AOC 24G2U Vs. ViewSonic XG2405

Bütçe
2000 TL
@PuMaT 14. sayfadan itibaren başlıyor, yazmadığım çok daha fazla şey vardı. Yazdıklarımın yeterli olduğunu düşünüp daha fazla detaylandırmadım.

@Yang Mills
Evet ihtimal olarak düşük, yine söylüyorum. Yeni panele kötü diyemeyiz, alırsan seni üzmez.
Eski seride ghosting sorunu yoktu, yeni seride de pek olduğunu düşünmüyorum.
Neden değiştirdiğini bilemeyiz, belki panel sıkıntısı vardı, veya başka bir şey. Markalar bilir.
Ülkemizde 2000 TL fiyat bandındaki ürünler, yurt dışında da ülkemizde de giriş seviyesi ürünler. Bizler için rakam fazla olabilir ama, bu ürünlerin giriş seviyesi olduğunu değiştirmiyor.
Çok fazla bir şey beklemek doğru değil diye düşünüyorum. Yapılacak en iyi hamle giriş seviyesindeki ürünler arasında bulunan en iyi monitörü almak. Bu ürününde 24G2U olduğunu düşünüyorum. Panel olarak, ergonomi olarak, hoparlör, USB çoğaltıcısıyla. Albenisini arttırıyor. Rakiplerine kıyasla.

@PuMaT Nedenini detaylıca resimlerle, yorumlarımla her iki monitörü yan yana koyarak bu forumda anlattım. Küçük bir araştırmayla bulabilirsin.
Anladım. Sinerji Bilgisayar yorumlarına baktım HDN değil ATN ile başlıyormuş eski seri, doğru mu?

@PuMaT 14. sayfadan itibaren başlıyor, yazmadığım çok daha fazla şey vardı. Yazdıklarımın yeterli olduğunu düşünüp daha fazla detaylandırmadım.

Gamers Arenadan almıştınız. İade edebilidiniz mi peki? Ben BenQ EX2710 alacaktım ama ölü pixel çıkarsa iade almıyoruz servise yönlendiriyoruz demişlerdi.

Dosya Ekleri

• 20210328_163246.jpg
    20210328_163246.jpg
    70,6 KB · Görüntüleme: 45
Haftalardır başlıktaki 2 monitörü araştırıyorum. Önce fiyat düşmesini beklerken ölü pikselden dolayı iade politikasıyla ilgili sorunlar okuyorum. Bu sebeple bekleye bekleye monitör fiyatları da yükselmiş oldu.
Bu aralar İtopya' da Aoc'nin monitörü 1800, Viewsonic ise 1700 liradan satılıyor fakat orası da şans ürün düzgünse sıkıntı yok ama iade ve değişimde süreç çok uzuyormuş. Şimdi de Aoc ' nin 2. versiyonundaki farklılıklardan bahsediyorsunuz. İyice kafa karıştı 🙃.
1 ölü pikselde bile iade veya değişimi kabul edebilecek bir yer lazım. Tavsiye edebileceğiniz şurayı takip et ve indirim kovala dediğiniz bir yer var mı ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski ve yeni panelin farklarına bu iki videodan bakabilirsin. Eski panel renk ve görüntü kalitesi açısından daha iyi ama yeni panel de gecikme değerleri vs. olarak daha iyi eğer yanlış hatırlamıyorsam.

Ben olsam ilk seriyi alırdım. Türkiye'de stokların çok hızlı yenilenmesi pek mümkün olmadığı için eski model bulabileceğini düşünüyorum.
Mesela Vatan gibi yerlere gidip monitörün kutusundaki etiketten bakarak alabilirsin. Hiç kutuyu açmana gerek olmadan yani.

1ms yazılmasının nedeni de yazılımsal olarak 1ms olması. GtG yani griden griye gecikmesi dahil değil o 1ms MPRT ibaresine. Fakat asıl gecikme değerini GtG belirliyor. 1ms MPRT tüm markaların başvurduğu bir pazarlama taktiği gibi düşünebiliriz.

Ek: Hiç ghosting sorunu yaşamadım.

Overdrive ayarlarında ise normal kullanımda Medium, FPS oyunlarında Strong kullanıyorum. Medium'da unutup FPS oynadığım çok oldu ama hiç bir farkını hissetmedim. Medium bile olsa gecikme varmış gibi gelmiyor.

Bu siteye güven olmaz bence. Başka bir video'da eski AOC 24G2U ms degerine 5 ms demiş. Sizin attıgınız video da eski AOC 24G2U ms degerine 8 yazmışlar. Bunun gibi bir çok tutarsız ms degeri yakaladım. Benq EX2510 monitör için farklı average response time degerleri yazmışlar. Farklı videoları karşılaştırınca farkettim. Güvenilir degil bence bu site. Birilerinden para aldıkları kesin.

Bu siteye güven olmaz bence. Başka bir video'da eski AOC 24G2U ms degerine 5 ms demiş. Sizin attıgınız video da eski AOC 24G2U ms degerine 8 yazmışlar. Bunun gibi bir çok tutarsız ms degeri yakaladım. Benq EX2510 monitör için farklı average response time degerleri yazmışlar. Farklı videoları karşılaştırınca farkettim. Güvenilir degil bence bu site. Birilerinden para aldıkları kesin.
Haklı olabilirsiniz belki ama sanmıyorum. Zaman geçtikçe test etme metotları ve test sonuçlarını gösterdikleri tablolar değişince böyle farklar oluyor olabilir. Hem böyle bir şey olsa illa birileri tepki gösterirdi diye düşünüyorum.

Haklı olabilirsiniz belki ama sanmıyorum. Zaman geçtikçe test etme metotları ve test sonuçlarını gösterdikleri tablolar değişince böyle farklar oluyor olabilir. Hem böyle bir şey olsa illa birileri tepki gösterirdi diye düşünüyorum.

Bir çok test verisin de average FPS, average response time gibi. Aynı marka model ürünler de ama farklı videoları karşılaştırınca çelişkiyi ben gördüm ve dikkatli çok kişiden de bu tarz yorumlar gördüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı