Asıl sorun ekonominin kötü olması değil

Şu an hiperenflasyon'un başlangıcı zaten hocam.
ENAG'ın raporlarına göre yıllık enflasyon %114. Nisan ayında kanımca bu rakam %170'lere kadar çıkacak, Mayıs'ta ise en şiddetli halini gösterecek ve %200'leri zorlayacaktır.
ENAG'ın raporlarına göre yıllık enflasyon %114. Nisan ayında kanımca bu rakam %170'lere kadar çıkacak, Mayıs'ta ise en şiddetli halini gösterecek ve %200'leri zorlayacaktır.
Arkadaşlar, dilemekle olmuyor biliyorum ama umarım ki bu senaryo gerçek olmaz. Yoksa animallah 20 sene daha kalkınamayız.
Hayır sonuna kadar ciddi ciddi okudum, sonuç yine aynı. Konu, başlığı ve içeriği ile alakasız :D
Arkadaş terimlerin anlamını bilmiyor olsa gerek, neyse. Daha fazla kurcalamamak lazım.

Enag'ın raporlarına göre yıllık enflasyon %114. nisan ayında kanımca bu rakam %170'lere kadar çıkacak, Mayıs'ta ise en şiddetli halini gösterecek ve %200'leri zorlayacaktır.

Arkadaşlar, dilemekle olmuyor biliyorum ama umarım ki bu senaryo gerçek olmaz. Yoksa animallah 20 sene daha kalkınamayız.

Üzgünüm ama bu gerçekleşecek, ha derseniz erken seçim olacak gidecek falan daha hızlı yaraları sararız.

Asıl sorun ekonominin kötü olması değil. Evet alım gücü çok düşük bir ülkede yaşıyoruz. Enflasyon çok fazla. Ama asıl sıkıntı elindeki paranın değersizleşmesi. Örneğin kendine hedef belirliyorsun 5 bin liraya bir şey alacaksın kötü olsa da ama o gelen fiyat artışları seni çok etkiler. Almak istediğini alamazsın. Ben para biriktiriyorum, telefon almak için ama 4100 liralık olan telefon bir anda 6000 lira oldu. Bu yüzden asıl sıkıntı gelen fiyat artışları. Şimdi diyen olacak ne alaka. Ekonomi kötü herkes zaten bunun farkında.

Bundan dolayı ekonomi kötü oluyor?

Arkadaş terimlerin anlamını bilmiyor olsa gerek, neyse. Daha fazla kurcalamamak lazım.
Onu diyorum işte, bırak hocam kendi haline.

Çok iyimser bir tahmin yürütmüşsünüz hocam. Dolar mutlaka 20 lirayı görecek, zam üstüne zam gelecek. Ben bile en iyimser tahminler yürüten insanlardan biri sayılırım ama malumun ülke ekonomisinin gidişatı böyle olunca iyimser tahmin yürütemiyor insan.
Evet bir tık fazla iyimser bir tahmin oldu.

Şu an durum kötü, seneye daha da kötü olacak.

Üzgünüm ama bu gerçekleşecek, ha derseniz erken seçim olacak gidecek falan daha hızlı yaraları sararız.
Erken seçim olmayacaktır muhtemelen. Hele kriz dönemlerinde asla yapmazlar, fakat Bahçeli ısrarcı olup muhalefetle birleşirse çok garip şeyler görebiliriz. Ama bunun olma ihtimali düşük. Neyse, kanımca 2022'nin sonlarına doğru erken seçim olacak, o dönemler belki biraz daha toparlar kendini ekonomi. Ama Mart'ta kesinlikle olmaz.
Evet bir tık fazla iyimser bir tahmin oldu.

Şu an durum kötü, seneye daha da kötü olacak.
2023'te manyak olaylar olacak diye düşünüyorum. Son yaşananlar bizi felaket tellalı etti resmen. Muhtemelen küresel bir kriz başlayacak ve kıtlık olacaktır.
Erken seçim olmayacaktır muhtemelen. Hele kriz dönemlerinde asla yapmazlar, fakat Bahçeli ısrarcı olup muhalefetle birleşirse çok garip şeyler görebiliriz. Ama bunun olma ihtimali düşük. Neyse, kanımca 2022'nin sonlarına doğru erken seçim olacak, o dönemler belki biraz daha toparlar kendini ekonomi. Ama Mart'ta kesinlikle olmaz.

2023'te manyak olaylar olacak diye düşünüyorum. Son yaşananlar bizi felaket tellalı etti resmen. Muhtemelen küresel bir kriz başlayacak ve kıtlık olacaktır.
Allah yaşatmasın o günleri ama ekmek Mart'taki krizin devamlılığı halinde 5 liraya, hatta 10 liraya çıkabilir. Kuruşlar tedavülden kaldırılabilir diye düşünüyorum böyle bir şey olursa. Asgari ücrette ek zamlarla beraber sene sonu 7.000 lirayı görür. Ama neye yeter, kime yeter orası ayrı mesele.

@JusticeCritic birisi yaz aylarında asgari ücrete enflasyonla orantılı zam verebiliriz gibi vir cünle kurmuştu diye hatırlıyorum, zamdan sonraki durum daha da acı olacak işveren için.

Bu arada FED'in Mart ayı için olan kararı takvimin kaçıncı gününde açıklanacak bilginiz var mı?

@JusticeCritic birisi yaz aylarında asgari ücrete enflasyonla orantılı zam verebiliriz gibi vir cünle kurmuştu diye hatırlıyorum, zamdan sonraki durum daha da acı olacak işveren için.

Bu arada FED'in Mart ayı için olan kararı takvimin kaçıncı gününde açıklanacak bilginiz var mı?
Şu anlık kesin bir bilgi yok etrafta. Diğer dediğiniz meseleye gelirsek enflasyonla orantılı bir zam gelecek olursa 10.000 lirayı aşar asgari ücret.
Şu anlık kesin bir bilgi yok etrafta. Diğer dediğiniz meseleye gelirsek enflasyonla orantılı bir zam gelecek olursa 10.000 lirayı aşar asgari ücret.
15-16 Mart tarihleri var şu an elimizde. Ama kesin değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı