Atatürk neden sevilmiyor?

Arkadaşlar hepinize merhaba. Çevremde Atatürk'ü sevmeyen birçok insan var. Neden sevmiyorlar?
Malûm halkımızın büyük bir kısmı muhafazakâr. Kendileri saygı duysa bile çocukları yanlış anlayarak bir kin besliyor Atatürk'e. Çözüm halkı bilinçlendirmek ve mevcut kini yok etmekte. Başka çare yok.
 
Atatürk ileri görüşlüydü, insanları manevi duygularını kullanarak kandırmanın çok kolay olduğunu biliyordu ve bunu bilmesine rağmen günümüzdeki insanlar gibi bunu kullanarak güç elde etmektense bunun önüne geçmek istedi.
Aslinda Atatürk, milliyetçiliği Türk'ün tarikatı olarak tanımlayan Şükrü Kaya'yı tebrik etmiş, ona katılmıştır. Bu açıdan güç elde etme çabasında olmasa da en azından manevi duygularda Türkiye halklarını birleştirme çabası olduğunu da söylemek gerek. Bu duyguları açıkça kullanmıştır.

20230621_160043.jpg
20230621_160046.jpg

Sadece 3-5 görsele bağlı kalmadan birkaç link de bırakayım aşağıya:



Tüm bunlardan Ata'nın yüksek çabasını görüyoruz. Türk'ün barbar olmadığını göstermek, bunu bilimle kanıtlamak istemiş ve bilhassa bu konuda ön ayak olmuş, belki de biraz baskı yapmış. Lakin bu romantik düşünce yukarıda bulunan tezleri hem biraz bilimden uzaklaştırmış hem de genel itibariyle "milliyetçilik Türk'ün tarikatıdır" görüşüne sıcak yaklaşmasını sağlamış. Bu konuda Ata'yı eleştirebiliriz gibi görünüyor.
 
Son düzenleme:
Malum parti seçmenlerini ve bu milleti din ile kandırıyor. Atatürk'ü din düşmanı olarak gösteriyorlar, bu yüzden dolayı sevilmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı