Apple vs Samsung

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm Apple cihazlarını kullandım neredeyse, iPhone 5 tasarımı çok hoşuma giderdi.
iPhone 14 Pro da çok hoşuma gidiyor doğrusu :)
Bende severim iPhone 5'in tasarımını.

Model olarak karşılaştırmak lazım Apple dediğimiz markanın tarihi çok eskiye dayanıyor PC(personal Computer) cihazların icadında Apple'ın payı büyük ama telefon açısına gelirsek Samsung daha iyi her yelpazeye göre ürün ve F/P

Evet optimizasyon konusunda alıyor ama kime göre neye göre tasarımı daha iyi adamlar 1 kamere ekliyor IP 14 diyor rakip marka katlanır telefon teknolojisine geçiyor IP14 Pro Max 1TB 72bin TL iken S23 ult. 1TB 50 bin TL açık ara kamera ve kamera yapay zekası konusunda Samsung farkını koyuyor ekran konusunu anlatmama gerek yok galiba zaten Apple'a ekranını Samsung satıyor ve her bütçeye uygun telefonlar olsun F/P olsun samsung>>> (sadece telefonlar için konuşuyorum)

Kamera konusuna bir şey diyemiyorum çünkü herkesin beklentisi farklı. Ben RAW çekip editler ya da video çekip sosyal medyada paylaşırım. Benim kullandığım senaryoda Apple kamerası daha iyi ama Zoom'ya da gece çekimi isteyen biri için Samsung kamerası daha iyidir. Ekran konusuna gelince bak bu forumda sen dahil birçok insan elma ile armudu birbirine karıştırıyor. Kabul Samsung dünyanın en büyük panel üreticisi. Kabul Apple, Xiaomi gibi markalara ekranları veriyor ama atladığınız nokta şu Samsung rakiplerine 10 bit panel verirken kendisi 8 bit panel kullanıyor. Yani Samsung güncel S23 ailesinde en iyi ekranları kullanmıyor. Rakiplerine göre daha düşük kalite bir ekran kullanıyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Boş tartışmalar. Apple'ın optimizasyonu ve kalitesi diğer markalar da yok. Tasarım olarak da fark atıyor. Tartışmaya gerek yok. Bu 3 şeye önem veriyorsanız düşünmeden Apple cihaz alın.

Birazdan Apple düşmanları bana saldıracak.

Dostum, kalite ama hangi kalite. Samsung ile malzeme tedarikçileri çoğunlukla aynı, yani Samsung ne kadar kaliteliyse Apple'da o kadar kaliteli. Ayrıca tasarım göreceli bir kavram, buna önem veren gidip direkt Apple almaz yani. Boş ve saçma bir yorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz okumaya başlamadan sonradan not düşeyim. Aşağıdaki yazı benim şahsi görüşüm. Makale makale dolaşıp doğrunun peşinde koşmadım.

Apple ile Samsung karşılaştırması yanlıştır. Çünkü Apple hem cihaz üreticisi hem yazılım yazıcısı hem de ekosistem sunucusudur. iCloud desen var, appstore var, işlemciyi Apple üretiyor, sazı Apple çalıyor.

Samsung ise en fazla Android modlar Mediatek işlemcili anakartına sokar. Samsung'un alt şirketinin yaptığı telefon kamerası var mesela çığır açacak seviyede ama Samsung'tan önce başka şirketler kullanıyor. Kendi içinde bile bu kadar iletişimsiz bir firma.

Bu karşılaştırma Samsung vs Apple olarak yapılamaz. Karşılaştırarak bir şey yok abi, ne karşılaştıracaksın? İnsanların "ben bunu kullandım bana daha güzel geldi" mesajlarını istiyorsan sen bilirsin tabii ama şahsen Mac bana sadece faresi yüzünden itici geliyor, bu nedenle Windows demem gibi bir şey çıkacak ortaya.

Bulut hizmetlerini karşılaştıralım.
  • Android uygulama marketi daha özgür, uygulama markette olmayan uygulamaları kurmakta da özgürsünüz.
  • Android marketindeki bir uygulamanız, Google'ın "Ben bu özelliği beğendim, seneye Android'e ekleyeceğim için marketten siliyorum." mesajıyla tarih olmaz.
  • Google One kesinlikle depolama konusundan aile paylaşımına, müşteri temsilcisinden fiyatının uygunluğuna daha iyi.
  • Gönül ister Google ekosistemi ile Apple ekosistemini karşılaştıralım ama ikisinin farkı çok fazla o da olmaz.
Uyumluluğu karşılaştıralım.
  • Android kollarını geniş donanım yelpazesine açtığından bir uygulama geliştirirken 10 kişinin x işlemci, 3 kişinin y ekran, 8 kişinin tablet ile kullanacağını falan düşünmesi lazım geliştiricinin. Bu basit örnek tabii ki yeterli olmayacaktır ancak ne demek istediğimi anladınız siz. IOS için çıkmış bir uygulamaya geliştiricisi şuraya da animasyon ekleyeyim derken S4 mini'den S22'ye kadar binlerce modelin performansını değerlendirmek zorunda değil.
  • Uygulama mağazada varsa çalışıyordur Apple kısmında. Play Store her ne kadar bunun için çalışsa da az önceki sebepten ötürü çalışmayan bir ton uygulama var ve yarısı da uyumsuz uyarısı içermiyor.
Teknik destek almak konusunda da benim görüşümce Apple daha önde. Bunun tek sebebi "Orijinal taktım kardeşim" ve "Kardeşim, bu orjinalinden daha iyi!" ci çarşıya çöp gibi doluşmuş teknik destekçiler. Apple'ı daha önde tutma sebebim utanmasa şarj soketine seri numarası kontrolü koyacak olması.

Burada önemli bir şey var; Apple, ekosistemini Apple dışında kalanlara koklatıyorken Google tamamını Apple kısmına açıyor. Bu durumda stabilite ve özel hissetmek açısından Apple kullanmak Samsung'un sunabileceği hiçbir şeyden mahrum kalmamak demek. Ancak bir gün Google, Apple ile bir sorun yaşar da hizmetlerini çekerse; Apple aygıtların BlackBerry'den farkı kalmaz. Ancak bu pek de olası bir durum değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı