AOC 24G2U vs ASUS VG24VQ vs Viewsonic XG2405

Hafif bir yavaşlık hissettiriyor, muhtemelen değişim yaparlar fakat arkadaşım Trendyol'dan AOC C27G1 aldığında ölü pixel çıktı fakat 5 ölü pixel altına değişim yapmadıklarını belirttiler tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum ASUS'ta çıkma olasılığı sanırım daha düşük.

AOC da 1ms açabiliyor muyuz ViewSonic de oluyor diye biliyorum.

Titreşim engelleme yok galiba. O yüzden belki XG2405 bakabilirsin aynı paneli kullanıyorlar titreşim olayını bilmiyorum ama.

Nasıl yavaş şaka mısın
AOC Tipik olarak 3.76ms alıyor.
Asus Tipik olarak 7-8ms alıyor.
Viewsonic 5-6ms alıyor.

Hepsinde 1ms olarak yazdığına bakma ELMB özelliği ile 1ms alırsın. Tipik GtG normal çalışma tepkileri bunlar.
IPS panel 144 hz AOC, VA 144 Asus'tan daha yavaş hissettiriyor pc olarak benden oldukça daha üstün nedeni ne o zaman?

@Baran murat hocam profesyonel olarak cs oyuncusu gibi biri değilsen. Bu fiyatlardaki Monitörlerdeki 1ms olayını aktif edersen. Parlaklık yarı yarıya düşüyor. Hepsinde var bu özellikler ama kullanımı iyi değil.
IPS panel 144 hz AOC, VA 144 Asus'tan daha yavaş hissettiriyor pc olarak benden oldukça daha üstün nedeni ne o zaman?
Asus'u kullandım kendim ölçtüm 7.6ms filan çıkıyordu. Aoc kullanmadım ancak her ikisini de kullananlardan ve kağıt üstündeki verilere bakarsan biri 3.76ms hızında diğeri 7-8ms arasında değer alıyor. Yavaş olacağını sanmıyorum

@Baran murat hocam profesyonel olarak CS oyuncusu gibi biri değilsen. Bu fiyatlardaki monitörlerdeki 1ms olayını aktif edersen. Parlaklık yarı yarıya düşüyor. Hepsinde var bu özellikler ama kullanımı iyi değil.

ASUS'u kullandım kendim ölçtüm 7.6ms falan çıkıyordu. AOC kullanmadım ancak her ikisini de kullananlardan ve kağıt üstündeki verilere bakarsan biri 3.76ms hızında diğeri 7-8ms arasında değer alıyor. Yavaş olacağını sanmıyorum.

2 tarafıda savunan var çok kararsız kaldım .d 3 yıldır bilgisayar alacağım diyorum hala alamadım millet bütçesi olmadığı için alamıyor ben kararsızlıktan.
2 tarafıda savunan var çok kararsız kaldım. D 3 yıldır bilgisayar alacağım diyorum hala alamadım millet bütçesi olmadığı için alamıyor ben kararsızlıktan.

VA panel bakınırmı acaba.

AOC'da da Flicker-free özelliği var ve Overdrive ayarı Strong ise 4.89ms oluyor.

ASUS'a göre nasıl bilmiyorum ama XG2405'den daha iyi. Ayrıca 3-5ms'nin hesabını yapmayın arkadaşlar farketmeniz imkansız gibi bir şey. 1 saniye 1000ms iken sizin 1 ms ve 5ms arasındaki farkı ayırt etmeniz mümkün mü? Mantıklı mı sizce bu? Tamamen psikolojik bu bana yavaş geldi bana daha hızlı geldi olayı.

Bu farkı sadece aynı oyunu çok uzun sürelerdir oynayanlar ve e-sporcular anlayabilir

AOC'da da flicker-Free özelliği var ve OverDrive ayarı strong ise 4.89ms oluyor.

ASUS'a göre nasıl bilmiyorum ama XG2405'den daha iyi. Ayrıca 3-5Ms'nin hesabını yapmayın arkadaşlar fark etmeniz imkansız gibi bir şey. 1 saniye 1000ms iken sizin 1 ms ve 5ms arasındaki farkı ayırt etmeniz mümkün mü? Mantıklı mı sizce bu? Tamamen psikolojik bu bana yavaş geldi bana daha hızlı geldi olayı.

Bu farkı sadece aynı oyunu çok uzun sürelerdir oynayanlar ve e-sporcular anlayabilir.

Sence ne alayım?

Hangisi kafana yatıyorsa onu al AOC diyenler daha çok olduğundan muhtemelen AOC kafana yatmıştır benim görüşüm ne ASUS üzer ne AOC. ASUS'ta ghosting AOC'a göre daha fazla.

Bence Asus alma ben yeni iade ettim. Ghosting olayı baya fazla var ama benim iade sebebim ölü pikselden dolayı. İade onaylanınca bende yeni monitör alıcam. Benimde arasında kaldım 2 tane monitör var biri Viewsonic XG2405 diğeri AOC 24G2

Bu benim açtığım konu kendi araştırmalarımı bura da belirtmiştim. Sende bak istersen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı