Asgari ücretle geçinilir mi?

Asgari ücretle geçinmek çok zor. Yaşadığınız yere bağlı biraz. Zaten asgari ücretle yapacağınız öğünler bile pek sağlıklı olmayacaktır.

Bu hesabı kuzenimden aldım kuzenim önerdi yeni hesap açmak istemedim bunu kullanıyorum.
Onun 100-60K olan hedefini ne hikmetse siz gerçekleştirmişsiniz. Bana sanki gelecek kaygısından dolayı farklı hayat tiplemelerinden sorular yöneltiyorsunuz gibi geldi neyse.

1- Anlaşılan ailen ve çevren seni kötü etkilemiş ve meslek lisesi mezunusun ve sürekli hayal değiştiştiriyorsun. Lisenin başında olsan bunları düşünmemen gerekir çünkü hayatın en zevkli zamanları geleceğinden dolayı bunları düşünmek insanı daha çok yıpratır. Aynı şey üniversite içinde geçerli hemen umutsuzluğa kapılmışsın ama bunun en büyük sorumlusu ülkenin hali sana klişe gelebilir ama çaba sarf etmezsen başarısız olursun.
2- 160K kötü bir sıralama değil en azından asgariye ömür boyu köle olmak yerine bir meslekte ustalaşmak daha iyidir. Eskiden ben şey derdim babam bana ev alsa da kısa yoldan lise mezunu memur olarak atansam da hayatım başlasa hiç bir şey istemem evden işe, işten eve, evlenmemde, arabaya da gerek yok böyle vizyonsuz gibi hayal kurmuşum oysa ki. En son yapacağım iş vasıfsız memurluk. Yani artık okuyamıyorum ne olursa olsun demeniz ileride çok büyük pişmanlıklara yol açacak. Ve siz asgari ile geçinirim diyorsunuz psikolojiniz kötü etkilenmiş bence psikologa danışın sizin iyiliğiniz için.
3- Üniversite okumayan aptal olmuyor, herkes okuyacak diye bir şey yok. ODTÜ, Bilkent, Hacettepe gibi okulların sağlam bölümlerinden mezun değilseniz hangi bölüm olursa olsun iş sizde biter siz kendinize ne kattınız, tecrübeniz ne kadar. Gidin meslek öğrenin ülkenin teknik elemana ihtiyacı var tavsiyem bu şekildedir.

İyi geceler 👍

Size bağlı biraz ama kira gibi bir derdiniz yoksa ve tek başınıza yaşıyorsanız zorlanabilirsiniz.

Asgari ücret ailesi ile yaşayan ve ara sıra ev ekonomisine destek olmaya çalışan gençleri anca geçindiriyor, yalnız asgari ücretle ev geçindirmek zor olur.

İş bulma konusu ise nasıl bir iş aradığınıza bağlı.

Bir nebze yaşanılır o paraya. Tek kişiysen.

Tek kişiyim çok da gezmeyi sevmem evde oturup yemek yerim zaten.

Size bağlı biraz ama kira gibi bir derdiniz yoksa ve tek başınıza yaşıyorsanız zorlanabilirsiniz.

Asgari ücret ailesi ile yaşayan ve ara sıra ev ekonomisine destek olmaya çalışan gençleri anca geçindiriyor, yalnız asgari ücretle ev geçindirmek zor olur.

İş bulma konusu ise nasıl bir iş aradığınıza bağlı.

Vasıfsız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı