Kötüymüş hocam, inşallah düzelir, hiç hoş değil tonla para verip böyle şeyler yaşamak, umarım sorununuz düzelir. Ayrıca Windows 10 neden kullanıyorsunuz, W11 neden değil? Ben Windows 10 kurdugumda sürücü yoktu, belki sizde de öyledir W11 çıkışlıdır direkt cihaz. Sizin Wi-Fi kısmını tıklayınca donma şeysini arkadaşım da yaşıyor, o yani genel bir şey ama gerisini bilemiyorum. FurMark testi yaptınız mı? Onda da drop oluyor mu?
Sizinki W11 mi hocam? İkinci olarak da sürücüleri MyASUS ile mi hallediyorsunuz? Son olarak da sizde de ilk acildiginda Wi-Fi donuyor mu tıklayınca?
Merhaba,
Bilgisayarı FreeDOS (işletim sistemsiz) olarak aldım. Ben Windows 11 Pro kurdum. Sorunlar yüzünden servise verdiğimde teknik servis: “sorun yazılımsaldır, güncel işletim sistemi Windows 10 yüklenmiştir.” şeklinde bir rapor tutarak bilgisayara Windows 10 kurmuş. Evet, bilgisayarın sürücüleri seri numarasını girdiğimde Windows 11 olarak ASUS'un sitesinde var. Windows 10 sürücüleri ise ya Windows'un güncellemesi ile yükleniyor ya da manuel yükleyebiliyorsunuz ama uyumsuzluk sorunu oluyor.
Ben Windows 11 yüklediğimde MyASUS uygulaması ile sürücüleri kuruyorum fakat dahili GPU'nun (AMD nin) sürücüsü uyumsuz, hata veriyor. O yüzden kendi sitesinden yüklemiştim. Ayrıca harici ekran kartını-RTX 3060- çıkarılabilir aygıt olarak görüyor, ben bunu ASUS'un sitesinden ne alakası var, bilmiyorum ama touchpad (pointing device) sürücüsünü kurarak düzeltiyorum. Son olarak Windows 11 yüklüyken bilgisayarı yeniden her başlattığımda Windows güncellemesini çalıştırdığımda ses sürücüsünü kuruyor. Yani her güncellemede ses sürücüsünü kuruyor.
Bana kalırsa sorunlar donanım uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Şöyleki: Benim bilgisayarın aynı özelliklerinde HN052 kodla biten serisinde ekran kartı RAM'i -VRAM- markası Samsung iken benim serinin Hynix marka. Bu farklılıklar da sorun çıkartıyor bana göre.
W11 kullanıyorum. Sürücüleri hem MyASUS ile hem Driver Booster 10 Free kullanarak güncelliyorum ama sonrasında Driver Booster programını kaldırıyorum. Bende de ilk açıldığında Wi-Fi yeri biraz geç geliyor evet sonrasında düzeliyor. Büyük ihtimalle Windows alakalı ilerleyen zamanlarda güncelleme ile çözülmeyecek bir şey değil.
Buna benzer Windows'ta birçok takılma yaşayabilirsiniz. Bunun sebebi harici ekran kartına geçiş yaptığından dolayı oluyor. MUX-Switch varsa onu açtığınızda böyle bir takılmanın olmadığını göreceksiniz. Büyük sorun yazılımsal. Ekran kartı kullanılmadığı için uykuya geçiyor.
FurMark'ta 70 FPS üstü alan cihaz Hitman 2'ye girdiğimde acayip kasıyor, 20-26 FPS alıyorum ve GPU1'i Full kullanıyor, ama FurMark'ta GPU1 kullanımı yüzde 10. neyi yanlış yapıyorum?
Öncelikle sorun için üzüldüm. Ekran kartı hiç devreye girmiyorsa sürücüleri güncelleyip ekran kartının çalışıp çalışmadığını kontrol et. (eğer yaptıysan güncellemeleri ve Windows güncellemelerini kontrol et). Ekran kartı çalışıyorsa:
Sorunun kaynağını bulmaya çalış. Her oyunda mı yapıyor, tek oyunda mı yoksa belli başlı oyunlarda mı? Ek olarak aşağıdaki yöntemleri dene:
1. olarak NVIDIA Denetim Masası'ndan oyun için yüksek grafik işlemcili ekran kartı ile çalıştırı seç.
Bunda düzelmezse;
2. olarak işlemci turboboostu kapa ya da Windows güç seçeneklerinden işleöci en yüksek çalışma yüzdesini % 85 -90 arası yap.
Bunda da düzelmezse;
3. olarak oyunu kaldır, tekrar kur.
Bunda da düzelmezse ve başka oyunlarda aynı sıkıntı yoksa oyun hatalıdır. İnternette oyuna ait benzer sorunlar ve çözüm yolları bulabilirsin belki.
4. olarak format çok önermesem de virüs vb. şeyler nadir de olsa yapabilir. O yüzden virüs taraması, temiz kurulum vb. yapabilirsin.