinenlere: Kullanıp bırakmış birinin tecrübeleri

Çok mutlu oldum kardeşim, çok geçmiş olsun. Darısı benim başıma artık. Benim de şubat ayına kadar sosyal fobi hariç hiçbir şeyim yoktu birden panikatak geçirdim, ağır depresyona girdim.

Atlatırsın ya yenmek sende bitiyor eğer ilaç kullanmaya başladıysan ilaç + kendine verdiğin takviye ile maksimum 3 ayda bitirirsin bu işi.
Sana şöyle diyeyim benim panik atam o dereceydi ki dışarı çıkamıyordum dışarı çıkarsam araba çarparsa diye salak düşüncelerim vardı hatta o kadar ilerledi ki bir ara nabız ölçme bağımlısı oldum her saniye tansiyon aleti ile nabzımı ölçüyordum nabzım 85'in üzerine çıkınca direkt çarpıntı başlıyordu aklımdan ya nabzım artarsa ya kalp krizi geçirirsem diye saçma sapan seneryolar kuruyordum o dereceydim ben ama hiçbir zaman şükür olsun ne kalbimde ne başka bir rahatsızlığım oldu bedensel sağlığım hep yerindeydi bu süreçte 7 kez kardiyolağa gittim :D hepsi temiz demesine rağmen yok iyi olmuyordum.
Dediğim gibi bu iş sende bitiyor eğer benim gibi kötü düşüncelerin varsa chill senfoni müzikleri dinle sabahları çık pencerede güzel esinti ile nefes egzersizi yap eğer yapabilirsen evde 15-30 dakika spor yap ve komik bulduğun şeyleri yap sevdiğin yayıncıları izle komik bulduğun film dizileri tekrar izle ailenle konuşmayı ihmal etme 3 ay sonra burada gelir bende hastalığı atlattım dersin o yazını bekliyor olacağım, geçmiş olsun.
 
@yigidyum 9 yıldır yaşamış olduğum anksiyeteler, panik ataklar en sonunda bende de ekstrasistolü yarattı neyse şu an nasılsın ilaçlardan sonra hayat tekrar o kötü günlere döndümü yoksa eskisine göre iyi misin?
 
@bilinmez99 Dürüst olmak gerekirse, ilaç kullandığım dönem kadar iyi değilim ama ilaca başlamadan önceki kadar da kötü değilim. Terapiler işe yaradı, anksiyetem ve panik atağım nerdeyse yok. Takıntılarım azaldı ama yok olmadı.

Sözün özü ilacı kullandığıma hiç pişman olmadım, ama terapi almasam çok pişman olurdum. Beni bu noktaya iten düğümleri doktorum çözdü. İlaç yancıydı sadece.
 

Geri
Yukarı