Aranızdan "Intel pişmanlıktır." diyen biri çıkar mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 92
  • Görüntüleme 7.774
AMD 900TL'lik işlemcinin yanına 400TL'lik soğutucu koyuyor. Intel ise 1400TL'lik işlemcinin yanına 10 TL'lik soğutucu koyuyor. Ve bu 1400TL'lik işlemci AMD'nin 900TL'lik soğutucusu ile eşit performans veriyor. Ve 4 Core 8 thread Intel AMD ise 8 Core 16 thread. Cevabı siz verin.

AMD 900TL'lik işlemcinin yanına 400TL'lik soğutucu koyuyor. Intel ise 1400TL'lik işlemcinin yanına 10 TL'lik soğutucu koyuyor. Ve bu 1400TL'lik işlemci AMD'nin 900TL'lik soğutucusu ile eşit performans veriyor. Ve 4 Core 8 thread Intel AMD ise 8 Core 16 thread. Cevabı siz verin.
Gerçekten o soğutucunun 400TL olduğunu mu düşünüyorsun ? 🤣
Cooler Master üretiyor, üzerine kâr koyup Türkiye'deki mağazalara satıyor. Mağazalar da kendi kârını koyup üzerine Türkiye vergisiyle bize geliyor ve AMD'nin, Cooler Master'dan bu kadar kâr ve verginin sonunda çıkan fiyatla aldığını düşünüyorsun. 🤣 Tabii ki Intel'in fan koymayı bırakıp işlemcileri soğutucusuz vermesini ve AMD'nin verdiği soğutucunun performansı olsun, görüntüsü olsun çok iyi ancak 400TL diyerek abarttın bayağı :).

Siz böyle söyleyince birden AMD'nin nasıl kurulduğunu merak ettim ve araştırdım.
Şöyle bir video buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan anladığım kadarıyla AMD'nin kurucusu mühendisler ile anlaşıp Intel'in 8080 işlemcisinin aynısını yapmışlar ve Intel, şirketin başına bir şey gelirse işlemcilerini yine satabilsin diye ikinci bir CPU üreticisinin olmasını istemiş ve X86 mimarisini AMD'ye vermiş. Çok ilginç bir hikaye. İlk defa duyuyorum şahsen.

Kendi ayağına nasıl sıkılacağının iyi bir örneği :).

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Intel kendi bacağına sıkmıyor. Piyasada x86 dışında bir sürü mimari var ve hepsi zamanında Intel kadar güçlü. Intel mimari savaşını kaybetmemek için lisanslı olarak ürettiriyor.

Gerçekten o soğutucunun 400TL olduğunu mu düşünüyorsun ? 🤣
Cooler Master üretiyor, üzerine kâr koyup Türkiye'deki mağazalara satıyor. Mağazalar da kendi kârını koyup üzerine Türkiye vergisiyle bize geliyor ve AMD'nin, Cooler Master'dan bu kadar kâr ve verginin sonunda çıkan fiyatla aldığını düşünüyorsun. 🤣 Tabii ki Intel'in fan koymayı bırakıp işlemcileri soğutucusuz vermesini ve AMD'nin verdiği soğutucunun performansı olsun, görüntüsü olsun çok iyi ancak 400TL diyerek abarttın bayağı :).
İnternette 400Tl te satılıyor. Hatta Ryzen 7 lerdekiler 600Tl ye. Fabrikaya ne kadar mal oluyor bilmiyorum.
Bu arada yeni İntel işlemciler söylentilerdeki gibi çıkarsa artık "İntel çok ısınıyo moruq" devri çıkacak gibi.

Her ne kadar stok fan taraftari olmasam da, AMD'nin stok sogutucusu Intel'in beraberinde verdigi stok sogutucudan cok daha iyi. En azindan bir seye benziyor.

Intel'in su anki stok sogutucusunu ilk Q9650 ile kullanmistim. Q9650, 2008'in ücüncü ceyreginde piyasaya cikmis bir islemci. Bilmem anlatabiliyor muyum? Degistirmediler gitti.

Şimdiye kadar ne intel pişmanlıktır ne de AMD pişmanlıktır dedim. Pişman olanların çoğunluğu pişmanlığını kendileri yaratıyor. Bir kaç kronik sorunlu ürün dışında genellikle bunları kullanıcıya bağlıyorum. En temelinden atıyorum ısınma sorunu var. Kasa bakıyorsunuz hava alacak yeri yok. Bağlantılar berbat yapılmış. O yüzden bir şeyden pişman olmadan önce kendime bakarım hatam varmı acaba diyerek.

Ben diyorum ve kaç kere de söyledim. İ5 6402P işlemcim yüzünden oyun oynayamaz hale gelmiştim. Her AAA oyunda %100 CPU kullanımı yüzünden takılmalardan dolayı oyun oynayamıyordum. Alabileceğim en iyi işlemcide i7 7700'dü ona vereceğim parayla R5 2600 ve B450M anakart aldım. Şimdi 12 çekirdek 24 izlek işlemci bile takabiliyorum sistemime.

Her ne kadar stok fan taraftari olmasam da, AMD'nin stok sogutucusu Intel'in beraberinde verdigi stok sogutucudan cok daha iyi. En azindan bir seye benziyor.

Intel'in su anki stok sogutucusunu ilk Q9650 ile kullanmistim. Q9650, 2008'in ücüncü ceyreginde piyasaya cikmis bir islemci. Bilmem anlatabiliyor muyum? Degistirmediler gitti.
Bizim buradaki internet kafe i7-7700K'ya o stok soğutucuyu takmış. Bide kasa Gamepower. 🤣

Bana 2 hafta önce Intel pişmanlıktır dedirtti. Asus Vivobook cihazımda i5-8265U işlemcide 90-100 dereceleri görüp boşta 75 dereceyi görmem sebebiyle Ryzen'a yöneldim. Belki modelden kaynaklıdır bilemiyorum ancak Intel zaten kullanmazdim artık iyice tercih etmeyeceğim herhalde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı