Atatürk Dedi, Hatay'a sürüldü

Xerjoff

Kilopat
Katılım
5 Haziran 2014
Mesajlar
707
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
Muğla/Milas
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
411372


Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organizasyonunda düzenlenen 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl anma etkiliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmaması üzerine etkinliği terk eden Avcılar Askerlik Şube Başkanı Albay Önder İrevul Hatay'a sürgün edildi. İrevul, bu kararı beklediğini belirtirken verdiği tepkiden pişman olmadığını ve yapılan bu sürgünü madalya olarak gördüğünü ifade etti.
 
Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yaşatacak olan sizsiniz diyen bir adama karşı düşman olan kişiler, hakaret eden kişiler, ismini ve ilkelerini kaldırmak için çabalayan kişiler, alay konusu yapan kişiler...

Topunuzun Allah belasını versin. Arkadaşın dediği gibi, devran dönecek.
 
Sadece işgalci düşmanla değil ülkede bulunan cahillik,açlık,yoksulluk ve niceleri ile savaşan bunları yenip bir milleti ayaklandıran toplumsal bilincin ne demek olduğunu dünyaya göstermiş bununla da yetinmeyerek saltanatlık ile yönetilmeye alışmış bir milleti Cumhuriyet ile tanıştırıp onu ilelebet yaşatmayı hedeflemiş ve bunda da başarılı olmuş bütün dünyanın saygı duyduğu bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini silebileceklerini düşünmeleri yaptıkları en büyük hatadır. Bu insanı bize ve dünyaya unutturmaları için sihirli bir değnek ile bütün hafızaları silmeleri gerekmektedir bunun dışında ne yapsalar boş.
 

Geri
Yukarı