Arapların "görmemiş" gibi metroyu çekmesi

Okula gidip gelirken çok rast geliyorum. İstanbul'da toplu taşımada turistlerin metro/tramvay/marmaray gelirken ve giderken sürekli video kaydı aldıklarını gördüm. Sanki hiç toplu taşıma görmemiş gibi aracı çekiyorlar, kadraja ben de giriyorsam çok sinir bozucu oluyor. Uzaktan geliyorsun/gidiyorsun ve kavga edecek vaktin olmuyor. Siz ne düşünüyorsunuz, beni çok rahatsız ediyor.
Klasik Arap aktiviteleri:

Yüksek sesle görüntülü konuşma.
Kaldırımı kapatacak kadar kişiyle yan yana ve yavaş yavaş yürüme.
Mağazaları kaldırımın ortasında durup inceleme.

Okul için Nişantaşı'nda yol yürümem gerekiyor. Bahsettiğim olayı yapanlar asla Türk olmaz.

2016-2017 yıllarında da varlardı ama bu kadar çok sorun olmuyordu. Hatta ben ülkede mültecilerin olduğunu 2020 yıllarında keşfettim.
Bahsettiğim yıllar 2010'lu yıllar hocam. O zamanlar yine iyiydik çünkü bu kadar problem değillerdi. Yerlerinde duruyorlardı. 2020'den sonra bir şey olmuş bunlara yerlerinde duramıyorlar. İyice problem olmaya başladılar artık. Şu an geldikleri yerlerde savaş namına çok bir şey de yok ama gitmiyorlar da. Zorla göndermek lazım bunları. Kusra bakmasınlar ama böyle kardeş olmaz olsun.

Klasik Arap aktiviteleri:

Yüksek sesle görüntülü konuşma.
Kaldırımı kapatacak kadar kişiyle yan yana ve yavaş yavaş yürüme.
Mağazaları kaldırımın ortasında durup inceleme.
Çocuk kovalama. Beni halısaha dönüşü bilmediğim bir dil konuşan birisi kovalamıştı, ilk önce yanından geçiyordum, tip tip baktı. Ben de ona biraz baktım sonra kafamı çevirip yürümeye devam ettim. Arkamda adım sesleri duydum, yavaş yavaş bana yaklaştı. Sonra hızlıca kaçtım kurtuldum. Fazla büyük birisi değildi, benden maksimum 3-4 yaş büyüktü fakat insan yine de korkuyor.

Çocuk kovalama. Beni halısaha dönüşü bilmediğim bir dil konuşan birisi kovalamıştı, ilk önce yanından geçiyordum, tip tip baktı. Ben de ona biraz baktım sonra kafamı çevirip yürümeye devam ettim. Arkamda adım sesleri duydum, yavaş yavaş bana yaklaştı. Sonra hızlıca kaçtım kurtuldum. Fazla büyük birisi değildi, benden maksimum 3-4 yaş büyüktü fakat insan yine de korkuyor.
Bu arada bir sokak falan koştuktan sonra kestirme yolda yine o arkadaşı gördüm, yolumu değiştirmeden koşmaya devam ettim.

Bu arada bir sokak falan koştuktan sonra kestirme yolda yine o arkadaşı gördüm, yolumu değiştirmeden koşmaya devam ettim.
Bana aynısı olsa ilk önce bir incelerim hareketlerini. Üstünde bıçağı yoksa yemek yiyemeyecek hale getiririm onu. Bıçağı varsa uğraşmaya değmez, adam bana saplayıp teslim olsa hayatını düzene sokar.

Son dönemlerde öyle tipler çoğaldı bayağı. Gerçekten iyi değil.

Bana aynısı olsa ilk önce bir incelerim hareketlerini. Üstünde bıçağı yoksa yemek yiyemeyecek hale getiririm onu. Bıçağı varsa uğraşmaya değmez, adam bana saplayıp teslim olsa hayatını düzene sokar.

Şimdi karar değiştirdim. Ben de direk topuklardım. Uğraşmaya değmez, bacağım uzun olduğundan dolayı 1-2 dakikaya kaybeder beni.

Son düzenleme:
Hakikaten ''insan'' içinde yaşamadıkları için doğaldır. Doğrusu ne bilmiyorlar. Onların bazı normalleri, herhangi medeni bir insanın kabulleriyle çelişiyor. Düşünecek pek bir şey yok. Üzerine düşünmeye de değmez zaten.

2016-2017 yıllarında da varlardı ama bu kadar çok sorun olmuyordu. Hatta ben ülkede mültecilerin olduğunu 2020 yıllarında keşfettim.

Biz zaten karma bir devletiz bulgarı var ermenisi var azerisi var gürcüsü var rusu var aşırı ortadayız adam akıllı tamamen türk olan yok ben de bir nevi maltalıyım ben bile tam türk değilken üstüne suriyeliler kürtler araplar iranlı afgan pakistanlı derken ortam karışıyor iyice.
Olay ırk değildir kültürdür. Bahsettiğin ırkların hepsiyle anadoluda beraber yaşadık bu yüzden aynı kültüre sahibiz ama onlar hem farklı bir kültürden hem de farklı bir dil konuşulan bir yerden geliyorlar. Bir de özellikle Afganistan'dan ve Pakistan'dan gelenlerin çoğu sapık.

Atam mezarında ters döndü ya. Benim de karşıma bir sürü çıkıyor. İnadıma yanlış yer tarif ediyorum. İnşallah seneye gidecekler.

Şimdi karar değiştirdim. Ben de direk topuklardım. Uğraşmaya değmez, bacağım uzun olduğundan dolayı 1-2 dakikaya kaybeder beni.
Hocam biraz tırstım işin açığı, pek tekin birisine benzemiyordu. En iyisi kaçmaktır dedim, halısaha sonrası yakalanmasam belki bir şeyler yapabilirdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı