Aranızdan "Intel pişmanlıktır." diyen biri çıkar mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 92
  • Görüntüleme 7.759
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
"AMD pişmanlıktır.". Hepimiz kaç kere görmüş ve işitmişizdir bu cümleyi. Söylenme nedenleri malum, tek tek örnek vermeye gerek yok. Sorunlar kullanıcı hatalarından ya da AMD'nin herhangi bir gerçek probleminden kaynaklanabilir, ucu tartışmaya açık.

Hiç "Intel pişmanlıktır." cümlesini kullandınız mı, ya da ne gibi durumlarda sizi zora soktu? Şahsen Intel bana sıkıntı yarattı mı, yaratmadı mı hatırlayamadım. Size yaşadı mı, bu cümleyi aklınızdan dahi olsa geçirdiniz mi, yazdınız mı? "AMD pişmanlıktır." diyenleri de gerekçeleriyle birlikte konuda görmek isterim.

Intel şu anda pişmanlıktır. Oyunlarda verdiği FPS'yi geçin. Kullanım yüzünden arka planda şarkı açınca bile bilgisayar sapıtıyordu. AMD sisteme geçtim, ne yaparsam yapayım işlemciyi %50 kullanıma dahi getiremiyorum. AMD pişmanlıktır diyen kişiler yenilgiyi yediremiyor. 4. nesil Ryzen'ler ile Intel tozu yutacak. Demedi demeyin, 4. nesil mobil işlemcileri dahi Intel'in şu anda en güçlü işlemcilerine dahi kafa tutuyor.

Intel fiyatı haricinde pişmanlık değildir. F/P olmasa bile kullanıcısını üzmemiş ve sorun yaşatmamıştır. AMD'de gerek sürücü gerek performans sorunları nedeniyle çok fazla şikayet aldı. Pazar payı arttığından oyun ve program geliştiricileri AMD'ye daha fazla önem verecektir ve bu performans sorunları yakın gelecekte azalacaktır.

AMD pişmanlıktı ama artık değil ki yıllarca bunu söylemiş biri olarak şuan AMD işlemci kullanıyorum. Intel pişmanlıktır diyebileceğimizi hala pek sanmıyorum çünkü kalitesini düşürdüğünü görmedim şahsen hatırlamıyorum da AMD'nin olayı ucuza performans vermesiydi ama eskiden kalitesiz ve performansı uzun vadede yavan kalıyordu oysa şimdi hem performansı iyi hem fiyatı ucuz. (stok soğutucusunun kalitesi de işin kaymağı oldu) Tek anlamadığım Intel hala neyi bekliyor? Geleneksel üretimine devam etmekte neden ısrarcı?

Muhtemelen çıkmaz. Çünkü Ryzen'ler çıkana kadar CPU tarafında adamların rakibi yoktu. Haliyle piyasadaki bütün yazılım ve oyunlar Intel işlemciler ile çok iyi optimize. Bana göre (hatta çoğunluğa göre) yıllardır CPU için tek seçeneklerdi. Ama bu demek değil ki Intel şu an daha iyi. Eğer 10. nesil ile adam gibi bir atak yapmazlar, f/p bir politika uygulamazlarsa AMD uzunca bir süre bu segmentte lider kalır.

Şu an İntel'in en büyük sıkıntısı AMD'nin Ryzen serisi ile hem iyi bir başarı hem de kitle yakalamış olması. Ortaya rakibi tarafından güzel bir ürün çıkarıldı ve İntel hem fiyat hem performans anlamında buna karşılık veremiyor. Piyasada tekken İntel resmen cirit atıyordu. AMD ne zaman Ryzen serisi ile piyasaya girip kitle kazanmaya başladıysa İntel'in bu rahatlığı da azaldı. Uzun sözün kısası "İntel parasını hak etmiyor." ...

Intel'in Pentium 2, Celeron 553, E2200, N470, 7700HQ ve 5350U işlemcilerini her gün kullandığım bilgisayarlarda kullandım. Sorun yaşadığım tek işlemci N470 oldu.
Netbook işlemcisi olan arkadaş zamanında da bir halta yaramadığı gibi şuan Windows 7'i çalıştırmakta bile zorlanıyor. 1. nesil Atom pişmanlıktır.

AMD'de ise FX8350 ve FX8370 kullandım. Sıvı soğutmamın performansını kaybetmesine kadar 4.7-4.8 GHz arasında OC ile kullanıyordum. OC hevesimi aldıktan sonra Sıvı soğutucuyu satıp. Wraith Cooler'a döndüm(Şuan Wrait Max olarak satılan soğutucunun RGB'siz hali 8370 ile bunde olarak almıştım).
1581978231507.png

Kullandığım ürünleri rastgele almadığım için iyi ve kötü yönlerini bilerek aldım. Ve çoğu zaman da pişman olmadım.

AMD işlemcide gayette başarılı Ryzen serisiyle, bende çok memnunum işlemcimden. GPU konusunda pişmanlıktır kanımca sorunları belli zaten, elimdeki kartı satmaya çalışıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı