Asıl sorun ekonominin kötü olması değil

Dolar neden artmıyor o halde? Bak çok çok basit bir soru.
It is called , ilerideki enflasyona kendini hazırlama. Esnaflar zaten ilk dolar artmaya başladığı zaman düşer diye aylarca beklediler, sonrasında da stocklar bittikçe fiyat artışına sonra da kurdaki dengesizliği görünce korkup artıdan zam yaptılar. Bu ekonomik krizlerde olan şeydir.

BU konuyu açan arkadaşımız küçük sanırım biraz. Enflasyon zaten fiyatların değişimine denir ve bu da ekonominin genel skorunda çok büyük bir rol oynar.

Mart 2022'de asıl bomba patlayacaktır. FED'in faiz arttırmasıyla beraber son 30 yılda görüp görebileceğiniz en kötü dönemi yaşayacağız. O zaman daha net anlar herkes ekonominin kötü olmasının sebebini.
Asıl sorun ekonominin kötü olması değil. Evet alım gücü çok düşük bir ülkede yaşıyoruz. Enflasyon çok fazla. Ama asıl sıkıntı elindeki paranın değersizleşmesi. Örneğin kendine hedef belirliyorsun 5 bin liraya bir şey alacaksın kötü olsa da ama o gelen fiyat artışları seni çok etkiler. Almak istediğini alamazsın. Ben para biriktiriyorum, telefon almak için ama 4100 liralık olan telefon bir anda 6000 lira oldu. Bu yüzden asıl sıkıntı gelen fiyat artışları. Şimdi diyen olacak ne alaka. Ekonomi kötü herkes zaten bunun farkında.
Alım gücü neden düştü sanıyorsun? İthal malları Dolar üzerinden getiriyorlar buraya. Dolar ne kadar yüksek olursa getirme ücreti o kadar yüksek olur.

Asıl sorun ekonominin kötü olması değil. Evet alım gücü çok düşük bir ülkede yaşıyoruz. Enflasyon çok fazla. Ama asıl sıkıntı elindeki paranın değersizleşmesi. Örneğin kendine hedef belirliyorsun 5 bin liraya bir şey alacaksın kötü olsa da ama o gelen fiyat artışları seni çok etkiler. Almak istediğini alamazsın. Ben para biriktiriyorum, telefon almak için ama 4100 liralık olan telefon bir anda 6000 lira oldu. Bu yüzden asıl sıkıntı gelen fiyat artışları. Şimdi diyen olacak ne alaka. Ekonomi kötü herkes zaten bunun farkında.

Bunun sebebi kötü ekonomi, kötü ekonominin de sebebi olan kişiler kim biliyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı