Aranızdan "Intel pişmanlıktır." diyen biri çıkar mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 92
  • Görüntüleme 7.835
Herkes İntelin stok fanlarına laf ederler ama hicbir zaman stok fan sıkıntı cıkarmaz yani hep yeterlidir. Bugün R5 3600 bile stok fanıyla ısı sorunu yaşıyor. Gelelim soruna, ben hep İntel kullanıcı olarak Ryzen dönemi başladı başlıyalı bence İntelciler hep pişman oldular ama dile getirmiyorlar. AMD kullanıcılar her zaman ellerindeki işlemcileri ikinci elde satarken pişman olmuşlardır ve bugun bile hala aynı şey gecerli ama AMD kullanıcılarıda bunu dile getirmezler. Yani her iki tarafın eksileri ve artıları vardır bence bunu bugün tartışmak bile yersiz.

Yıllarca İntel kullandım. Uzun zaman önce bir dergide Amd Fx serisi işlemcilerin reklamını görmüştüm. "Ringe çıkamayanlara bir çift söz" yazıyordu. Gaza gelip neredeyse alıyordum ki askerliğim çıktı alamadım. Son 5-6 senedir İ7-3770K sistemi mi sorunsuzca kullandım ancak kardeşime vermek zorunda kalınca kendime Ryzen 7 3700x sistem topladım. Bunda da sorun çıkacağını zannetmiyorum. İntel biraz burnu havada ama havası boşuna değil tabi. Amd ise daha bizden, samimi geliyor bana. Açıkçası son sistemimde tercih etmemde en etkili olan etkenlerden biri bütçe idi. Amd üstüne soğutucuyla beraber gelince gözü kapalı aldım. Umarım bunu da yıllarca sorunsuzca kullanırım. İşlemci konusunda ikisi de pişmanlık değildir ama iş ekran kartına gelince Amd ekran kartı kesinlikle almam. Saygılar

Bana 2 hafta önce Intel pişmanlıktır dedirtti. Asus Vivobook cihazımda i5-8265U işlemcide 90-100 dereceleri görüp boşta 75 dereceyi görmem sebebiyle Ryzen'a yöneldim. Belki modelden kaynaklıdır bilemiyorum ancak Intel zaten kullanmazdim artık iyice tercih etmeyeceğim herhalde.
Aynı işlemciyi ben de kullanıyorum. Benzer sıcaklarda geziyor zaman zaman, ama çok rahat Photoshop ve Lightroom kullanıyorum.

Dediğim gibi, 14 nm ile 7 nm'yi yakalamaları ilginç bir durum aslında.

10 nm şirketin kabusu oldu gibi. Toparlarlar ama. :)
Zaten her iki şirketin de geçmişten yıllara dayanan tecrübesi, mühendislik birikimi ve birbirlerinin rekabetine dayanan gelişme süreçleri var.

Ayrıca Intel firmasının ürettiği işlemcilerin çekirdeklerine ve ulaştıkları hızlara bakılırsa mimarilerinin düzgünlüğü ve silikonlarının kalitesi anlaşılıyor.

AMD tarafında ise yine aynı şekilde ortaya çıkan hız aşırtma testlerinde ise Ryzen mimarisinin potansiyeli ve silikonlarının kalitesi yine ortaya çıkıyor ve gayet de iyi performans veriyor.

Hocam çay kaşığı iyimser olmuş gibi. Şu çekirdek sayısını neredeyse hiç arttırmıyorlar.
Ryzen'den önce böyle bir bakış açısı yoktu işlemci pazarında.

Ryzen'dan sonra işler değişmeye başladı.

Sağlam rakibiniz varsa sağlam kalırsınız. Sağlam rakibiniz varsa teknolojiyi zorlarsınız.

Kimse kullanıcılar fazla fazla çekirdek kullansın derdinde değil. Şirketler kar oranına bakar.

Ryzen nasıl Intel'i geliştirmeye zorladıysa, Intel'de Ryzen'ın çıkmasına sebep olmuştu.
Zaten her iki şirketin de geçmişten yıllara dayanan tecrübesi, mühendislik birikimi ve birbirlerinin rekabetine dayanan gelişme süreçleri var.

Ayrıca Intel firmasının ürettiği işlemcilerin çekirdeklerine ve ulaştıkları hızlara bakılırsa mimarilerinin düzgünlüğü ve silikonlarının kalitesi anlaşılıyor.

AMD tarafında ise yine aynı şekilde ortaya çıkan hız aşırtma testlerinde ise Ryzen mimarisinin potansiyeli ve silikonlarının kalitesi yine ortaya çıkıyor ve gayet de iyi performans veriyor.
Kaliteli üretmek zorunda.

Şu an şirketi götüren, 14 nm mimarisinin verimli oluşu, bir manada.

Bayağı geliştirdiler 14 nm'yi, suyunu sıktılar yani. Hala daha performans arttırmayı başarıyorlar.

Konu başlığı ve sahibinin mesajları buram buram fanboy kokuyor.

Ryzen işlemci alıp pişman olan görmedim ama zamanında i5 7600 alan arkadaşımı kafasını duvarlara vururken gördüm. Pişmanlığının sebebi de dandik olması değil performans olarak çok daha ucuz Ryzen 3 işlemcilere zor rakip olabilmesiydi.

Oyun konusunda da oyunu ekran kartı oynatır bilader. İşlemci ekran kartını besleyebiliyorsa FPS aşağı yukarı aynı olur. YouTube'deki videolarda Intel işlemciyle de AMD işlemciyle de darboğaz oluyor ekran kartına. Intel daha yüksek FPS alıyor çünkü düşük çözünürlükte ekran kartını daha çok besliyor.

Gidip GTX 1660, RX 590 alacak ve oyun oynayacak adama Intel de AMD de fark etmez. Ha Intel alırsa bir güzel silkilmiş* olur o kadar.

Aynı işlemciyi ben de kullanıyorum. Benzer sıcaklarda geziyor zaman zaman, ama çok rahat Photoshop ve Lightroom kullanıyorum.
Bana yüksek geldi bu sebeple değiştim. Hatta sensör hatası bile olabilir diye düşündüm. Çünkü kasası bu kadar ısınmıyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı