Aranızdan "Intel pişmanlıktır." diyen biri çıkar mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 92
  • Görüntüleme 7.771
Intel pişmanlıktır denemez ama 14NM'de kalması AMD Ryzen'i küçümseyip onunla tam olarak yarışmaya yeltenmemesi Intel'i saçma bir firma haline getiriyor. 3 sene öncesine kadar yıllar boyunca Intel kullandım, fakat R5 serisi ile başlayan bu yolculuğumda bir kere bile sıkıntı yaşamamışken Intel'in Celeron'dan tut i7'sine kadar birçok takılma O.C'de bir takım sıkıntılar yaşadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Intel AMD'yi küçümsemedi.

AMD tasarladığı yongaları TSMC'ye ürettirirken, Intel iki basamağı da kendisi yapıyor.

14 nm'den 10'a kademeli olarak geçmeleri bununla alakalı olabilir. Belki de 10 nm mimarilerinin tasarımları bekledikleri sonucu verdi, ama üretim kısmını çözemediler...

Ryzen 4 veya 5 ile AMD yeni bir sokete geçebilir.

Geçmeli de bence.

Nedense AMD bazı yönlerden (nanometre,standart gelen soğutucuları ,yük altındayken düşük işlemci kullanımı gibi )öne geçmesini tebrik etsemde hala Intel daha kullanışlı geliyor.Bir de hala intele yönelik daha çok optimizasyon var.Bu durumda Intel telefonlardaki Apple AMD ise snapdragon gibi .

Ryzen 4 veya 5 ile AMD yeni bir sokete geçebilir
5.Nesil ile 5NM, DDR5 ve AM5 sokete geçeceği söyleniyor.

Böyle bir 5'ler senesi görebiliriz gibi ama mimari adı Zen4 olacak.

DDR4 öncülüğünü İnte yapmıştı, AMD DDR5'i kaptırmak istemiyor.
AMD tasarladığı yongaları TSMC'ye ürettirirken, Intel iki basamağı da kendisi yapıyor.
AMD X570 yongasını kendi üretti ancak diğer yongaları TSMC üretti.
X670 TSMC tarafından yapılabilir, Chipset üstündeki fanı kaldırmaya çalışıyorlar.

Intel'in başına Johny Srouji gibi biri geçtiğinde makası yeniden açacaktır.
Belki
5.Nesil ile 5NM, DDR5 ve AM5 sokete geçeceği söyleniyor.

Böyle bir 5'ler senesi görebiliriz gibi ama mimari adı Zen4 olacak.

DDR4 öncülüğünü İnte yapmıştı, AMD DDR5'i kaptırmak istemiyor.

AMD X570 yongasını kendi üretti ancak diğer yongaları TSMC üretti.
X670 TSMC tarafından yapılabilir, Chipset üstündeki fanı kaldırmaya çalışıyorlar.
Yongadan kastım işlemciydi. :) İşlemci de bir yonga.

Amd FX8350 işlemci kullanıyorum halen. İlk topladığım bilgisayarım buydu. 4.0Ghz hızlar çok ironik geliyordu. Technopat sosyalde de çok övülmüştü bu işlemci. Bende o nedenle almıştım. Aldığım tarih 2014 yılına denk geliyor bu arada. Uzun kullanım sonuçlarımdan bahsedeyim. İşlemcim beni bu yıla kadar getirdi ama sorunları olmadı da değil. Metin2'de beni oyundan atıyordu. Sebebinin FX serisi olduğunu sonradan öğrendim. Daha bir çok oyunda da bu seri sıkıntı çıkarttı. Bu kadar yüksek frekans hızlarının hakkını verebildiğini halen düşünmüyorum. Ryzen kullanan arkadaşlar kızabilir belki ama birbirlerine denklik gösteren Amd/Intel işlemcilerin benchmark vb. testlerinde AMD tarafı neredeyse hepsini kazansa da oyun testlerinde FPS karşılaştırmasında bir çoğunda altta kalıyor. Benim şuan kullandığım işlemci de öyle. FX8350 serisi testlerde Intel işlemcileri perişan ediyordu ama gerçek kullanımda hiç de öyle olmadı. FX serisi öyledir ama Ryzen çok farklı diyenler olacak ama ben AMD'nin testlerde çok iyi sonuçlar almasına rağmen gerçek kullanım testlerinde Intel'in önünde olmadığını düşünüyorum. Performans olarak Intel işlemciler bana göre halen lider. AMD'nin en iyi yaptığı iş ise fiyat politikası. Aynı fiyat üzerinden model karşılaştırması yapılsa bence AMD orada fark atar Intel'e.

Konuyu toparlayım. AMD pişmanlıktır diyemem ama param varsa da Intel derim. Şuan kargoda olan yeni işlemcim 9700K.

Intel ile şimdiye kadar eski yeni hiçbir işlemcisinde sorun yaşamadım veya beni yarı yolda bırakmadı. Evet fiyatı biraz yüksek ama sorunsuz kullanacaksam ve bütçem yetiyorsa tabii ki Intel tercih ederim yine. Intel pişmanlıktır gibi genellemeli bir söz kullanan çarpılır bence🤣

AMD sağolsun her kullanmayı denediğim işlemcisi beni yarı yolda bıraktı🤣 Hem de bunu o kadar güzel yapıyor ki bir süre sonra zevk alıyor resmen insan. Stockholm sendromu gibi resmen bağlanıyorsun🤣 Isındı, yandı, hata verdi, yeniden başlatma sorunu yaşattı... hatta bir keresinde resmen canı sıkıldı kapandı ya🤣 "Teşekkür ederim ama ben yapamayacağım" dedi resmen🤣

AMD Radeon ekran kartlarını konuşmak bile istemiyorum zaten. Sıvılaşır mı ya bir ekran kartı🤣

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı